Arkadaşlar iki adet Hdd var Sata. (sanıyorum şu ince kablolular sata oluyor) Neyse...
Eski Hdd de bad sectör oluştuğundan kaynaklı onu hdd regeneratör le tarattım, yalnızca yedek kimi dosyaları üzerinde bıraktım,yeni hdd yi taktım, format çektim, biçimlendirdim diski üç parçaya böldüm. Bu arada eski diskte zaten 2 parçaydı.
Şimdi Eski hdd tamamen çalışmaz durumda. Yeni hdd de ki windows açılmadı, format çektim, yeniden xp kurmaya çalıştım. Bu sefer
Windows XP'yi seçtiğiniz bölüm üzerine yüklemek için Kur'un aşağıdaki diske bazı başlangıç dosyalarını yazması gerekiyor :
320626 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR]
Ancak, bu diskte Windows XP uyumlu bir bölüm yok.
Windows XP'yi yüklemeye devam etmek için bölüm seçim ekranına dönüp yukarıdaki disk üzerinde Windows XP uyumlu bir bölüm oluşturun.
devam etmek için entera basın
Gibi bir uyarı verdi.Eski hdd yi takınca format çekip kuru çalıştırabiliyorum ancak diskleri denetlerken %87 de takılıp kalıyor. sanıyorum orada ciddi bri hasar var. Yeni disk tek başına çalışmıyor. Başka bir bilgisayara taktığımda yeni diskimin partitionları dahil içindeki dosyaları sorunsuz kullanabiliyorum. Ne yapacağım nasıl çözeceğim konusunda bir fikri olan var mı?
Eski Hdd Seagate Yenisi Western marka.
Xp uyumlu bölüm nasıl oluşturulur?
Her yere baktım. Bu iki hdd niye birbirleriyle bağlantılı çalışıyor çözemedim. Yardımcı olabilecek olan var mı diye son çare chip online yazıyorum. teşekkürler.
Bu arada şunları denedim
Fixmbr (yeni diskte)
Low level format (eski disk için belki düzelir diye ancak disk bir görünüyor bir kayboluyor)
Win98se cdsi ile scandisk yapmak. (hiç bir işletim sistemi çalışmadı)
Win2000 pro kurmayı denedim, Partitionları hiç görmedi
ne yapsam nasıl etsem ki?