hensar sormuş:
merhaba,
windows media player 12 kullanıyorum. ancak divx ya da türevi codecli videolarda altyazıları görüntüleyemiyorum. bir sorun da şu ki windows media player ile açtığım hiçbir video da codeclerin kendileri değilde windows media player ın kendi codecleri çalışıyor sanırım. eskiden beri hiç codec pack yüklemem lazım olan codecleri teker teker kurarım. ama windows media player 12 ile film izleme performansı da yerlerde sürünüyor. bunu özellikle ileri geri aldığımızda rahatlıkla görüyorum. ama kmplayer da durum hiçte öyle değil. gayet rahat gerçi onun da vistaya göre açılış hızı epey düştü ama harici codeclerle iyi işler çıkarıyor.
bu kadar yazıyı okuyunca ne sormştu bu demeyin diye sorularımı tekrar edeyim
1- wmp 12 de harici codecleri nasıl kullanırız?
2- wmp 12 ile altyazıları nasıl görüntüleriz?
3- birde w7 x64 te wmp12 nin 64 bit versiyonunu nasıl varsayılan olarak ayarlarız(buna cevap vermeniz gerekmez, eğer yaparsam bile codeclerle sorun çıkarabileceğinden tekrar 32 bitlik versiyona dönebilirim.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
amd 3800 işlemci ve 690g chipsetli anakart.
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.1.3)