Iste sorunum bu arkadaslar pcye windows xp kuramiyorum lutfen yardimci olun simdiden yardiminiz icin tesekkurler
windows7 den xp e dönüşteki uyumluluk sorunu ???
reset at ve açılışta f5 ile onarma yap sistemi. tekrar dene. oda olmazsa format cd ni değiştir.
hayır yapabilir , muhakkat format cd sinde bi problem olmalı.. ama arkadaşın kendi bilgisayarında çok özel durumlar varsa onu bilemem. bakıp görmek lazım..
Arkadaslar 7 tane Windows XP 1 Tane vista 2 adet de Windows 7 var hepsini denedim sadece windows 7 kura bilirim Xp veya Vista olmuyor
Bense Windows XP yapmak istiyorum
konum E dizininde hata gösteriyor. yani cd rom'u işaret ediyor.. CD bozuk kardeşim. winnt bilmem ne dosyası bozuk, ön yükleme dosyaları format bozuk cd nin..
konum E dizininde hata gösteriyor. yani cd rom'u işaret ediyor.. CD bozuk kardeşim. winnt bilmem ne dosyası bozuk, ön yükleme dosyaları format bozuk cd nin..Hiçbir alakası yok.
Nedeni :
-Kullandığın windows sürümü : 7
-Kuracağın sürümse : Xp
Windows sistem üzerinden eski bir sistem kurulumunu desteklemez(hatta aynı sistemin sp'leri arasında değişiklik olsa bile)
Xp'nizi önce başka bir alana kurmalı sonra Windows7'nin bulunduğu alanı silmelisiniz(ancak windows7 başlangıçta yine çıkar o sorunu EasyBcd ile çözün)
var kardesim d diski var isletim sistemide 32 bit
kardesim zaten idiriyorum surekli netden hic biri calimiyor bu hatayi veriyor
Ben windows 7 cd den formata gelib c diskini formatladim ancak yenisini kurmadim ve pc acilinca dos olarak acildi genel olarak yeni sistem yukleyin dedi xp yi taktim boot menu bile acilmadi mecbur kalib yeniden windows 7 kurdum..sen daha da aciklarmisin konuyu resimli ve ya videoluHiçbir alakası yok.
Nedeni :
Windows sistem üzerinden eski bir sistem kurulumunu desteklemez(hatta aynı sistemin sp'leri arasında değişiklik olsa bile)
Xp'nizi önce başka bir alana kurmalı sonra Windows7'nin bulunduğu alanı silmelisiniz(ancak windows7 başlangıçta yine çıkar o sorunu EasyBcd ile çözün)
defalarca kurulumlar yaptım, ne notebook nede masa üstü sistemlerde herhangi bir sorun yaşamadım w7 den xp ye geçişlerde.bu zamana kadar w7den yüzlerce kişi xp ye döndüğünü kabul edersek en azından böyle bi formda daha ilk defa sorunlarla karşılaşıyoruz.senin hiç alakası yok dediğin durumla en azından bende 1 evya birkaçkez karşılaşabilirdim.. dediğim gibi , bu sorun arkadaşın sistemine özel bi hata sanırım. mustafanın dediği durum biraz mantıkla fakat ben yinede başka bi sorun olabilir kanısındayım..Hiçbir alakası yok.
Nedeni :
Iste sorunum bu arkadaslar pcye windows xp kuramiyorum lutfen yardimci olun simdiden yardiminiz icingerekli bilgileri vermişsin..XP yi Windows7 açıkken kuramazsın Hata yapan yerin boot tablosu.
XP boot tablosunu bilmez E diskindeki hatada da bot kopyalama hatası alıyon.
Diğer yandan sen yükseltmenin düşürmesini yapıyon gibi geldi bana Windows yükseltmesi üst sürüeme geçiştir. Alt sürüme iniş değildir.
XP hatasında dikkatimi çeken hata ise hata kodu tanımının varlığı.
XP de hata kodu tanımı varlığı yoktur siz öyle yada böyle XP yi windows7 açıkken kurmaya çalışıyorsunuz..
gerekli bilgileri vermişsin..win7 nasil kapatip XP yukleyecem bir anlatirmisin kardesim ....alt gecis olsada Ben XP istiyom hic bir sekilde kurulamazmi???XP yi Windows7 açıkken kuramazsın Hata yapan yerin boot tablosu.
XP boot tablosunu bilmez E diskindeki hatada da bot kopyalama hatası alıyon.
Diğer yandan sen yükseltmenin düşürmesini yapıyon gibi geldi bana Windows yükseltmesi üst sürüeme geçiştir. Alt sürüme iniş değildir.
XP hatasında dikkatimi çeken hata ise hata kodu tanımının varlığı.
XP de hata kodu tanımı varlığı yoktur siz öyle yada böyle XP yi windows7 açıkken kurmaya çalışıyorsunuz..Son Düzenleme: Radon47 ~ 20 Ağustos 2012 11:09
Bios dan cd ye boot ettirmen lazım.Ama eğer dos olduğunda kabul etmediyse cd de sıkıntı var.
senin şu iş flash bellekle yapsanda olur aslında..flashla hem çok basit hemde boot seçeneği ile flahsla boot edip format atılabilir..bu şekilde deneyelim istersen..
bilgisayarın ilk açıldığında bilindiği gibi bios tanıtım ekranlarıyla ve yazılarıyla buluşursun / pc yeniden başlat ve F12 ile boot menü penceresine ulaş, eğer bu menü penceresi çalışıyorsa senin bios' ta herhangi bir sorun gözükmediği kanısındayım / yani en azından biosun düzgün çalıştığından emin olabiliriz..eğer bu menü çalışıyorda hala format cd ler hata veriyorsa FLASH disk ile format atmaya yoluna bakalım..
burada dosyalar flas'a iso haline getirip setup yapana kadar anlatmış..hemen bunun sonrasında yeniden başlatıp f12 ile boot menüye geliip aşağıdaki gibi USB-HDD yolunu seçtikten sonra gerisi normal format atma kuralı ile devam eden basit bi yolla bu formatı yapabiliriz...
bunun haricinde winto flash ile takıldığın yerler olursa yardımcı olurum, meseaj atman yeterli,