Arkadaşlar herkes win7 donanım ve puanını yazarsa ne güzel olur değil mi?
Benim sistem;
İşlemci: İntel Core 2Duo E7300 2,6 GHz
Anakart: GIGABYTE P31S3G P31 DDR2 GLAN+SATA 16X
Bellek : 2*2 GB Kingstone 800 MHz
Kasa : FRISBY 6905WBS ATX KASA
PSU : 500 W High Power PSU
Ekran Kartı: Sapphire Ati 3650 512 Mb
Sistemde Overclock yoktur.
Windows7 Puanınız
nerden aldın bu puanlama verilerini....
izlenecek yolu gösterirsen test edelim..
Bilgisayarım simgesine sağ tıkla/özellikleri aç. Sayfa ortalarına doğru bir yerlerde "windows deneyim dizini" yazar. Oraya tıkla ve açılan sayfada puanımı yeniden değerlendir de. 3-5 dk. win7 performansını ölçtükten sonra bilgisayar puanını gösterecek.
Kolay gelsin...
Sanırım en önemli faktör "Ekran Kartı" gibi görünüyor. bende onboard ATI Hd 3200 var ve sürücüyü henüz yüklemedim. win7 nin kendi yüklediği sürücüyü kullanıyorum. Ve Puan: 3.7 olarak verdi
ATI nin kendi sürücüsünü yüklesem değerlendirme puanı artar mı merak ettim :)
--Edit
değerlendirme puanını düzelttim
Sallama Zıya Vista En Fazla 5.0 VerıDostum önce sen konuşamayı öğren, sonra git bi vistanın, win7'nin kaç üzerinden kaç verdiğine bak, ondan sonra gel burda ahkam kes.
Burda kimsenin kimseye yalan borcu yok. Yok ekran kartı söyleymiş, yok en düşüğü böyleymiş. Sana burda hesap verecek değiliz. Ben orda vista puanını vurgulamadım. Sadece vistadan windows7 ye geçince punın düşüşüyle ilgili bilgi almak istedim. Ama sen konuyu başka yere çektin.
1-Vista 5.9 üzerinden puan verir.
2-Vistanın yüklü bilgisayarımın performans puanına ait fotografı bulursam burdan yayınlayacağım. Şayet bulamazsam,vista yı yükleyip sana burdan puanı yine yayınlarım.
Benim için bir önemi var mı? Yok...
Sadece ifadenden dolayı...Son Düzenleme: alloss ~ 01 Ağustos 2009 22:37
Dostum önce sen konuşamayı öğren, sonra git bi vistanın, win7'nin kaç üzerinden kaç verdiğine bak, ondan sonra gel burda ahkam kes.Abi ben koydum sen zahmet etme...
Burda kimsenin kimseye yalan borcu yok. Yok ekran kartı söyleymiş, yok en düşüğü böyleymiş. Sana burda hesap verecek değiliz. Ben orda vista puanını vurgulamadım. Sadece vistadan windows7 ye geçince punın düşüşüyle ilgili bilgi almak istedim. Ama sen konuyu başka yere çektin.
1-Vista 5.9 üzerinden puan verir.
2-Vistanın yüklü bilgisayarımın performans puanına ait fotografı bulursam burdan yayınlayacağım. Şayet bulamazsam,vista yı yükleyip sana burdan puanı yine yayınlarım.
Benim için bir önemi var mı? Yok...
Sadece ifadenden dolayı...
1. vistanın 5.0 puan verdıgını bana bır abı soylemıstı detaylı arastırmadım sımdı baktım sıtelerden 5.9 verıyormus.
2. melen ve hayalet ben alloss ile konusuyordum sız Neden Isın Icıne Gırıyorsunuz Tamam Ortada Bır Hata Var Ozur Dılerım Olur Bıter Ama 2 Kısı Bisi Konusurken Araya Gırmeyın.
Alloss Sendende Ozur Dılerım . Yorum Icın Kusura Bakma Hemen Sılıcem
Araya girmeyin diye birşey söyleyemezsin. Çünkü bu forum bütün kullanıcılara açık ve dileyen herkes her konuda bilgisi dahilinde yorum yapabilir ;)
benım yorumum yanlıstı sallama zıya dıye ama senınkıde kırıcı(kendını profosor sanarmıs gıbı)
Ben asla bu sitede bilmişlik taslamadım çoğu arkadaşım da bilir. Burada kimse kimseden üstün değildir arkadaşım. Fakat bir konuda bilgin yoksa ya da eksikse ya sorarsın ilk önce ya da hiçbir yorum yapmazsın. Bence uzatılacak bir olay yok ortada.