Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.Biraz uzun yazacağım ve büyük ihtimal bazılarınız uzun diye okumadan konuyu kapatıcak ama şansımı denemek istiyorum.
Elimde şu an Windows 7 32bit Ultimate dvdsi mevcut ve ben Xp sp3 32 bit kullanıyorum.
Sistemimi özetlersem ; AMD Phenom II x4 955 3.2ghz işlemci
A-Data 2gb 1600mhz bellek
Ati HD5770 1gb 128 bit ekran kartı
Samsung 500gb 16mb 7200rpm hdd
MSI 785GM-E51 AMD785G /DDR3 S+V+GL+RAID+16X 938pin anakart
Birde 460w psulu bir kasam var.
Sorularıma geçecek olursam;
1-Windows 7 Ultimate 32 bit bu sistemde sorunsuz şekilde çalışırmı.
2-Windows 7 driverleri otomatik kuruyormuş,buna ne kadar güvenebilirim veya elimde ekran kartı ve anakartın cdsi mevcut,ekran kartı driveri windows 7 destekli ama anakart cdsinde birşey yazmıyor,
anakart cdsi windows 7 destekliyormudur ( markası yukarıda yazıyor ) ve anakart driveri ile ses,ethernet vs sürücülerini yükleyebilirmiyim.
3- Halihazırda oynamakta olduğum bazı oyunlar mevcut ( Darksiders,Assasins's Creed vs )
Bu oyunları Xpyi kurduğum yerel diske kurmadım yani format sırasında videolarım,müziklerim gibi oyunlarda kurtulucak ama bu oyunları windows 7 kurduktan sonra normal exe den girerek oynayabilirmiyim.Yoksa hepsini baştanmı yüklemek zorundayım.
4-Xp directx 9 desteklediği için zorunlu oyunları öyle oynamak zorundaydım ama Windows 7 directx 11 yüklü olarak kuruluyormuş ve ekran kartımda desteklemekte ama oyunlar daha önceden kurulu olduğundan bir sorun çıkartırmı , çıkarmadığı takdirde veya oyunları tekrar kurduğumda directx 11 ile daha iyi görüntü performansı alırmıyım.
5- Oyunların istediği sistem özelliklerinde Xp her zaman Windows 7'nin yarısı kadar ram istiyor.
Mesela Xp de 2gb ram öneren bir oyun Windows 7 de Xpdeki gibi sorunsuz oynanabilirmi yoksa donmalar olurmu.
6-Arkadaşlar son olarak Windows 7'yi daha önce hiç kullanmadım o yüzden birazda tırsıyorum alışmam zaman alır diye, Sizce ne yapayım :)