Arkadaşlar bizim bilgisayar öğretmeni wm ware kullanarak windows 98 , windows 7 , windows vista ve windows xp arasında ağ kurarak dosya paylaşımı yapmamızı istedi.Fakat ben wm ware den işletim sistemlerini kurduğumda ethernet kartımı görmedi ve ağ bağdaştırıcıların da farklı bir ethernet kartı ismi çıktı.Benim ethernet kartımı görmediğinden dolayıda ben işletim sistemleri arasında ağ kuramadım.Kurmak için ya da ethernet kartımı aygıt yöneticisinden göstermek için ne yapabilirim ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Wm Ware de ethernet kartımı görmüyor...
vm zaten 2 adet sanal ethernet kartı yüklüyor. ağdan 2 adet vm kart eklenecektir. bu kartlardan hangisi sanal makinada tanımlı ise onu kullanacaksınız. belki makina açılırken Direkt kart üzerinden belki de NAT veya Bridge modunda çalıştırmanız gerekir. size uyan hangisi ise onu kullanmalısınız. ayrıca paylaşım için aynı ağda bulunması ve gerekli paylaşım yetkilerinin verilmesi gerekir.
Ağı kurabiliyorum ama diğer bilgisayarda ki paylaşımları göremiyorum.Bütün işletim sistemlerinde ağlara IP adresini veriyorum.Başlat-çalıştıra IP adresini yazıp görüntülemek istediğimde mesela ( "192.168.5.5 diyelim IP ye //192.168.5.5 windows tarafından bulunamıyor.İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin.Bir dosya aramak için Başlat düğmesini tıklatıp Ara,yı tıklayın" ) yazıyor ve dosyaları görüntülemiyor..