Wireless taktığımda durdur hatası alıyorum

SemizotuX
06-08-2010, 17:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Öncelikle konuyu doğru yere açıp açmadığımı bilmiyorum, yanlış yerdeyse de doğru yere taşınırsa sevinirim. Biraz uzun olabilir, hikayemi aşağı yazıyorum.

Bilgisayar aylarca formatlanmadan düzgün bir şekilde çalıştı. Daha sonra bilgisayara interneti wireless ile bağlamak için bir usb wireless adaptörü aldım. Kablolu kullanma imkanım yok çünkü. Adaptörü takıp sorunsuz şekilde kurdum, çalıştı. İnternete girip yaklaşık yarım saat uğraştım. Sonra aniden bilgisayar kapandı ve mavi bir ekran çıktı. Tekrar etmez düşüncesiyle bilgisayarı yeniden açtım. Yine bir 15 dakika kadar, yani daha kısa bir süre internette dolaştığımda bilgisayar kapandı. Yine aynı ekran çıktı. Bu böyle birkaç kez devam etti, her seferinde daha kısa süre açık duruyordu. Yavaş yavaş windows yüklenme ekranında donmaya başladı. Daha da ilerledi ve Bios ekranından sonrasına gitmiyordu. Ben de bilgisayara bağlı olan 2 Harddiskten windows kurulu olanını çıkarttım. Diğerine de windows xp yükledim. Bilgisayarda hiçbir şey yüklü değilken wireless adaptörünü takıp kurdum. Birkaç dakika sonra yine aynı durdur hatası ile karşılaştım. Adaptörü çıkarıp bilgisayarı açtığımda bilgisayar artık kapanmıyordu. İnternetsiz kullanılıyordu yani. Sonra da PCI Wireless Adaptör takarsam sorun çıkarmaz düşüncesiyle bir PCI aygıt aldım. Bilgisayara takıp, kurup, bir süre kullandığımda yine durdur hatası ile karşılaştım.

Berbat bir durumdayım. Bunların tümü 2 haftadan fazla zamanımı aldı. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bir şeyleri karıştırıp çözmeye çalışsam bu ikinci Harddisk de bozulacak diye korkuyorum. O yüzden dokunamıyorum da. Bu arada geçen sene bu zamanlarda aynı bilgisayarda dandik bir Usb Adaptörle internete giriyordum. O sıralar hiçbir sorunla karşılaşmamışdım. Acaba bilgisayar bu adaptörleri kaldırmadığından mı böyle yapıyor? Kullandığım adaptörleri aşağı yazacağım. Yardım ederseniz sevinirim, hatta havalara uçarım. En azından bir şeyler yazarak teselli edin beni... 

Eskiden kullandığım, yani çalışan: D-Link DWA-110
İlk bozulmaya sebep olan, Usb Adaptör: Üzerinde SmartMedia yazıyor, modeli MU3-WN823N
Bilgisayara son taktığım, PCI adaptör: Linksys WMP110

Son Düzenleme: SemizotuX ~ 06 Ağustos 2010 17:45
SemizotuX
08-08-2010, 11:01   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?!