Selam sevgili arkadaşlar sanırım doğru yere yazdım windows vista 64ultimate kullanıyorum nedense çoğu zaman wmp açılmıyor codec falanyüklü bilmiyorum neden açılmıyor başına gelen varmı acaba yazarsasevinirim saygılar
WMP çoğu zaman açılmıyor
proğram hiç açılmıyor yani WMP
proğram hiç açılmıyor yaniya şu anda elimin altında vista yok denetim masasında programlar ve özellikleri ni aç solda windows özelliklerini aç veya kapat diye bir seçenelk olacak oradan bak bakayım mp varmı varsa devre dışı bırak yeniden başlat devreye al yeniden başlat bu kendini tekrar oluşturmasını sağlayacaktır.(Windows 7 de dediğim yerde ama inan senelerce vista kullanmama rağmen vista da varmıydı hatırlamıyorum)
yoksa daha sonra bakarız bi çaresine
Vista da wmp işletim sistemine entegre olduğu için kaldırmak çok problemli kısayol problemi olabilir kısayola sağ tıklayıp dosya konumunu açmayı dene belki yanlış bir kısayol oluşturmuşsundur yani aklıma çok fazla bir sebep gelmiyor çalışmaması için elimin altında vista olsa daha çok yardımcı olabilirdim
bu arada bütün vista özelliklerin açık onların bir kısmı gereksizdir linkteki konuyu incele özellikle 12. madde
https://www.chip.com.tr/forum/dah ... -vista_t102137.html
Edit:64 bit vista kullandığını sonradan farkettim alttaki linkide incele
ustad eline sağlık numara 12 hep ingilizce ben ise türkçeyi zor anlıyorum? arkadaşlardan duyuyorum wmp 9 çok güzel sorunsuz çalışıyor diyorlar ama vistadan wmp 11 kaldırmak dediğiniz gibi zor kaldıramıyorum hemi wmp 9 tanıyacağını sanmıyorum
aRkadaşlar bnm pc hp compaq cq60 serisi " ekran kartı nvidia geforce 8200" "ram ddr2 2gb"
toplam kullanılabilir grafik belleği:895 mb
ayrılmış video belleği :256 mb
sistem video belleği : 0mb
paylaşılan sistem belleği :639 mb
şimdi kullanılan ekran kartım kaç mb arkadaşlar yani oyun fln oynarken
arkadaşlar bilen biri yokmu acil cevap lütfen
ustad eline sağlık numara 12 hep ingilizce ben ise türkçeyi zor anlıyorum?iyi de ben altta türkçe resmini verdim uygulamak için ingilizce bilmeye gerek yok
eğer lisanssız olarak kullanıyorsanız 64 bit ultimate i sorun bununla alakalı olabilir yok eğer lisanslı ise ki bu ürünü kutulu aldığınız anlamına geliyor oem lerde pek 64 bit ultimate bulunmaz microsofttan yardım alabilirsin o kadar parayı boşuna vermedin herhal
arkadaşlardan duyuyorum wmp 9 çok güzel sorunsuz çalışıyor diyorlar ama vistadan wmp 11 kaldırmak dediğiniz gibi zor kaldıramıyorum hemi wmp 9 tanıyacağını sanmı
aRkadaşlar bnm pc hp compaq cq60 serisi " ekran kartı nvidia geforce 8200" "ram ddr2 2gb"bu kadar basit bir konuda cevap alamamanızın sebebi yanlış yerde soruyor olmanız gerçi sizde haklısınız yeni üye birisi için sitede nasıl soru sorulacağını bulmak oldukça zor mubarek sanki soru sorulmasın diye gizlemişler
toplam kullanılabilir grafik belleği:895 mb
ayrılmış video belleği :256 mb
sistem video belleği : 0mb
paylaşılan sistem belleği :639 mb
şimdi kullanılan ekran kartım kaç mb arkadaşlar yani oyun fln
cevap almanız için yeni konu açmanız gerekiyor öncelikle sorunuzun kategorisini bellirleyin kategorileri Tüm forumlar sekmesini genişleterek görebilirsiniz sizin sorunuz bu durumda Donanım başlığının altındaki alt bal-şlıklardan biri ile ilgili buradan da örneğin notebook ve diz üstü bilgisayarlar bölümünü seçtiğinizde karşınıza en üstte yeni konu butonu çıkar oraya tıklayıp sorunuzla ilgili bir konu açarsınız.sorunuzun cevabına gelince ekran kartınızın belleği 256 mb fakat gerektiğinde ram den 639 mb kullanabiliyor fakat bu teoride işe yarasa da pratikte bi işe yaramaz çünkü ram belleği grafik işleme işlemleri için kağnı gibi kalır genel olarakta kartınız giriş seviyesi bir mobile kart güncel oyunları düşük seviyede bile çok zorlanarak oynatır fakat farcry cod 2 gibi 5-6 sene evvelinin klasiklerini rahatlıkla oynayabilirsiniz
size tavsiyem linkten ekran kartınızın sürücüsünü güncelleyin(tam linki veremedim sitede problem var yukarıdan alta Geforce/Geforce 8M series(for notebooks)/işletim sisteminiz/english/Search) sürücüyü indirip üzerine çift tıklamanız yeterli olacaktır