win7 daha da sevdim
Ne Mutlu Türküm Diyene.
Windwos 7 Media Center Türk işi...???
- 1
- 2
İlginç bir olay tabii. Benim de önceden dikkatimi çekmişti ancak tesadüf olduğunu düşünmüştüm. Windows Media Center'ın yapımcılarının başındaki kişi Türk ise tesadüf değildir büyük ihtimalle. Bence bu olay, MS açısından oldukça önemli. Eğer bu durumun kasıtlı olarak yapıldığı ortaya çıkarsa MS, diğer milletlerden çok tepki görür. Şöyle düşünelim: Orada ay yıldız değil de haç veya Amerika bayrağı çıksa biz oldukça tepki gösterirdik doğal olarak. Hatta belki Windows kullanmazdık da Pardus vb. bir işletim sistemi kullanırdık.
Bizim hoşumuza gidebilecek bir durum olsa da MS açısından oldukça sakat :)
Ben bir aydır w7 kullanıyorum ama gülmeyin daha media center'ı hiç açmadım :D ihtiyacım olmadı ki... mp3 dinlemek için evil player , videolar içinde vlc player kullanıyorum... Hatta bu media center'ı nasıl kaldırırım yada kaldırabilir miyim ? (lazım olmuyorda ! ) W7 kurduğumdan beri hiç tıklamadığımdan tıklayınca ayarlar sihirbazı gibi birşey geliyor bende iptal deyip çıkıyorum :)
Ya aslında arıza bende ; bu tip ayar sihirbazlarını hiç sevmiyorum bir şey kurduysam veya kurulu ise tıklayınca direk çalışsın ööle ayar mayar sormasın bana uğraşamam... İe8 i bile sırf o ilk tıklamada ki ayar muhabbetinden haftalarca kullanmadığımı bilirim ben... uğraşamam deyip... (al işte şimdi gene baktım gene o ayarları görüp anında kapttım >:( media center'ı)<
microsoft böyle bir hataya düşeceğini sanmam mutlaka görsel bir izahı vardır bunun.. yoksa yer yerinden oynar..
birde bu kadar uzun çalışmanın neticesinde böyle bir olayın sözkonusu olmayacağı kanaatindeyim..
buna kendi açımdan hata demem bilhassa gurur duyarım...
Neden Türkiye Diye Yordunuz Ay Ve Yıldızı, Başka Ülkelerdede Yokmu Ay Ve Yıldız?
Pakistanın Bayrağına CoK Benziyo O Zaman Kesin Pakistanın Parmağı Var Diyebilirmiyiz :D
Örnek Ülkeler
Cezayir
Azerbaycan
Comoros
Malezya
Moritanya
Pakistan
Singapur
Tunus
Türkmenistan
Özbekistan
Pakistan bayragından başka hiçbir bayrak Türk bayragına benzemiyor.Pakistan bayragınada ise hilal çok açık dikkat ederseniz.Dİger bayraklarda birden fazla yıldız ve değişik semboller var Türk bayragı gibi sade değilller.Ayrıca yıldız ile hilalin oranı dikkat ederseniz aynı oranda dönüyor farklı açılarda olsa Türk bayrağı demezdim.Aşşagıdaki Türk bayragı farklı açıda ama yıldız ve hilal oranını koruyor.Media centerdeki oranda korunuyor dikkatli bakın lütfen.
Benim şahsi fikrim; programı kullanırken yıldız diye tabir ettiğin media center simgesi üzerindeki parlamayı fark etmemiştim. Hilali de hilal olarak değil kameraya vuran bir ışık efekti olarak görmüştüm. Yani bariz bir şey değil, ya ben dikkatsizim ya da gerçekten tesadüf.
AY ve Yıldızı ben galakside yer alan ve bütün Dünya'nın rahatlıkla görebildiği gök cisimleri olarak biliyorum...Bayrağımıza koymuş olmamız çok güzel bir ayrıcalık ama bunu Media Center ile ilişkilendirmenin bir anlamı yok bence. Bu konularla vakit kaybedeceğimize nasıl daha ileriye gidebilirz diye düşünmemiz gerektiğine inaanıyorum ve konuyu kitlemek istiyorum...
- 1
- 2