slm arkadaşlar benim sorunum şu:
linksys kablosuz modem var kabloyla bağlayınca gayet iyi internet yalnız wireless ile bağlanınca modemi dibinde otursanız bile internet bağlantısı gidip geliyor (ünlem veya çarpı işareti değil herşey normal ama diyelimki google yazdınız adres çubuguna yükleniyor.... yükleniyor... ya 1-1,5 dakika sürüyor açılması yada sayfa görüntülenemiyor...) bu sorunun modem wireless ayarlarından kaynaklandığını düşünüyorum acaba bu ayarlarda yardım edebilecek varmı .... bide şu noktayıda söylüyüm internet haritamız şöyle:
combomax_kablolu_modem>>>>>switch>>>>>linksys_kablosuz>>>>>>bir masaüstü kabloyla bağlı bide laptoplar wirelessle bağlanıyor
switchtende bi bilgisayar bağlı :) 4 bilgisayar bi ailede fazla biliyorum ama işte :)
örnek:şimdi wirelessten bağlıyım internet varken 192.168.1.1 yazdığımda combomax'a bağlanıyor,, internetin gittiğini farkettiğimde 192.168.1.1 yazınca linksys_kablosuz geliyor,, yani bence netin gitmesinin sebebi kablosuz ile switch-modem arasında bağlantının gitmesi.. bir şekilde buda büyük ihtimal ayarlardan kaynaklanıyordur
yardım ederseniz cokk sevinirim