Wireless 3 kişi olunca yavaşlarmı

HeLLquaRd9
15-06-2011, 13:59   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj

Arkadaşlar wireless bende ve benim biligsayar masaüstü olduğu için kabloyla bağlı.Yukarıdaki komşum leptop ve yukarıdan interneti çekiyor.Bizim yan binadaki (binalar bitişik) komşumuz bizde bağlanmak istiyoruz 3 diş çekiyor dedi.Fakat ben kararsız kaldım.3 Kişi wireless girince yavaşlarmı ? yada ne gibi zararları olur

KOBRRA
15-06-2011, 14:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
279 mesaj

Yavaşlama şöyle olur.Birisi indirme yapar, diğeri video izlerse aynı anda o zaman yavaşlama olur.Onun haricinde normal bi zamanda gezinti yaparken hiçbir yavaşlama olmaz.İnternet kafe gibi düşün işte.

konukulas
15-06-2011, 14:14   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

İnternet hızına bağlı olarak düşme yaşanabilir. 3.kişiye interneti vereceksin 54 Mbps hızında veri aktarımı sağlayacaktır. Onlar kablosuz oldukları için sende pek düşme yaşanmaz. Kablosuz wireless senin evindeki modemi göremiyor veya bağlantı kopabiliyor. En hızlı interneti sen kullacaksın. Çünkü UTP kablo ile 155 Mbps hızla bağlanacağından sende düşüş yaşanmaz ama vereceğin 3. kişi ağır işler yapacaksa ve senin internetin örneğin 1 Mbps ise düşüş yaşanır. Çünkü simetrik/asimetrik olayı araya girer. Upload ve download hızı farklıdır. Upload nadir olduğundan upload hızı düşükdür. Download hızı daha yüksektir.

Son Düzenleme: konukulas ~ 15 Haziran 2011 14:18