Arkadaşlar merhaba hepinize öncelikle.
2 gün önce Windows7 yi indirdim Son buildi.
İlk olarak birkaç öneri de bulunacağım.
Windowsu Kurduktan sonra ! Hemen antivirus kurmayın. Daha doğrusu diyelim ki hiçbir program driver vb kurmayın.
Aşağıdaki Verdiğim Adımları Takip Edip Veri Yürütme Engellemesini Açın.
İlk Önce Bilgisayarıma Sağ tıklayıp Özellikleri Tıklayın.
Windows Vista ve Windows 7 Kullanlar:
Türkçe Kullanlar Açılan Pencereden:
1. Sol Taraftan Gelişmiş Sistem Seçeneklerine Tıklayın.
2. Açılan Pencereden Performans Grubu altındaki Seçenekler Butonuna Basın.
3. Veri Yürütme Engellemesi Sekmesine Tıklayın. Ve Eğer Sisteminiz Destekliyorsa Etkinleştirin (AMD ve Intelin 64 bit işlemcileri ve yeni nesil bütün işlemciler destekler.)
Türkçe Sürüm İçin işlem tamam. Şimdi İngilizce kullananlar için yapalım.
Adımlar Aynı ama resimli antalacağım.
1. Adım
2. Adım
3. Adım
4.Adım
Bu adımları izleyin teker teker. Türkçede Sadece bunun yazıları değişmiş olarak görünür.
Windows Xp Services Pack 2 ve Üstü İle Windows 7 e kadar bütün sürümlerde aynı. Sadece Vista ile Windows 7 de izlenecek yol farklı ama karşılaşılan yer aynı kapı.
Bu işlemleri yaptıktan sonra bakın size örnek göstereyim nasıl çalışıyor. Deneme amaçlı indirdiğim crack nasıl bloklanacak şimdi izleyin..
Resme Tıklayarak açıklamaları ve detayları görün.
Veri Yürütme Engellemesi(Kısaca DEP Diyeceğim.)nin amacı Tampon bellek taşması sonucu etkinleşen bir çok virusu bloklar. Bazı programlarda çökme yaşşıyorsanız o programı ya en son sürümle güncelleyin yada Güncel bir antivirus programı ile taratın.
İlk işim her zaman bunu açmaktır. Unutmayın bunu açtık diye viruslerden korunacağız anlamı getirmeyin aklınıza. Her virus tampon bellek taşması yaratmaz. Ama çoğunluk olarak çoğu virus bunu dener baktı olmadı bu virus gibi 5 -6 tane deneme yapar sonuçta hepsi fos çıkar.
Güvenlik iyidir ama paranoyak olmamak şartıyla herşeyi yerli yerinde yaparsanız kolay kolay güvenlik elden gitmez.
Bu işlemi yaptıktan sonra ikinci işiniz antivirus kurmak ve Bilgisayarın windows Update Servislerini Açmak olmalı ve son güncelleştirmeleri çekmek olmalı !!!
Hepinize iyi günler dilerim, Kolay gelsin.