Sana tekrar özet geçerim yeterki anla.
Viruslerin en büyük amacı çökertmek, zarar vermek yada çalmaktır. çoğunluğu zarar vermek ve çökertmek üzerine yazılmıştır. mesela bazı virusler tampon bellek taşmasına yol açarak saldırdığı programı çökertir. bu özellik işlemciye diyor ki tamponbellek taşması yaratan programları blokla. blokla ki asıl program zarar görmesin ;)
kısaca mesela antivirüsleri devre dışı bırakan pis bir virus girdi diyelim. antivirus eğer virisu tanımazsa kendi sonunu getiriyor. bu durumda eğer bu özellik açıksa işlemci ve windows antivirusu kolluyor o virusten.
hani gözcüleri kim gözleyecek diye bir deyim vardır ya. o gibi.
Windows XP - Windows 7 Kullananlar!
- 1
- 2
Sabit Sabit Sabit
Tek Kelımeyle Harikasın
Bu Arada Baslık
Windows XP - Windows 7 Kullananlar
Ama Vista Ve Windows 7 Icın Anlatmıssın Heralde Vista Yerıne Yanlıslıkla Windows xp Yazdın
Sana tekrar özet geçerim yeterki anla.Bak bu açıklama olmuş işte, edebiyatım iyidir benim, diğeri nasıl yapılacağını anlatıyordu, bu nedenini anlatıyor, bende nedenini sormuştum. Sonuçta bilmediğim bilgisayar terimleri varsa ve teknik bilgim yoksa bu anlamamak değildir, bak şimdi anlatamasaydın anlatamıyorsun diyecektim, güzel anlatmışsın başarılarının devamını diliyorum. Ancak şimdi yeni sorular belirdi !? ..
Viruslerin en büyük amacı çökertmek, zarar vermek yada çalmaktır. çoğunluğu zarar vermek ve çökertmek üzerine yazılmıştır. mesela bazı virusler tampon bellek taşmasına yol açarak saldırdığı programı çökertir. bu özellik işlemciye diyor ki tamponbellek taşması yaratan programları blokla. blokla ki asıl program zarar görmesin ;)
kısaca mesela antivirüsleri devre dışı bırakan pis bir virus girdi diyelim. antivirus eğer virisu tanımazsa kendi sonunu getiriyor. bu durumda eğer bu özellik açıksa işlemci ve windows antivirusu kolluyor o virusten.
hani gözcüleri kim gözleyecek diye bir deyim vardır ya. o gibi.- mesela antivirüsün lisansı dolmadan bir iki haftada şimdide 2 günde bir virüs imza veritabanı güncellenemedi diyor, ama antivirüs yerinde duruyor sadece kırmızıya dönüştü. Bu konuyla alakalı mı yoksa kara listeyle mi alakalı?
- Bu anlattıklarını şu anda uygulayabilirmiyim?
nod32, formattan sonra diyince öyle düşündüm, birsürü program kurulunca olmayabilir belki diye.. Hemen kara listeye alınmasından nasıl kurtulabilirim, birde kırmızıya dönüşünce sadece güncelleme mi duruyor yoksa koruma da kısıtlamalar mı geliyor?
eset smart security çok iyi koruyor bana göre,nod32 den farklı yorumlarda da öyle diyorlar. Bu senelerce lisanslı olan numaralar gerçektende güncelliyor ama güvenmediğimden kullanmıyorum, bu numaralar gerçekten koruma sağlıyormudur? Yoksa bunu başka bir konuda mı sorayım?
Kullandığın şifrelerin karalisteye alınmasını engelleyemezsin. Kırmızıya dönüşünce güncelleme durur. Korumada kısıtlama olmaz ama programı o şekilde kullandığın süreyle doğru orantılı olarak güvenlik riskin artar. Çünkü her gün binlerce yeni virüs yazılıyor. İnternetten bulduğun tüm kullanıcı adı ve şifreler eninde sonunda kara listeye alınır. En iyisi lisansını satın almak.
Doğru diyosun karalisteye mutlaka alınıyor, ancak bazıları aylarca gidiyor. Birkaç günde olsa güncellenmeden koruma sağlaması iyi tabi. Lisans almadanda karspersky, norton, avira ve nod32 ile senelerce idare ettik, daha bi sıkıntı yok sağolasın..
Arkdaslar 2906 Kısı Bakmıs Sadece 36 Cevap Verılmıs
Boyle Yararlı Bır Konunun Alt Sıralara Inmesıne Izın Vermıyelım
Konu Hep Guncel Kalsın
Gercekten Cok Yararlı .
- 1
- 2