Wireless klavye ve fare

cunneyt
15-09-2010, 17:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

Vatan computer dan 1 hafta önce microsoft wireless comfort keyboard 5000 ve microsoft wireless mause 5000 satın aldım.
2 gün sonra bir sorun oluştu.
klavye geç algılamaya,yazma hızıma yetişememeye,bazı harfleri birçok tekrarlamaya başladı.
faremin imleci ise dona dona hareket etmeye başladı.tabi bunlar sürekli olmuyor.bazen böyle sorunlar ortaya çıkıyor.
bu seti geri iade ettim ve yenisiyle değiştirdim.ancak şimdide aynı sorun teşkil etmeye başladı.
bu sorun aldığım donanımlarda mı yoksa kendi işletimim veya donanımlarımda mıdır?yada başka sebepten.
teşekkürler.

sistem:windows 7 professional
psu 300 watt everest

dewilcat
16-09-2010, 01:40   |  #2  
Taze Üye
8 mesaj

Ramlerden dolayı olabilir. Yada kasanın icinde yogun toz birikintisinden de olabilir.

ShoLesLoT
16-09-2010, 02:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
354 mesaj

Bende kullanıyorum microsoft kablosuz klavye+mause. Ya pili bitiyordur pillerini değiştir ya da usb ile bilgisayarına bağladığın şey varya algılayan ismini tam olarak bilmiyorum onu klavye mause tan cok uzakta tutuyosundur.

cunneyt
16-09-2010, 04:09   |  #4  
OP Yeni Üye
23 mesaj

piller yeni energize alkaline pil.usb ile klavye arasında da 1 metre yok.ramdan olacağını sanmıyorum.
 ddr3 cl7 1333 mhz 2 gb ram var.(kingston hyperx).
tozlanmadan da değil çünkü tertemiz kasamın içi.anakart,ram,hdd vs daha 2-3 aylık.

ShoLesLoT
16-09-2010, 13:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
354 mesaj

1 metre mi :) Benim masamın üstünde duruyor o usb. Klavyede yakınında. 3-4 karış var.Biraz yaklaştırıp dene.Bir de microsoft un verdiği cd den driver ını kur.

thegenius
16-09-2010, 17:50   |  #6  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

• wireless fare klawyeler kalitesiz oluyor.
yok pilini degistir , yok dugmesine bas gorsun. yok uzaktaymissin gormuyomus , yok radyo felan yayinlarindan etkileniyomus [ jammerlardan etkilenir :O ] .
valla klavyeyi ya kablolu alacan yada dokunmatik ekran felan kullanicaksin.
wireless fare klavye aldigimin 3 uncu ayi hepsini cope atmistim . not:zengin oldugumdan degil :P kullanilamaz duzeyde sorun cikardiklari icin.

ya bide microsoftun wind7 si ile micosoftun faresi klavyesi ayni kullanmak da mantikli degil ucu kafa kafaya vermistir gene microsofttan bisey alman gerektigine karar vermislerdir de butceni asar diye soylemeye cekiniyolardir bence.

programini yuklediysen o da yavaslatir progranlar takldigi zaman yada islemci hd felan fazla yuklenince.
cunku programi bi cesit programdir :P ve islemci sirasi bekler bazen bu da farenin klavyenin calismasini yavaslatir. en iyisi biosa birakmak isi yani driver kullanmamak gerkmedikce.

Son Düzenleme: thegenius ~ 16 Eylül 2010 17:55
ShoLesLoT
16-09-2010, 19:19   |  #7  
Yıllanmış Üye
354 mesaj

Valla arkadaşım ben 1 seneden uzun süredir kablosuz klavye kullanıyorum gayet de memnunum.

cunneyt
17-09-2010, 02:12   |  #8  
OP Yeni Üye
23 mesaj

kablosuz klavyeye bende pek güvenmiyorum.yani tercihim kablolu olurdu.ama kablosuz kullanan birçok arkadaşımda herhangi bir sorun olmadığından güvendim.
bu donanımın 10 metre öteden algılama özelliği var 1 metre çok diyorsun.ve bunu da geçtim.
usb algılayıcıyı 3-4 karış mesafeye koyabilme imkanım yok.çünkü bu aygıt flash disk boyutunda.

ShoLesLoT
18-09-2010, 00:31   |  #9  
Yıllanmış Üye
354 mesaj

Madem tercihin kablolu olucaktı neden kablosuz aldın.
Ben 3-4 karış öteye koyuyorum sana 1 metre uzak demedim yaklaştırıp dene dedim. Neyse benim sana yardımım dokunamadı sorununu kendin halletmeye bak.

cunneyt
18-09-2010, 17:48   |  #10  
OP Yeni Üye
23 mesaj
Alıntı: ShoLesLoT  
Madem tercihin kablolu olucaktı neden kablosuz aldın.
Ben 3-4 karış öteye koyuyorum sana 1 metre uzak demedim yaklaştırıp dene dedim. Neyse benim sana yardımım dokunamadı sorununu kendin halletmeye bak.
yaw söyledim işte kullanan bir çok arkadaşımda herhangi bir sorun görmediğim için güvendim.

algılayıcı flash disk büyüklügünde ve şeklinde olduğu için yaklaştırma şansım yok.
bunu söylemeye çalıştım .