Windowsta İnternete Bağlanamıyorum

ongun.kanat
20-09-2008, 22:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

internetten indirdiğim crack dosyası tarattığımda virüs çıkmamıştı ama çalıştırdığımda birşeyler döndüğünü farkettim cmd exe üzerinden çalışan bir uygulama geldi ve makinam reset attı.Sistem başladığında makinamın internete çıkmadığını farkettim.Biraz araştırmadan sonra iki tane dll üzerinden çalışan 4 dll dosyasının bu sızıntıya neden olduğunu buldum.Pardus kullanarak bunları sildiysem de ve başlangıçta bu başlatılamadı hatasını alsam da sitelere bağlanamıyorum ama ping ettiğimde olmumlu cevap alıyorum.
ayrıca ağ desteğiyle güvenli modda internete girebiliyorum.zone alarm svchost.exe'nin internete bağlı olduğunu gösteriyor.bu işin içinden nasıl çıkabilirim?

not:
dlllerin ismi efW...dll ve rq....dll diye

Banned
20-09-2008, 22:22   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

KİS'i indirip bir güzel güvenli modda taratın daha sonrada sistem temizleme araçlarıla pc temizliği yapın

piRe_
20-09-2008, 23:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

BU başlıktaki yazımı okuyunuz.
çözemezseniz BURADAKİ yazıma bakın.

Matalien
21-09-2008, 01:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
128 mesaj

Belki ilgisi vardır belki yoktur ama bende benzer bir olay olmuştu.Bilgisayarım internete bağlanmıyordu.Kis 2009 ile tarattım Dns Changer(Dns Değiştirici) diye bir virüs buldu ve sildi sonrada sorunsuz bir şekilde internete bağlanıyordum.Sonrasında ne olur ne olmaz diye modemin ayarlarını sıfırladım ve modemi tekrar kurdum.

ongun.kanat
23-09-2008, 22:02   |  #5  
OP Taze Üye
15 mesaj

teşekkür ederim dediklerinizi yaptım ancak bu sefer de konsol dışında başka bir yerden internete çıkamıyorum.ağ desktekli güvenli modda giriyor ama standart olarak açtığımda ping yapmak dışında herhengi bir bağlantı kuramıyorum.zone alarm kuruluydu kaldırıp kis 2009 kurdum ama sadece bir oturum için internet çalıştı.
daha sonra reset attığımda gene çalışmamaya başladı. trojan remover tempte birşeyler buluyor siliyorum ama hiçbir faydası olmuyor. ne yapabilirim format atmak istemiyorum çünkü pardusu siliyor :(