windows xp

west
03-08-2008, 02:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba benim size sorum olacak bana yol gösterirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler,
  aopen marka dvdcombom var 1 ay önce bir film izledim film bittikten sonra çıkardım baska bir film koydum hata verdi bilgisarıma tıkladım ama sürücü yok olmustu bende özelliklerden donanım bölümüne girdim oradan da aygıt sürücüsüne sürücünün üstünde SARI renkli soru işareti vardı bende sorun gideri tıkladım yönlendirdiği şekilde yaptım ama hiçbir degişiklik olmadı sonra bende bozul diye dvd combom yeni birtane aldım LG marka dvd rewriter20x ten aldım yine aynı hatayı verdi(Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk ya da eksik olabilir. (Kod 39)bu ne anlama geliyor tekrar format mı atayım yoksa anakartta mı bir bozukluk var iyi geceler

bektash
03-08-2008, 02:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Formatlık bir iş yok arkadaşım bence yuklemede yanlıslık yapıyorsun

Batıkan Doğan
03-08-2008, 03:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj

İlk önce Aygıt Yöneticisi'nden kaldır, sonra en üstteki kullanıcı adına sağ tıklayıp "Donanım değişikliklerini tara" deyip, çıkan aygıtı tekrar yükle.

Kapalı Hesap (34907)
03-08-2008, 10:38   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

1.Bistan ayarlarını resetle
bios'a giriş ayarları
Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği an kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 oluyor. Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

Advanced Bios features menüsü ne giriyoruz

(Boot sequence)
Sistemin açılışta arayacağı sürücülerin sıralamasını belirtir
CD,DVD 1.sıraya
HDD 2.Sıraya alıyoruz
Save settings and Exit
Yapılan değişiklikleri kaydederek setup'tan çıkıyoruz.
sorun çözüldükten sonra işlemi tersine yapıyoruz HDD 1.Sıraya CD-DVD 2.Sıraya alıyoruz unutmayınız.,

2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın,
ipucu,XP cd'nisürücüye yerleştir Başlat/çalıştır/sfc scannow/ yaz enter. tüm sistemini onarsın yalnız unutma tüm değişmiş görselleride orjinal hale getirir,

not:
BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset) tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil.

west
05-08-2008, 15:20   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

önerin sagol ama ben bunu çok denedim olmuyor aynı hatayı verip duruyor

Banned
05-08-2008, 15:36   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

windowstaki kodlarla ilgili çok iyi açıklamalar  var göz atabilirsin