Herkese selamlar arkadaşlar windows xp sp2 kullanıyorum anlayamadığım bir sebepten dolayı artık gizli dosya ve klasörlerimi göremiyorum gizli dosya ve klasörleri göster dediğim halde açılmıyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
windows xp sp2 gizli dosya sorunu
yardımcı olalım .....Öncelikle Gizli dosyaları açıyorsun fakat gizli dosyalar gözükmüyor ve tekrar klasor seceneklerine girdiginde kapalı olarak gozukuyor bunu yapan ufak bir trojandır... genelde flash disklerden gecer... yani usb bir flas taktıgında bilgisayarına bulasır...
aşağaıdaki dosyayı indiririp sadece calistirirsan sorun cozulecek ...her seye ok ok diyorsun cok kolay bir program...
Aytemir arkadaşım o bahsettiğin programı indirdim çalıştırdım fakat düzelmedi.Hatta daha kötü oldu diyebilirim c giremiyorum hata veriyo b.com bir sorunla krşılaştı kapatılacak diyor. Bu dos üzerinden silmek nasıl oluyo acaba?
Kardeşim aynısı bende oldu combofix kur düzelir kolay gelsin
Ne bela birşeymiş bu ya ilk defa başıma geliyo.
es-low sizin tavsiye ettiğiniz yöntemi denedim işe yaradı gibi görünüyo.Gizli klasörleri görebildim korunan sistem dosyalarını görüntüle dediğimde c:ve d: sürücülerinde b.com adlı bir dosyanın olduğunu da gördüm onu da elle sildim.Şimdilik herhangi bi problem görünmüyor.Teşekkür ediyorum .Bu arada combofix adlı programda kaspersky trojan tespit etti bilginize.
kardeş ben nasıl dosya upload edileceğini bilmiyorum masum268@hotmail.com
msn adresim ekle msn üzerinden herkese gönderirim
ne göndereceğinide yazsaydın iyi olurdu.
cey_ceyes-low sizin tavsiye ettiğiniz yöntemi denedim işe yaradı gibi görünüyo.Gizli klasörleri görebildim korunan sistem dosyalarını görüntüle dediğimde c:ve d: sürücülerinde b.com adlı bir dosyanın olduğunu da gördüm onu da elle sildim.Şimdilik herhangi bi problem görünmüyor.Teşekkür ediyorum .Bu arada combofix adlı programda kaspersky trojan tespit etti bilginize.ben tesekkur ederim :)
Bu tarz seyleri silerken ya sistem geri yukleme kapali olucak
Aslinda f8 ile güvenli modda acip yapilmasi gerekir bunlarin.
cey_ceyes-low sizin tavsiye ettiğiniz yöntemi denedim işe yaradı gibi görünüyo.Gizli klasörleri görebildim korunan sistem dosyalarını görüntüle dediğimde c:ve d: sürücülerinde b.com adlı bir dosyanın olduğunu da gördüm onu da elle sildim.Şimdilik herhangi bi problem görünmüyor.Teşekkür ediyorum .Bu arada combofix adlı programda kaspersky trojan tespit etti bilginize.zati yeni takılıp ilk kez açılacak hiç bi belleği,hdd yi aotorun yapmamak lazım .korunan iş.sis.dosyalarını açıp klasörlerden yada win+r den yada adres çub.dan adresi yazarak girip yabancı ne görüyorsan kafasına vurmak lazım böylece autorun lar bela olmaz...
Bu virusle bende çok uğraşıyorum. Temizliyorum yinede bir yerlerden bulaşıyor.
Bu virüsler sistem geri yükleme açıksa genelde bu geri yükleme klasörlerine kendilerini atarlar yada sistem onu yeni yüklenmiş program olarak gördüğü için kendisi oraya kopyalar ve orada sessizce beklerler. :)
Bu arada combofix adlı programda kaspersky trojan tespit etti bilginize.
Zaten her forumda onu bulacagini yazar ama o virus degildir gizli dosyalari ve rootkit yada malware gizlenen dosyalari ortaya cikarmaya yarayan yararli bir yazilimdir zaten virus bulacaginida söyler göz ardi et der.
Madem Kasper cok iyi temizliyorda o temizledigin virusude görseydi
Microsoft isletim sistemlerinde su anda silinemeyen pislikleri temizleyen ender programlardan birisidir combofix, msnfix, smartfraug vs vs