wireless ile local networkün aynı anda çalışması

newbieburalarda
13-06-2008, 22:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

lütfen daha önce bu konuyla ilgili çalışmış kişiler not atsın zira deneme yanılma yöntemini baya bir aştım
her makinede 300mbt lik wireless ağ kartı var networkü 192.168.2.x bunlar bir wireless router a bağlanıyor(internet burdan veriliyor) aynı makinedede local ethernetler var networkü 192.168.1.x xp olan makineleri "bağlantıları köprüle" diyerek iki kartıda birleştiriyorum
amacım şu : internet çıkışlarını wireless üzerinden vermek
oyun oynadıklarındada ethernet üzerinden vermek
bağlantıları köprülüyince ne oluyor ?
bütün veriler hızlı olandan wireless den çıkıyor oyunda internette wirelessden gidiyor ben sadece internetin wireless den çıkmasını istiyorum oyunun ise ethernetten çıkmasını istiyorum bunu fifa2008 de deneyerek görebiliyorum hangi aplikasyonun nereden çıkacağına nasıl karar verebilirim ?

2) bağlantıları köprülemeden yaptığımda 2 farklı network bağlantısı yaptığımda yine bir yerden gitmeye çalışılıyor daha önce bu konuda çalışmış arkadaşlardan aynı sorunla karşılaşan varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

tirex_x
13-06-2008, 22:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
445 mesaj

1. kullandığın adsl modemi marka model olarak yazarsan sana dafazla yardımcı olurum
piyasada bulunan adsl modemler 54mbps olduğu için 300mbps lik ethernet kartı senin işine yaramayacak . bağlantı hızın 54 mbps üzerine çıkmayacak.online oyun için sana tansiyem gigabit ethernet ve swich hub alaman. kendi aranızdaki hızı yükseltmiş olursunuz.. internet direk kablosuz modemi kullanırsınız.
kolaygelsin

newbieburalarda
14-06-2008, 00:38   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

teşekkür ederim modem US Robotics 819112  wireless  cihazı ise 300mbt BR-6504n internete bu cihaz üzerinden bağlanacaklar wireless cihazı => robotics e bağlı internette neden onu kullandımda kablo kullanmadım çünkü yaptığım testlerde daha hızlı modeme erişiyor eski bir switch olduğu için böyle kullanmayı gerek duydum zaten oyunların network paketlerindede internette switch lemede yavaş kaldığını gözlerimle gördüm sistem bu şekilde çalışıyor amacım her ikisinide kullanmak ama wireless den internete çıkarmak ethernettende oyunları oynatmak sanırım anladın

newbieburalarda
14-06-2008, 00:42   |  #4  
OP Taze Üye
7 mesaj
newbieburalarda
teşekkür ederim modem US Robotics 819112  wireless  cihazı ise 300mbt BR-6504n internete bu cihaz üzerinden bağlanacaklar wireless cihazı => robotics e bağlı internette neden onu kullandımda kablo kullanmadım çünkü yaptığım testlerde daha hızlı modeme erişiyor eski bir switch olduğu için böyle kullanmayı gerek duydum zaten oyunların network paketlerindede internette switch lemede yavaş kaldığını gözlerimle gördüm sistem bu şekilde çalışıyor amacım her ikisinide kullanmak ama wireless den internete çıkarmak ethernettende oyunları oynatmak sanırım anladı
bu arada makinelerde edimaxin 300mbt wireless pci kartları var yani suan wireless e zaten 300mbt baglanıyor ama 300mbt sadece ben internet için kullanacam normal cıkıs zaten 4mbts cafenin