wireless güvenlikte problem

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
gexakon
08-01-2006, 08:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

herkese slm.philips sna 6500 kablosuz modem kullanıyorum.ancak dış kullanıcılara karşı bir önlem oluşturamadım.ağ alıcılarımda bir başkasınınki kilitli görünürken benimki kilitsiz görünüyor ve güvenlik olmayan ağ diye de tanımlama yapıyor... ne yapmalıyım.yetkilisi bile anlamıyor kendi malından...

sehrikalp
08-01-2006, 15:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
543 mesaj

Modeminin MAC adres filtrelemesi vardır heralde. Command ekranında ipconfig/all yaz ve burada fiziksel adresin karşısında yazan örneğin(00-18-A4-47-8B-80) gibi ibareyi bir yere yaz ve modeminin kullanıcı arayüzüne gir. Explorer'da 192.168.1.1 yazarak tabii. Sonra o ekranda MAC filtrelemeyi bul ve modemine bağlanmasına izin verdiğin MAC adreslerini gir. Bu işlemleri yaparken kesinlikle kablosuz modemine kabloyla bağlanmış olmalısın. İşlem bittikten sonra verdiğin MAC adresleri haricinde kimse modeminden bağlantını kullanamaz. Ben USR9108 kullanıyorum. MAC filtrelemede üç seçenek var. 1. Hepsine izin ver(Allow all) 2. Sadece bunlara izin ver (Allow These) 3. Sadece bunlara izin verme(Deny These) Sen izin verdiğin MAC adreslerini listeye girince sadece onların erişimine izin veren seçeneği işaretlersin.