Wireless sorunu!!

Diablotical
19-07-2009, 02:23   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
593 mesaj

Arkadaşlar bi hafta önce aldığım laptop LG P510.
Bağlantı sürekli gidip geliyor. Aslında tam olarak kopmuyor 0 a iniyor ve normale dönüyor. Belli aralıklarla yapıyor bunuda. Sanki bi program yada vista bağlantının hepsini sömürüyor ve sonra bırakıyor. Sorunu çözemedim interneti kullanabilecek programları kaldırdım(LG nin programları hariç).Bazılarını kapattım güvenlik duvarı ayarları yaptım. ama nafile düzelmiyor. Vista home premium sp2 kullanıyorum. Driverlar vesaire güncel ve sorunsuz. Antivürüs süzde yapıyor. Donanımsal bir sorun da olabilir ama en son düşüncem bu tabikide. Tek denemediğim sağlam bir format. Ancak başkasının başınada gelmiş olabileceğini düşündüm.  
İyi seviye kullanıcı olduğumu düşünüyorum ve format at modeme reset at yada bunun gibi basite kaçan cevaplar verilmez ise memnun olurum profesyonel cevaplar bekliyorum.
saygılar.

emre__
19-07-2009, 10:25   |  #2  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

wi-fi kartı sürücülerini güncellemeyi dene benim wi-fi kartı intel sitesinden güncelledim arada bende de kesilmeler oluyodu şimdi sorun düzeldi.

OnlyMann
19-07-2009, 10:52   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle makinanızda paylaşım programı varsa onu kaldırın. Örneğin Msn de paylaşım yapılmış mıdır? Eğer emule tarzı bir uygulama kuruluysa bu da makinanızdan birileri tarafından medya indirilmesine neden olabilir.

başlat>çalıştır>msconfig (enter) gelen ekranda hizmetler altında açıklamalarına göre gereksiz programları kaldırın. 

Ayrıca bu kesinti makinayı kullanırken mi yoksa boşta iken mi oluyor? Boşta iken oluyorya kablosuz ağ özelliklerinden enerji tasarrufu için kapat seçili ise işaretini kaldırın.

Son olarak makinada kurulu olan programları kontrol etmelisiniz. Basit bir örnekle açıklarsak eğer flashget gibi bu tür programlar arka planda interneti kullanıyor olabilir. buna bakmak için;

başlat>çalıştır>cmd (enter) siyah ekran gelir. burada

netstat  -rn (enter) yaptığınızda bağlı olduğunuz ip bilgileri gelecektir. orada hangi programın kullandığını anlayabilirsiniz.