Windows Xpyi Cdden Bot Edemiyorum.

HPQ-User
15-06-2007, 16:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ekiz_erdem sormuş:
Bilgisayarı cd den bot edemedim. Board ayarlarından cdrom yaptım fakat Cannot Bot From Cd: Code 5 dedi Cdnin çalıştığından eminim. Sonra Win 98 kurdum onun üstünden xp yi kurdum fakat ses ve mause yok. bazen sırayla donanımları tanımıyor özellikle ethernet kartını Donanımların hepsini çıkardım tekrar denedim olmadı ekran kartı ve ses kartını değiştirdim. Ses kartı aynı model olmasına ramen çalıştı mause yok. Yanlız sistem bilgisinde sorunlu aygıtlar sekmesinde. Nt Apm/Eski Arabirim Düğüm tarzı bir yazı vardı. Donanımları değiştirdikten sonrada vardı artı mause eklendi. Cd den boot edebilsem tekrar kuracağım xpyi ama olmadı bir türlü. Yardımlarınızı BeKliyorum Şimdiden Teşekkürler.....

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
pentium II 300 mhz
384mb sdram
Crystal Ses Kartı cx4235
Creative modem
s3 trio3d ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.0.04506.30)

cell-o
15-06-2007, 17:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj

genel bir sorun bunun için tavsiyem öncelikle bios pilimi çıkarıp tekrar takınız.sonra bir deneyiniz.olmazsa tüm ek kartları çıkarınız.sonra tekrar deneyiniz.yine olmazsa anakartınızın ait tüm portları kontrol ediniz.fiziksel bir arıza olabilir.bunun la birlikte tüm kablolarınızı kontrol ediniz.birde sistem çalışır haldeyken bios update yapmanızı tavsiye ederim.

kolay gelsin.

Borga-x
15-06-2007, 17:16   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Xp CD'n sorunlu olabilir. Cd sürücünün data kablosunda sorun olabilir.Yenisi ile değiştirmende fayda var.

erkanc
15-06-2007, 18:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

cd den kaynaklanan bozukuluk olabileceği ramdan kaynaklanan veya aygıtların çakışması da olabilir ilk aşamada tam format atrak kurmayaı deneyiniz diskte eğer bad sector varsa o alanların atlanılmasını sağlar eğer disk sağlamsa pci yuvalarına taktığınız kartları çıkarın bir de kurmayaı öyle deneyin 98 üzerine kurup tekrar hata vermesi mousenin olmayışı anakartta da bir sorun olabilire yöneltiyor birde bios update yap diyeceğim ama azza firması da kapandı web siteside destek vermiyor artık bir de bios ayararını default yapıpı tekrar kurmayı dene

OBA
16-06-2007, 10:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj

cd dendir büyük ihtimalle. yeni bir cd edin. tekar kur xp yi. sornun düzelecektir

Koray Kocaman
17-06-2007, 00:39   |  #6  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Bu tür sorunlar genelde Data taşınması sırasında oluyor Cd-Rom'dan anakartınıza giden IDE kablosunu değiştire bilirsiniz.Birde kullanmış olduğunuz bilgisayar özellikleri biraz düşük BIOS UPDATE yapmanızı önerebilirim(Tabi Biliyorsanız).