"windows.old" silinmesi

HPQ-User
27-07-2008, 12:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

emre69 sormuş:
benim kardeşim bilgisayarımda hiçbir sorun yokken vistayı tekrardan yükledi (önceki işletim sisteminin üzerine). Bende önceki işletim sisteminde kalan "windows.old" adındaki sistem dosyalarının bulunduğu bu klasörü, tam silmeye çalışıoyom o sırada bana silmek istediğim bu dosyaların sistem dosyası olduğunu söylüyor ve dosyaların hiçbirini silmiyor. bilgisayarıma format atmadan bu "windows.old" klasörünü nasıl silebilirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Windows sürümü: windows vista home premium
işlemci: intel(R) Pentium(R) CPU 3.40 GHZ  3.40 GHZ
RAM: 1023 MB
sistem türü: 32 bit işletim sistemi

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Kapalı Hesap (34907)
27-07-2008, 12:37   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Silemezsiniz,sistem dosyanızdır .Size bir sıkıntısı olmayacaktır şayet HDD niz de yeterli yer var ise yok ise yeniden kurununuz.,kurulumda yeni temiz yükleme yapınız önceki kurulmuş bölümdeki (windows)'unuzu HDD nizdeki verileri siliniz silmeden önce tabiki önemli belgeleriniz varsa yedekleyiniz.,

tuncerozatan
27-12-2009, 21:05   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

ARKADAŞLAR GENELLİKLE WİNDOWS OLD DOSYASI VİSTALARDA BAŞA BELA OLAN BİRİŞE YARAMAYAN ESKİ SİSTEM DOSYALARINI SAKLAYAN BİR KLASÖRDÜR.

HELEKİ VİSTADA YAKLAŞIK OLARAK 20 GB BİR ALAN KAPSAMAKTADIR.
4 BASİT İŞLEMLE SİZİ BU DERTTEN KURTARACAĞIM.. FORMAT FALAN HİKAYE BUYRUN ÇÖZÜM...

başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları>disk temizleme ye giriyoruz.Daha sonra tüm kullanıcılar olarak seçiyoruz.

hangi bölüme işletim sistemi kurulmuşsa o sürücüyü seçiyoruz.daha sonra karşımıza çıkan pencere de önceki windows yüklemelerinin yanına tik (PARAF) koyuyoruz ve sildiriyoruz

BUYRUN ARKADAŞLAR WİNDOWS OLD BELASINDAN KURTULMUŞ OLDUNUZ..