Merhabalar Aylarca Uğraşıp Çözemediğim Bir Problemimi Burada Sizlerle Paylaşmak İstiyorum.
Hemen Konuya Geçiyorum;
Diz üstü bilgisarımla gelen orjinal işletim sistemi windows vista home basic idi, world of warcraft ve warcraft 3 gibi oyunları pc me yukledım ilk başlarda oyunlar çok kasıyordu daha sonra birgun windows update yaptı ve kasma sorunu ortadan kalktı 6 7 ay oyunları keyifle oynadım daha sonra pcme virüs girdi bir kaç arkadaşımında tavsiyesi üzerine windows 7 yükledim windows 7 vistaya oranla cok daha iyi idi ve oyunlarda ciiddi kasmalar olmuyordu. bi 5 6 ayda windows 7 ile oyunlarımı sorunsuz oynadım.. Daha sonra laptopum özellikle oyun oynarken ve internetten video izlerken aniden ekranın kararması ve yaklasın 10 -15 sn ıcınde pc nın kapanması gıbı bır sorunla karsılastı. ekran kararmasından sonra bilgisayar kendı kendıne kapanınca tekrar power tusuna bastıgımda ıse windows surduruluyor diyor ve kaldıgım yerden devam edıyor fakat benı res atmaya muhtac bırakan bır sekılde pc felaket kasıyor zaten kasmasa bıle pc ekran kararıp yenıden basladıgı ıcın ınternetle olan ılıskısıde kopuyor ve bende oynadıgım oyundan ve yaptıgım download uploadlardan mahrum kalıyorum. Sistemimin Özelliklerinide Yazayım
1.50 gb ram Intel (R) Core (TM) Duo CPU T2350 @ 1.86 GHz Ekran kartıda Intel express chipset gm945m olması lazımdı pc Hp r400 türü. genelde aynı olur ozellıklerı ben daha sonradan 512ram daha ekledim 1gb +512 oldu. Şuan Vista kullanıyorum sorunlu olan bilgisayarımdan bu yazıyı yazdım Aynı Problem suan vistadada var. (Home Basic Orjinal)
Bir kaç yerde problemın bilgisayarın bataryasından veya sarjından kaynaklandıgı ıle ılgılı bır kac yazı okudum fakat pek samimi bulmadım.
Belirtmek İsterimki bilgisayarın fanı ısı değerleri gayet iyi durumda .
Sorunumu Nasıl Giderebilirim? 2.5 3 yıllık bir pc garanti kapsamı yok yani.