Windows XP Ultimate

HPQ-User
09-04-2009, 13:30   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

*** sormuş:
Öncelikle konuya hemen girmek istiyorum..
Bilgisayarımın iletim sistemi XP Ultimate ne kdar güvenilir bilmiyorum ama yükledim güzeldir diye,sorunum 1:)Bilgisayarımın cok yavaş acılması buda beni cok rahatsız ediyor.2:)Sağlam güvenilir ve tam sürümlü bir virüs program
öneriinizi bekliyorum..
Saygılarımla..

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
XP Ultimate Intel(R)Celeron(R)CPU 1.70 Ghz 1.00 GB RAM
128 Mb Ekran Kartı 80 GB Harddisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Süleyman.
09-04-2009, 13:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bilgisayarınızdan gereksiz çöpleri "Ccleaner" ile temizleyin. Başlangıç programlarından gereksiz olanları kaldırın; Başlat > Çalıştır > Msconfig. Bu konuya göz atın:

Tam sürümlü anti-virüs programı olarak lisans alacaksanız KIS 2009, ücretsiz olarak kullanmak istiyorsanız Avast Home Edition veya Avira Antivir öneririm.

mk1
09-04-2009, 14:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
481 mesaj

böyle bi sürüm var mı?:D sen xp professionel kullan bence(sp3 e güncelle hemenn) ücretsiz antivirüs için arkadaşlar önermiş zaten ama lisanslı olarak ben nod32 kullanıyorum gayette güzel çalışıyor

Fattur
09-04-2009, 16:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
khramn
Sizinde bildiğiniz gibi Windows XP Ultimate diye bir işletim sistemi sürümü yok. Bunlar güvenirliği, hatasızlığı ve kriterlere uygunluğu kesinlikle kanıtlanmamış birileri tarafından yazılımlar entegre edilerek ve bazı sistem bileşenleri çıkarılarak hazırlanmış windows xplerdir. Hazırlayan kişinin neler eklediği neler çıkarttığını asla kesin olarak bilemezsiniz. Hatta içerisine hazırlayan kişiye bilgiler gönderen zararlı kodlarda bulunabilir. Taviyem varsa kendi katkısız, el değmemiş windows cd nizle kurulum yapın.

Virüs koruma programı olarakta avira ve avastın son sürümleri arkadaşımında dediği gibi oldukça balşarılı, birini seçip kullanabilirsiniz.

Arkadaş çok doğru demiş.XP Ultimate diyee birşey yok.Daha önce verdiğim örneği hatırlarsınız umarım Kahkaha
Bulursam buraya yazarım...

Fattur
09-04-2009, 16:19   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Buyur buldum ve yazıyorum..

Bide şöyle örnek vereyim.Diyelim Ben bi araba ürettim herşeyi tam.Ama siz bu arabadan pek memnun değilsizin.Bu arabının motorunu değiştiriyorsunuz.ama sonuçta paranız yetmiyor.Bunu karşılamak için ise arabanın lastiklerini satıyorsunuz.Sonuçta motoru yüksek/kaliteli/güzel ama lastikleri olmayan bir arabanız oluyor.
Herhalde anlaşılmıştır..

Blog sayfama makale olarak ekledim.Oradan daha ayrıntılı bir şekilde bakabilirsin...

Son Düzenleme: Fattur ~ 09 Nisan 2009 16:56