Windows XP: Yıkılmadı, halen ayakta...

CHIP Online
02-07-2008, 04:07   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows XP'nin dağıtımına son verildi ama bu emektar işletim sisteminin öldüğü anlamına gelmiyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... en-ayakta_7575.html

Dokuz farklı sürüm, üç Servis Paketi ve dünya çapında milyonlarca PC'de yüklü. Windows XP yedi sene boyunca birçok şey yaşadı. Ama son çizgi çekildi: Microsoft Vista selefinin dağıtımını 30 Haziran 2008'de sonlandırdı. Yine de XP uzun süre ekranlarımızdan kaybolmayacak. İhtiyar işletim sisteminin bir geleceği var ve CHIP Online bunu size gösterecek.

Windows XP 31 Aralık 2001'den beri piyasada varlığını sürdürüyor. Yaşlılığına rağmen halen çok sevilmekte ve kullanılmakta; tabi bunun bir sebebi de kullanıcıların halef Vista'ya halen şüpheyle bakmaları. Ama elbette Microsoft eski Windows'la vedalaşmak istiyor ve 1 Temmuz 2008'den itibaren Windows XP kopyaları satmayacak. Birçok kullanıcı için bunun anlamı şu: Windows önyüklü bilgisayar alanlar bundan sonra Vista'yı kullanmak zorundalar. Fakat Microsoft bazı istisnalara izin veriyor ve en azından 2014'e kadar Windows XP yaşamaya devam edebilecek.

Tüm konu: Windows XP: Yıkılmadı, halen ayakta...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un XP'den kurtulup Vista'yı yaygınlaştırmak istemesine rağmen bu tip açık kapılar bırakması mantıklı mı?

1den8e
03-07-2008, 11:54   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

microsoft acısından mantıksız!ama kullanıcı acısından iyi bir fırsat!
bence ms vistayı yaygınlastırmak istiyorsa kesinlikle kullanıcıları buna mecbur bırakması gerekir.bunu da ancak diger (win2000,xp gibi) işletim sistemleri versiyonlarını devredısı bırakarak yapabilir.bu dogrumu??kullanıcı;yani bizim acımızdan yanlıs!ama ms acısndan vistaya gecis için gerekli.yoksa bu "zayıf" işletim sistemine kimse kendi istegiyle gecmezzzz!!

mcmxtr
07-07-2008, 02:37   |  #3  
Taze Üye
9 mesaj
1den8e
bu dogrumu??kullanıcı;yani bizim acımızdan yanlıs!ama ms acısndan vistaya gecis için gerekli.yoksa bu "zayıf" işletim sistemine kimse kendi istegiyle gecmezzzz!!
Bence Bu linux'un Patlamasına Sebep Olacak Olay Emin değil

ersinbakar
07-07-2008, 09:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

2014 e kadar neler olmazki şu windows 7 gerçekten gelecekse yakında xp kaçar çevik olacaksa 2014 e kadar fazla seveni kalmaz :)

_AFD_
07-07-2008, 09:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

ikisinin de farklı kullaım alanları var. bence çok mantıklı çünkü xp ile ugraşan insan ların vistaya  geçmesi mantıksız.

SaNcArHaN
04-07-2012, 17:14   |  #6  
Yeni Üye
23 mesaj

xp gerçekten unutulmaz bir işletim sistemi...

Kapalı Hesap (221406)
04-07-2012, 17:52   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj
Alıntı: SaNcArHaN  
xp gerçekten unutulmaz bir işletim sistemi...

evet birzamanlar öyleydi, unutulmazdı, ve hala kullanılıyor ve birçok iso  da bulunuyor halen. ama artık eskidi, ve yavaş yavaş desteğini kaybedecek, w7  yi kullanana kadar bende xp ye takmıştım, şimdide pek gerek duymuyorum, fazlada takıntıya gerek yok, w7  de en az xp kadar kuvvetli ve ayrıca güncel destek görüyor, w7 çok daha iyidir xp den ..