Windows Xp Virus Problemi

ongun.kanat
29-06-2008, 17:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Arkadaşlar benim bir virus problemim var.
Bilgisayarımdaki bu virus sürekli c:\windows altında virus uyarısı gösteren bir program.Hayıra veya evete basınca internet explorerda free-antivirus adlı bir site açıyor.
deneyimli bir kullanıcı olarak.virusun nereye bulaştığını bulmaya çalıştım.aklıma gelen ilk şey servislerdi regedit
HKLM\System\services'te bir değişiklik yok bilinmeyen bir uygulama da yok ayrıca HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run'da da yabancı bir uygulama yoktu.
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run veya
HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon'da da
virüs mesajı explorer.exe'den veriyor win xp cd'sini kullanarak
onarma modunda orjinalini expand edip yükledim gene hata veriyor ne yapabilirim Şaşkın Ağlıyor

djpires
29-06-2008, 18:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

arkadaşım pc ni anti virüs ile tarattın mı

Son Düzenleme: djpires ~ 29 Haziran 2008 18:50
57mm
29-06-2008, 18:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
336 mesaj

anti virus le tarat bakalım ne olacak

ongun.kanat
30-06-2008, 01:10   |  #4  
OP Taze Üye
15 mesaj

evet tarattım ama bişi bulamadı ve sürekli mesajlar beni çıldırtıyor!

piRe_
30-06-2008, 02:08   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

windows\system32 içinde içinde biri .dll diğeri .exe olarak iki dosya olması lazım .dll olanın adı opus ile başlıyor. prevxcsi ile taratırsan isimlerini görürsün. silmek istediğinde malesef .dll olanı normal şekilde silinmiyor. .dll olan dosyanın adını değiştirip Trojan Remover, GiPo@FileUtilities, Unlocker Anti-Malware ve SmitFraudFix gibi programlarla silebilirsin. onu sildikten sonra .exe olanı rahatlıkla silebilirsin. bu iki dosyayı malesef şu an kasper dahi tanımıyor. seni free.antivirüs.. gibi bir site açılıyor ve ieantiavdownload.com gibi bir siteden ieav.exe adında bir dosya indirmeni istiyor. gerçekten sinir bozucu bir durum. ben bu şekilde halletmiştim.

ongun.kanat
30-06-2008, 10:38   |  #6  
OP Taze Üye
15 mesaj

çok teşekkür ederim kaldırdım ve problemim çözüldü

cekirge
30-06-2008, 14:33   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

slm Arkadaslar benim sorunum you tube den herhangi bir video veya clip izleyemiyorum cok takilyor  ve internet hizim onceleri cok hizliydi simdi ise coik yavasladi  cevabini bilen varsa lutfen msj yazin

_AFD_
30-06-2008, 14:57   |  #8  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

geçmişini silmeyi den yada internet seçeneklerinden depolama alanını yükselt
sonra antivirüs programınla tarama yap.

rhymer
30-06-2008, 19:49   |  #9  
Üye
58 mesaj

sorun bende de olmuştu.Galiba benim gibi yasal olmayan sitelere girmişsindir.Ben de nod32 yle tarattım,spybot&destroyla da tarattım sonuç alamadım.Daha sonra pc dondu.Resetledim güvenli modda sistemi geri yükledim önceki bir tarihe ve düzeldi.

djpires
30-06-2008, 21:57   |  #10  
Yıllanmış Üye
174 mesaj
cekirge
slm Arkadaslar benim sorunum you tube den herhangi bir video veya clip izleyemiyorum cok takilyor  ve internet hizim onceleri cok hizliydi simdi ise coik yavasladi  cevabini bilen varsa lutfen msj
arkadaşım sarunlarını yeni konu açarak sorman lazım konumuzla alakası olmayan şeyleri buraya yazma yeni konu aç BeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedimBeğenmedim

giffle
01-07-2008, 11:38   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj

arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak şimdi bir pc yi formatladık orjinal sistem kurduk ve driverı v.s hepsini yükledik daha sonra temel olan c: yi kopyalayıp external bir yere kaydettik kurmuş olduğumuz sistem 3 5 ay sonra off oldu veya virüs girdi kopyaladığımız c yi başka bir pc de c nin yerine yapıştırsak sistem tekrar çalışırmı ???