lg x130 netbookla internete girmek istediğimde şifreyi girdikten sonra bekliyorum ama girmiyor(şifreden eminim) ünlem işareti çıkıoyor onar dediğimde sonuç değişmiyor. fakat başka bilgisayarlarla internete girebiliyorum (wireless üstünden) ne yapmalıyım???
Windows Xp Wireless sorunu (lg x 130)
bilgisarın özellikleri
LG Netbook X130-L.A7W6T Beyaz
Model : LG X130 Netbook
LCD Ekran : 10.1" Glare WSVGA(1024*600) LED ekran
İşletim Sistemi : Windows® XP Home
Ağırlık (Yaklaşık) : 1.27 kg
Anabellek : 1GB (DDR2 800MHz 1DIMM)
Sabit Disk : 160GB (2.5" SATA HDD)
İşlemci : Intel® Atom N270 işlemci
İşlemci Özellikleri : 1.6GHz
Yonga Takımı : Intel®945 GSE Express yonga seti
Grafik Arabirimi : Tümleşik
Ethernet : 10/100 Mbps
WLAN : Var 802.11a/b/g
Kart Okuyucu : Var
Webcam : LG Smart Cam 1.3MP
Pil Süresi (Ençok) : ( 6 Cell )
Ölçüler : 264 x 180 x 37.8
bu problem sadece bilgisayardan kaynaklanmaya bilir baglanmaya çalıstıgın kablosuz agın sisteminde bir problem olabilir çünkü bilgisayarın ip alamıyor gozukuyor birde kablosuz saglayıcını kontrol et derim
aynı wifi ağına başka bilgisayarlarla girebiliyorum ne yapmalıyım acil yardım lütfen
ag baglantılarım sag tıkla özellikler de açılan yerde kablosuz ag baglantısına da sag tıkla özellikler de açılan yerde yukarda kablosuz aglar die bişi olması lzm bastıgında bu gune kdr kablosuz olarak baglandıgın agların listesi olacak hepsini sil ve o baglanmaya çalıstıına tekrar baglanmaya çalıs
modeme ulaşıyorsa sana bir ıp verir.
bu ıpyi dene
192.168.1.1
burdan ağı dene.
eğre modeme ulaşamıyorsan
modem kurulumunu kablosuz ağ için elle yapıolandır kendisi yapılandırmasın.
bildiklerim karışık sorunu anladığım kadarıyla modeme ulaşıyorsun bu nedenle modem yerini anlattım.
modee ulaşamazsan ben burdan elimden geleni yapıp sana anlatırım.
modemi sıfırla kurulumunu tekrar yap sıfırlamak için arka ksıımda küçük bir lik vardır igne yardımıyla 15 sn buna bas ve sıfırla mustafa2116 arkadasım her modem arayuzune erişim ip si 192.168.1.1 olmayabilir...
modemi sıfırla kurulumunu tekrar yap sıfırlamak için arka ksıımda küçük bir lik vardır igne yardımıyla 15 sn buna bas ve sıfırla mustafa2116 arkadasım her modem arayuzune erişim ip si 192.168.1.1 olmayabilir...biliyorum ama genel kullanım bu olduğu için verdim.
yerel ağ ayarlarında ıp yi görebilir ordan ıpyi görerrek girsin
mustafa2116 ip yi yazdım bağlandı gözüktü fakat tarayıcıyı açtığımda internete girmedi sanırım ip alamıyor yardımlarınızı bekliyorum
ağ ayarlarını yenilemeyi dene aeğer modeme giriyorsa a ağayarlı ıp almıyor demektir.
onar seçeneğiyle bir tamiratı dene.
olmadı dns değiştirerek interneti dene.
buda olmadıysa etc dosyasını sıfırlayarak internete gir.
c:/windows/system32/drivers/etc/host bo dosya içinde boş beleşe ıpli adresler olabilir.
örnek
120.1.1.1 www.google.com gibi
asıl şekil bu altaki üsteki gibi bir şekil varsa altaki şekil olanayere kadar sil
altaki adres yoksa kendin ekle
127.0.0.1 localhost
::1 localhost
modemden yedek ıpye destek birimini aç.( her modemde şekil değişiyor. her ıp için öncelik hakkı ayarlanılıyor burdan)
modeme olan uzaklığını ii ayarla
birde modeme bağlandığında ağ bağdaştırıcsınınn tam tanımlı olarak kablosuz ağı tanıdığına emin ol.Yarım tanıma eksik-hatalı sys yada dll nedeniyle tarayıcıda internete ulaşamıyor. eğer kablosuz ağ cd si varsa sende onu kurmayı dene belki işe yarar.
aygıt yöneticisinden birde ag bağdaştıırıcılarına bir bak sorunsuzmu çalışıyor.
aklıma gelen sorunların geneli bu.
hata bunlardan biriyse hatayı söyle burdan anlatayım.
tek tek yazmak beni zorlar okuyanı sıkar.
çoooooooooook teşekkür ederim sorunum çözüldü hatta şu an sorunlu bilgisayardan yazıyorum saoğolun
arkadaşlar benim sorunumda;
masaüstü pc ile kablonet kablolu modeme bağlanabiliyorum. ama nedense lg x130 ağ adresi alamıyor ve sonun sınırlı bağlantı diyor. yükledikleri xpden dolayıdır dedim windows7 yükledim ama yinede bağlanmıyor. sorun ne olabilir. ethernet kartı arızası olablirmi:(
arkadaşım merhaba, aynı sorun bende de var ve yazılanları okduum hiç birşey anlamadım
sorunu nasıl çozduğunu anlatabılırmısın rıca etsem ?
ve acıl olursa ıyı olur, internete giremiyorum bu yüzden :S
yanıtını heyecanla beklıyorum..
-bende ki makine de x130 lg-
arkadaşlar benim sorunumda;Ağ bağdaştırıcı ön atakta yetersiz kalınca bu tür arızalar meydana geliyor.
masaüstü pc ile kablonet kablolu modeme bağlanabiliyorum. ama nedense lg x130 ağ adresi alamıyor ve sonun sınırlı bağlantı diyor. yükledikleri xpden dolayıdır dedim windows7 yükledim ama yinede bağlanmıyor. sorun ne olabilir. ethernet kartı arızası olablirmi:(1. kablo skot girişini kontorl et bir paslanma çer çöp yada tam uyumlu olmayan skot arzası olabilir.
2. Denetim masası performan ayaralarından internet ağ bağdaştırıcısı önceliğini yükselt.
3. Modemi 192.168.1.1 ile dene bu adrese giriyorsa modemin öznceliği için modemi bu bilgisayrdan yeniden yapılandır.
4. 3. ayardaki hata a devam ediyorsa ağ bağlantılarının doğru kurulu olup olmadığını aygıt yöneticisinden kontrol et.
5. internet kartını unistal yapıp tekrardan kurarken bilgisayarın kendi tabnında kurdur. ( yeni donanım bulşundu yüklensinmi sorduğunda cd den değil)
Merhabalar,
Bende LG X130 model bir notebook kullanıyorum. Kablo ile internete bağlanmayı tercih ediyordum. Wireless ile bağlanamadığımı farkettim. İnternetde araştırırken bu konuyu gördüm. Yalnız verilen cevaplar yeterli değil.
http://blog.aytacengin.com/lg-x1 ... me-sorununun-cozumu
Adresini takip ederseniz. Yeterli cevabı alacak ve sorunsuzca wireless ile internete bağlanabileceksiniz. Şu anda LG X130 ile yazıyorum bu yazıyı.
Saygılarımla..İyi Çalışmalar