Geçen gün masaüstündeki dosyalarımı yedeklemiş ve bir süre sonra da orijinal yerlerine kopyalamak istedim. "Erişim engellendi" mesajı verdi. Yetkilere baktığımda tam yetkili kullanıcı olduğumu gördüm. Dosyaların detayına baktığımda "Veriyi korumak için içeriği şifrele" işaretli idi. Kutudaki işareti kaldırmak istediğimde "Erişim engellendi" mesajı veriyor. Ayrıntılara girince "bu dosyaya benzer şekilde erişebilen kullanıcılar" kısmında benim kullanıcı adım. "Serifika parmak izi" bölümünde de rakam ve harflerden oluşan şifre bulunuyordu. Alttaki kutuda ise kurtarma aracısı adı ve sertifika parmak izi bölümü boştu.
Kullanıcıyı kaldırmak istediğimde "dosyadan tüm kullanıcıları kaldıramazsınız" diyor. Ekle dediğimde de Kullanıcı ismi ve serfikayı görüntüle kısmı pasif görünüyor.
Sanırım geçen gün masa üstündeki bir dosyayı şifrele dediğimde Ne yapmak istiyorsunuz? "Dosyayı ve ve ana klasörü mü" yoksa sadece dosyayı mı şifrelemek istiyorsunuz" diye sordu. Herhalde bende Dosyayı ve ana klasörü işaretledim.
Şimdi yedeklediğim masa üstü dosyalarımı ve kısa yollarımı masa üsütüne kopyalayamıyorum, açamıyorum.
Nasıl iştir bu anlamadım. Bu işin uzmanı arkadaşlar sesleniyorum. Yardım eder misiniz bana?
Windows XP şifrelenmiş dosya ACİL YARDIM...
Şİmdi anladığım kadarıyla kendi kullanıcın ile kendi dosyana erişemiyorsun.
şunu dene öncelikle.
Cipher /d /s:klasöryolu
eğer işe yararsa şifrelemeyi kaldır. :) sonra düzgünce bi daha yaparsın.
Bu da işe yaramazsa benim aklıma gelen tek çözüm diskinin o bölümünü 3. parti bir yazılımla ntfs'den fat32'ye çevir. Dolayısıyla bütün şifrelenmiş dosyaların açılacak.
ntfs dosyas sisteminden fat32'ye dönmek pek mümkün görünmüyor bunun dışında dosyaları şifrelediğin işletim sistemi halen ayata mı yan formatlanmaması gerekiyor ki sertifika yedeği alabilesin. bunun dışında dosya renkleri yeşilse sertifika yedeği olmadan bu dosyalara ulaşamak mümkün değil. bunun dışında dosya renkleri yeşil değilse dosyaların sahipliğini alarak açmayı deneyebilirsin
Norton Partition Magic programı ntfs'i dosya kayıpsız fakat ntfs'in sağladığı özellikleri silerek fat32 çeviriyor. Zaten bizim istediğimizde bu. Yalnız bu seçeneği diskin imajını alarak yaparsan daha güvenli olur. Çünkü hiç bir program %100 güvenli değildir.
Cevaplar için sağolun.
Chipher komutunu daha öncede duymuştum. Bu komutla da denedim. Şifreler açılmadı. mmc komutuyla da sertifika oluşturdum. sonuç olumsuz.
Stern arkadaşın dediği gibi Acronis partitionExpert ile NTFS'yi FAT32'ye dönüştürmek istedim program uyarı vermesine rağmen değiştirmeyi denedim. Sonuçta XP açılmadı.
Dosyaları şifrelediğim XP hala çalışıyor. Şifreli dosyaların renkleri ne yazık ki yeşil. Zeten çalışmalarımı 2.bir had diskte yapıyor. Şifreli dosyalarımın bulunduğu XP'yi 2. hard diske Acronisle klonladım. Hatta Acronisle sadece şifreli dosyaları 2. diske kopyalayayım dedim. Kopyalama esnasında hata verdi. Bende bunun üzerine Acronisle enson aldığım yedekle şifrelediğim dosyalarıma tekrar döndüm. Zaten bir daha böyle birşey de asla yapmam. Zaten klasörlerimi şifrelerken de FolderAccess kullanıyorum hiçbir sorun da yaşamıyorum.
Eğer halen dosyaları şifrelediğin xp ayakta ise şu adımları denemelisn
bir internet explorer penceresi aç ve bu bölümde araçlar internet seçenekleri içerik tabı ve sertifikalar bölüme gel karşındaki ilk tabda dosya şifrelediğin sertifika bulunuyor bu sertifikayı export et ve diğer makinede aynı bölümden import et ve bu şekilde ilgili dosyaları tekrar açmayı denemelisn
Dediğini yaptım. Sertifikayı export ettim. Diğer makina dediğin 2.hard diskten makinayı boot ettim ama sertifikayı import etmeme rağmen değişen hiçbir şey olmadı. İlgin için sağol.
Şu siteye bakarsanız beki derdinize deva olur :
1) http://www.elcomsoft.com
2) http://www.elcomsoft.com/prs.html#aefsdr
Başarılar...
Sitelere baktım ama buradaki çözümler, çeşitli programlar tarafından dosyalara konulan şifreleri çözebiliyor. Bizzat işletim sistemi kullanılarak dosyaya konulan koruma, şifre anlatılmıyor. Yine de sağol.
Ben dosyalarımı denemek amacıyla xp işletim sistemini kullanarak şifrelemiştim. Sanırım şifreleme için değişik bir sertifika oluşturuyor. Ama ne yaptımsa dosyalarımı geri getiremedim. Önceki mesajımda da yazmıştım. Yıllardır Folder Access kullanıyorum diye. Süper bir programdır.
ben de bu sorunla karşılaştım ama biraz farklı.ben klasörü şifrelemiştim.windows çöktü format attırdım casper teknik servise.klasörümü D ye atmışlar iyi hoş.ancak ben bu klasörü şifreli olduğu için masaüstüne atamıyorum mp3 lerimi çalamıyorum.yardımcı olurmusunuz.?msn:speedrap00@windowslive.com şimdiden sağolun....