WinXP açılmıyor + HDD sorunu
Güvenli kipte de açılmıyor, hdd'in bir bölümüne ulaşamıyorum...
birkaç gün öncesine kadar sorunsuz kullandığım Windows XP proSP2 işletim sistemi aşağıda yazacağım hatayı verip açılmamaya başladı...
Bilgisayarı açınca normal şekilde başlıyor, kullanıcı seçme ekranı gelmek üzereyken mavi ekranla birlikte bu hata çıkıyor...STOP: C000021a {onar
ılmaz sistem hatası}
Windows Logon Process sistem işlemi
0xc000139 durumu ile beklenmeyen
şekilde sonlandı (0x000000, 0x000000)
sistem kapatıldı
biri 36gb (C sürücüsü), biri de 200gb (140gb E'ye ve 40 civarı da D'ye ayrılmış) iki tane hdd takılı makinede...
C deki kullandığım windowsla yukarıdaki problemi yaşayınca D'ye yeni bir windows kurdum. C deki verilere ulaşmak (ve mümkünse eski windowsu kurtarmak) için...
Ancak bu sefer de (D'ye windows kurduktan sonra) aynı diskin ikinci partı olan E'nin bazı bölümlerine erişemedim...
Ardından E'yi scandiskle taradım, bu sefer de normalde 400mb civarı boş yer olan sürücünün 15gb tan fazla boş yeri olduğunu gösterdi windows...
Bu arada yeni kurduğum windowsa sadece Nero 7 ve Kaspersky yükledim...
scandisc olayından sonra makineyi resetleyince de (iki işletim sistemi arasında seçim yapmamı istedikten sonra) şu şekilde bir hata verdi:
Kurulu olan iki windowsu da kullanamayınca C deki boş alana bir windows daha kurdum... (Şu an onu kullanıyorum)windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için
başlatılamadı:
<windows root>\system32\hal.dll
yukarıdaki dosyanın kopyasını yeniden yü
Kurulum aşamasında tekrar D'ye kurmak istdim ancak D'yi boş gördü ve formatlanmasını istedi, bu sefer C:\WINDOWS0 klasörüne kurdum windowsu...
Bu son windows kurulumunun ardından scandiskle tekrar E yi tarattım ve bu sefer yukarıda bahsettiğim normalde dolu olan diskin 15gb lık boş alan gözükmesi problemi kalktı, şu an E normal boyutlarında...
Ancak bu sefer de D ye erişilemiyor...
D'ye girmek isteyince "D sürücüsündeki disket biçimlendirilmemiş." diyor...
Benim yapmak istediğim; en baştaki windowsu tekrar kullanılır hale getirmek ve D'yi erişilebilir hale getirmek...
Yardımcı olursanız sevinirim...
Şimdiden teşekkürler...