wireless sorunu

karus112
23-06-2011, 18:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj

slm arkadaşlar benim sorunum şu:
linksys kablosuz modem var kabloyla bağlayınca gayet iyi internet yalnız wireless ile bağlanınca modemi dibinde otursanız bile internet bağlantısı gidip geliyor (ünlem veya çarpı işareti değil herşey normal ama diyelimki google yazdınız adres çubuguna yükleniyor.... yükleniyor... ya 1-1,5 dakika sürüyor açılması yada sayfa görüntülenemiyor...) bu sorunun modem wireless ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum acaba bu ayarlarda yardım edebilecek varmı .... bide şu noktayıda söylüyüm internet haritamız şöyle:   
combomax_kablolu_modem>>>>>switch>>>>>linksys_kablosuz>>>>>>bir masaüstü kabloyla bağlı bide laptoplar wirelessle bağlanıyor

switchtende bi bilgisayar bağlı :) 4 bilgisayar bi ailede fazla biliyorum ama işte :)

örnek:şimdi wirelessten bağlıyım internet varken 192.168.1.1 yazdığımda combomax'a bağlanıyor,, internetin gittiğini farkettiğimde 192.168.1.1 yazınca linksys_kablosuz geliyor,, yani bence netin gitmesinin sebebi  kablosuz ile switch-modem arasında bağlantının gitmesi.. bir şekilde buda büyük ihtimal ayarlardan kaynaklanıyordur

yardım ederseniz cokk sevinirim

ekran kartı
23-06-2011, 19:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Çok karışık bir sistem olmuş. Airties RT 210 gibi wireless + 4 port olan bir modem alsaydınız keşke.

karus112
23-06-2011, 21:39   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

bizim evden 50++  mt ilerde bir ev var orda combomax tek çıkışlı modemden çıkan kablo switche, switchten bi kablo o evdeki masaüstüne, uzuuun bir kabloda bizim eve ++:) bitmedi++ bizim evde kullanıcağımızda takıyoruz kabloyu direkt ama 3 bilg. var evde o yüzdende linksys +4 çıkışlı modem aldık,,kabloyla nete girince sorun yok ama diyelimki ben diğer odadan girmek istiyorum nete ???işte wireless ile bağlandımmı bu sorun çıkıyor dalga gibi gidip geliyor internet 192.168.1.1 adresini tuşlarken:net yoksa linksys varsa combomax  görünüyor,,,,,
en mantıklı çözüm linksys modemi combomax ve switch yerine kullanmak o zaman   linksys ye telfn. hattı girer bi kablo onlara biriside bize gelir ama ordanda wireless çekmez,,,benim düşündüğm bu  dalgalı internet wireless modemin ayarlarıyla ilgili,, bu sorunu kaldırmak için ekstradan bi parça satın almak istemiyorum çünkü zaten o kadar büyük bi sorun değil

karus112
23-06-2011, 21:47   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

http://www.facebook.com/ajax/mes ... sh=AQDpODzdu9hyVkQa

şu ayarlar var

karus112
25-06-2011, 17:53   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj

kimse yardım etmedi ama nasıl çözdüğümü söyleyeyim pağlantı tipi ppoe idi onu only brindge mode yaptım oldu çünkü modemi modem olarak değil acces point olarak kullanıyorum modem başka bir modemden sağlıyor internetini