windows 7 görünüş olarak vistaya benziyor fakat herkes 7 yi tavsiye ediyor bunun sebebi nedir?
windws 7 nin vistaya göre neden tavsiye ediliyor?
COK BASİT DAHA KARALI VE DAHA HIZLI VE KONFORLU BİRSÜRÜ ÖZELLİK
windows 7 vistaya göre daha performanslı,kararlı ve hızlı
Aralarında çok belirgin bir fark yok birkaç yeni özellik var ve windows 7 nin ram kullanımı vistaya göre "biraz" daha iyi zaten hemen hemen aynı çekirdek yapısı üzerine kurulmuş iki işletim sistemi windows 7'yi vistanın bir versyonu olarak düşünebilirsin;
Windows Vista:NT 6.0
Windows 7 :NT 6.1
Güncel kalmak istiyorsan ve performans arıyorsan Windows 7 yi dene.
wistanın açıları tutarsızlığı bitmiyor da ondan
win 7 xp gbi
xp win2000 üzerin
win7 wista üzerine çıktığı için daha iy olması bekleniyor
[
daha Kuralı yarım saat oldu. sadece Avast yüklü.
ve harcadığı RAM 723 mb. anlatmak istediğim şu;
1gb ve altı Ram'i olanlar XP'de kalsın.
2gb ve üstü Ram'i olanlarada şiddetle Windows 7'yi tavsiye ediyorum. görsellik on numara.
en çokta şu pencereleri sallayınca kapanıp açılıyorlar onu sevdim. masaüstünü görmek için pencereleri tutup sallayın yetiyor.(veya sağ alt köşedeki-saat ve tarihin yanı-SHOW DESKTOP simgesini tıklayın)
diğer bi sevdiğim tarafı simgelerin üzerine gelince içeriğini görebilmek.
Ben arada pek bir fark göremedim. "Vista'nın bitmiş hali" demişlerdi, doğru. En beğendiğim yanı, pencerelerin solunda tüm yerlerin listelenmesi olmuş (MacOS tarzı). İnanılmaz işlevsellik katmış. Gerisi... Vistanın bitmiş hali işte :D
gerçekten mükemmel olmuş ie8 çok stabil çalışıyor açılışlar çok hızlı aynı programlar vistada kurulu ama win7 vistaya göre çok daha hızlı başlıyor multimedya uygulamalarda performans arttı media playerde filmi izlerken buraya mesaj yazıyorum vistada işlemci kullanım yüzde 20-25 arası win7 de yüzde 10-12 arası rami birazdaha az kullanıyor vistaya göre aynı anda 5-6 uygulama işlem yaparken vistaya göre daha seri olmuş görsellik vistaya göre daha güzel
Bir çok kişi vistayı eleştirmiş yine.
Vistayı 2006 Aralık'tan beri kullanıyorum. Hiç kasma veya başka problemler ile karşılaşmadım. Bazı arkadaşlarımız ara sıra yazıyorlar windows 7'nin vista ile aynı çekirdek üzerinde kurulu olduğu. Yine de alaşılmıyor.
Durum şu ki; Microsoft Windows 7'yi bir kaç yeni görsel eklenip son kullanıcılara sunuyor. Tabii son kullanıcılar yetersiz bilgi ve ön yargılara sahip olduğu için çok güzel işletim sistemi olarak algılıyor. Söyleyebileceğim tek şey Burası Türkiye olduğu...
loganwolverinewistanın açıları tutarsızlığı bitmiyor da ondanona bakılırsa 15 yıldır nt (new technology) kernelini kullanıyoruzwin 7 xp gbi
xp win2000 üzerin
win7 wista üzerine çıktığı için daha iy olması
1 gb ve altı RAM'in varsa illaki XP
ama 2 gb ve üstü Ramin varsa windows 7 derim...
sistemine göre değişir... tabi sadece Ram'lede bitmiyor.
ekran kartından işlemcine kadar önemli...
ama benim kişisel fikrim XP.
XP = FERRARİ, PORSHE , Lamborghini
VİSTA ve 7 = BMV , MERCEDES.
Bilmem anlatabildimmi...
o zaman aceleye gerek yok yani:D herkese teşekkürler
windows Xp normal açılışta 90mb ram harcıyor
Windows7 700 mb ram harcıyor.
Öve öve bitiremediğiniz windows7 bu işde.
Macera aramaya gerek yok Xp ile devam :)
Süper hız istiyorsan 3 GB RAM li 512 MB'lı bir laptoba XP kurarsın. Laptobu elinde tutamazsın uçar kaçar olur.
Aşırı hız kazaya sebep olur ki en doğrusunu arkadaşlar yazmış. 2 GB a kadar XP, yukarısı vista veya 7.
Vistanın Sorunları Büyük Ama Vista İlk başlarda Çok Ağır kullandıkça indexleme Yaparak 5 6 gün içinde hızlanıyor.Tabiki Xp nin yerini tutmaz çünkü XP perfonmasta iyi yazılım ve görsellik olarak vista xpden üstün ama benim fikrim büyükten küçüğe sıralama.
TUTARLILIK:VİSTA=XP=WİNDOWS 7
PERFORMANS:WİNDOWS 7=XP=VİSTA
GÖRSELLİK:WİNDOWS 7=VİSTA=XP
OYUN PERFORMANSI:XP=WİNDOWS 7=VİSTA
OYUN KALİTESİ VE SES KALİTESİ=WİNDOWS 7=VİSTA=XP
PROGRAM YÜKLEME TANIMA=XP=XP=XP
TABİKİ işletim sistemleri ilk çıktığında baya bir hatası olur daha sonra SP ler çıkar hatalar düzelir ama bilgisayarın ağırlaşır.
Valla ben film sorunu bir nevi çözdüm k-lite codec pack yükleme tavsiye windows 7 için özel codec sürücüleri yayımlanıyor ama oda çözüm deil güzel bir codec paketi bul bende biraz düzeldi.önceden hd videolarda acayip bozulma oluyordu ve işlemciyi çok kasıyordu şimdi bozulma gitti ama video izlediğim klasör kapanıyor kapandığı yemez gibi expolorer da kapanıyor.bence şimdilik video izleme.indexleme olayına gelince deneme sürümüne koyacagını sanmıyorum ama olabilirde çünkü ilk açılışta ram 512mb üzerinde gösteriyor (herzaman) 1 2 saat sonra 321 küsüre kadar yavaş yavaş iniyor.
Ali Yenal Erbildmkki birşeyleri güncelleyince düzeliyormuşwindow xp (spsiz) (sp1+sp2+sp3) oyun performansı müzik film ve karşıdan karşıya atma süresi kısacası hertürlü performansta sp3 geriden gelir peki neden?Bence bu microsoftun taktiklerinden biri xp den sıkılan müşteri vistaya geçer vistadan sıkılan windows 7 bu böyle sürer gider.Çünkü yazılım satma böyle bir iştir nero 6 lisansını alırsın 7 çıkar 7 al 8 çıkar ve her yeni sürüm çıktığında diğer alt sürümü kötü ve updateden yararlanamaz.yazım dünyası böyle.Son Düzenleme: DETROID ~ 08 Mayıs 2009 19:55