İşletim Sistemi Windows7 Ultimate
Pc : Asus x550cc Laptop, intel i5 3337u işlemci / 8 gb ram / 2gb Nvidia ge force gt720m / Ses kartı Realtek HD Audio Driver 6.0.1
Bilgisayarı önceden windows 8 olarak kullanıyordum ve mikrofonda herhangi bir sorun yoktu, bilgisayara format attırmamdan sonra bugün ilk defa skype açtım ve mikrofonun çalışmadığını farkettim..Sitelerde dolaştım ve çözüm yolları aradım sırasıyla yaptıklarımı anlatıyorum
ilk olarak ses denetimi seçeneklerini kontrol ettim mikrofon gözükmemekteydi.
Daha sonra Kayıt aygıtlarından Mikrofonun olduğu bölmeye girip ses kaydediciyi açtım lakin mikrofonun yanındaki gri kutucuklar ses alımını gösterenler gri olarak kaldılar bir değişim olmadı..
Özelliklere girip forum sitelerinde gördüğüm üzere basit bir işlem olan ama gözden kaçtığı söylenen mikrofon ayarlarını gözden geçirdim ama nette işime yarayan bir bilgiyle karşılaşamadım..
Uygula seçeneğininde çalışmadığını gördüm
Bunlara ek olarak belki çözüme yardımı olur diye çektiğim fotoğraflarıda atıyorum
Sistem aygıtlarından engelleyebilecek bir dosyanın olduğuyla ilgili bi yazı görmüştüm o yüzden bu fotoyuda atmakta fayda gördüm
Bunlara ek olarak ses kartını silip tekrar yükledim, asus'un sitesinden indirip..Windows Fix it sorun bulamadı..Hopörlarde bir sıkıntı yok lakin mikrofon çalışmamakta..aklıma gelen ve forumlarda gördüğüm çoğu şeyi denedim ama çözüm olmadı, yardımınızı bekliyorum eğer yardımcı olursanız çok sevinirim
Saygılarımla.