wmp 12 ile ilgili bir kaç ayar

HPQ-User
26-05-2009, 07:55   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hensar sormuş:
merhaba,
windows media player 12 kullanıyorum. ancak divx ya da türevi codecli videolarda altyazıları görüntüleyemiyorum. bir sorun da şu ki windows media player ile açtığım hiçbir video da codeclerin kendileri değilde windows media player ın kendi codecleri çalışıyor sanırım. eskiden beri hiç codec pack yüklemem lazım olan codecleri teker teker kurarım. ama windows media player 12 ile film izleme performansı da yerlerde sürünüyor. bunu özellikle ileri geri aldığımızda rahatlıkla görüyorum. ama kmplayer da durum hiçte öyle değil. gayet rahat gerçi onun da vistaya göre açılış hızı epey düştü ama harici codeclerle iyi işler çıkarıyor.

bu kadar yazıyı okuyunca ne sormştu bu demeyin diye sorularımı tekrar edeyim
1- wmp 12 de harici codecleri nasıl kullanırız?
2- wmp 12 ile altyazıları nasıl görüntüleriz?
3- birde w7 x64 te wmp12 nin 64 bit versiyonunu nasıl varsayılan olarak ayarlarız(buna cevap vermeniz gerekmez, eğer yaparsam bile codeclerle sorun çıkarabileceğinden tekrar 32 bitlik versiyona dönebilirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:

amd 3800 işlemci ve 690g chipsetli anakart.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.1.3)

SAİNT
26-05-2009, 10:07   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

öncelikle kendi fikrim windows medi playerlerden vaz geçin.
ben o kadar uğraşmama rağmen bu sorunlar tam olarak çözülmedi ama vlc medi player yüklerseniz mp filmle'ri çalıştırabilir.
yazılarda film ve ayarlara bakar.
şahsen vista 32 bit kullanmanızı öneririm.

hensar
26-05-2009, 14:17   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj

vlc'nin espirisini hala anlamış değilim. bana göre vlc nin tek bir özelliği vardır o da video streaming yapmaktır. her codeci teker teker kullanıyorum demişim ama vlc bildiğim kadarıyla ffdmpegin media oynatıcılar için dahili versiyonu olan libavcodec i kullanıyor -ki aynı codec the kmplayer içinde de dahili olarak var.- ama ben özellikle H264 için coreavc codec kullanıyorum. en son kullandığım vlc player sürümünde hala ileri geri sarma ve altyazı senkronu yok denecek kadar zayıftı.
wmp meselesine gelince microsoft W7 ile dtv-dvd video decoder isminde bir codec sunmuş. bu codec h264 avc1 mpeg1&2 yi çözebiliyor ve bazı haberlere görede bir kısıtlama getirmiş yani başka codec kullanamayacakmışız. ama altyazı meselesini wmp12 de nasıl hallederim bilmiyorum tabi daha önce codecleri dtv-dvd decoder yerine diğer codecleri tanıtabilmeliyiz.
bir de şunu sorayım gabest ile haali splitter arasında ne fark var?

saint
öncelikle kendi fikrim windows medi playerlerden vaz geçin.
ben o kadar uğraşmama rağmen bu sorunlar tam olarak çözülmedi ama vlc medi player yüklerseniz mp filmle'ri çalıştırabilir.
yazılarda film ve ayarlara bakar.
şahsen vista 32 bit kullanmanızı öneririm.
hensar
27-05-2009, 17:00   |  #4  
Üye
71 mesaj

ve şimdi de başka bir sorun.
bela aramak dedikleri bu olsa gerek.
üçüncümü sorumu uygulamak için bütün uzantıları tek tek windows media payer x64 e ayarlamak zor geldi ve windows explorer da tümünü yürüt e tıkladığımda bir hareket görmediğim için bende kendimce çözüm buldum ama başıma iş aldım. ve wmp yi windows özelliklerini aç veya kapattan kaldırdım, yeniden başlattım ve kurdum. bu sayede wmp yi direk program files(x64) üzerinden çalıştırıp tüm ayarlarımı ona göre yapacaktım. maalesef dediklerimi yaptım ama wmp çalışmadı. bir .mp3 dosyasının üzerine tıkladım ama aldığım sonuç "server executation failed" ya da "sunucu başlatma başarısız" oldu. sistem geri yükleme yaptım media features ı tekrar yükledim ama sonuç değişmedi. media player açılmıyor.
server yazınca dedimki bir kaç servisi kapatmıştım acaba ondan olabilir mi? ya da başka ne yapmalıyım.
birde sizden ricam yönetimsel araçlar içinde ki kısayolları zipleyip yollaya bilirm misiniz? tüm programlarda ki yönetimsel araçlar klasörünü silince hepsi gitti.
teşekkürler

Süleyman.
27-05-2009, 18:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Bunun yerine Windows'u tamir etseniz?..

hensar
27-05-2009, 19:11   |  #6  
Üye
71 mesaj

sfc /scannow ile mi?

Süleyman.
27-05-2009, 19:13   |  #7  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
hensar
sfc /scannow ile mi?
Evet...

hensar
27-05-2009, 19:38   |  #8  
Üye
71 mesaj

düzelmedi

uGuR.uK
27-05-2009, 20:42   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

1- en basitinden "k-lite mega codec pack" yazılımını indirip kur, o zaten bütün ses-video codec'lerini otomatik olarak sisteme dahil edecektir. ayrıca ister yine wmp'yi istersende o paketle gelen "media player classic"i kullanbilirsin, pek farkları olmaz çünkü ikiside o paketin codec'ini kullanır. ancak classic daha az sistem kaynağı götürür.

2- o codec paketini yükleyince altyazılar otomatik olarak ayarlanır zaten, direk aç filmini yazılarda gelir.

3- 64bit'lik versiyonu varsayılan yapmak için denetim masasındaki dosya türlerinden ayarlicaksın. MS niye 64bitlik sistemde bunu daha kolay halletmenin yolunu koymamış bende bilmiyorum...