ARKADŞLAR KONU BAŞLIINDA GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ NASIL YAPABİLİRİM BEN OYUNLARLA İLGİLİ 6 AYDIR UĞRAŞIYORUM BU SİTENİN YARDIMDA BULUNUACAĞINI DÜŞÜNDÜM!!
WOLFTEAM GİBİ BİR OYUN YAPMAK
Öyle bir oyun yapmak istiyorsan ilk başta oyun motorunu oluşturacaksın.Bu da oyun online olacağı için en az c# altında çalışan bir oyun motoru olmalı.Sonra da objeleri ayarlamak ve çizdirmek var o da en az 30 milyar(grafiker parası) ve zaman demektir.
Sonra 100mbit net altında çalışan sınırsız bandwith bir hosting kiralayıp sql veritabanı yerleştirip oyuna bağlayacaksın.Geriye kalan parayla da reklam vereceksin o kadar.
Basit bir iş gibi anlattım ama bunlar en az 3 seneni alır o da çok iyi programlama dili biliyorsan
Öyle bir oyun yapmak istiyorsan ilk başta oyun motorunu oluşturacaksın.Bu da oyun online olacağı için en az c# altında çalışan bir oyun motoru olmalı.Sonra da objeleri ayarlamak ve çizdirmek var o da en az 30 milyar(grafiker parası) ve zaman demektir.Tabi bunlar yapıldıktan sonra oyun çok satmazsa battığının resmidir
Sonra 100mbit net altında çalışan sınırsız bandwith bir hosting kiralayıp sql veritabanı yerleştirip oyuna bağlayacaksın.Geriye kalan parayla da reklam vereceksin o kadar.
Basit bir iş gibi anlattım ama bunlar en az 3 seneni alır o da çok iyi programlama dili
ben fps creatör ile oyun yapıyorum onla mUlti bir şekilede internetten oynanmasını istiyorum şimdi benim istediklerim VE nasıl olamsını istedikelrimi aşağıya yazıcam
BENİM İSTEDİKELRİM:
1- OYUNCU İSTEDİĞİ BÖLÜMÜ SEÇİP OYNAYYA BİLSİN
2- FPS CREATÖRDE SİLAH ATILIYOR BUNUN YERİNE B TUŞU KULANILSIN
3- OYUNCU LEVEL ATLAYA BİLSİN VEYA RÜTBE
4- OYUNCU TAKIMIYLA CAHT YAPSIN
5- OYUN YENİ SİLAHLA KARAKTERLER GÜNCELEYE BİLİRSİN
NASIL OLSUN
1-SERVERLİ 10 SERVERLİ SERVERLERİN İÇİNDE OYNANSIN
2- BİLGİSAYAR İNDİRİP ÇALISSIN YÜKLEME YÖNERTİCİSİ OLSUN
3-VE WEB SİTEDEN ÜYE OLUP OYUNA GİRİLSİN
İSTEKLERİM BUNLAR YOK YAPAMMASIIN FELAN İSİTEMİYORUM SADECE ŞIKLARA GÖRE PROGRAMLAR VEYA YAPILA BİLİR YAPILAMAZ VE YA BÖYLE BİR PROGRAM YOK DİYERSENİZ İYİ OLUR!!!
Bunlarla ugrasma cünkü ben wolfteamın pvp serverini kurmayı buldum ..! gecen ay bunu çok düsüyordum nasıl kurarım diye uyuya kalmısım bi an rüyamda nasıl kurcagımı gordum suan ayrıntılara gırmeyeym sımdı herkez kurarsa kotu olur mt2 gbi olur bunu ilk deneme amaclı hamaci ile kurmaya calıstım başarısız oldum tabii ilk başta sonra tekrar denedim ve tekrar sonunda başardım bir server arıyordum facebookun kuruldugu bir domaın gordum Network solu bişey bişey tam hatırlamıyorum işte burdan kurmustu facebook bende burdan bi server istedim yapacaklarımı google ceviriciden cevirerek onlara msj attım ılk 15 gun free yanı bedava server verdier 40gb banwıth birde 10 gb alanı fln flan vardı online yaptım test amaclı oldu ilk bunu kendı arkadaslarıma gosterdım oyunu sonra @gmail olan herkez uye olabilyirdu tabi oyunun bazı bugları lagları wardı her oyuna olan bir sey ama nakit sorununu cozemedım bunu yapmak icin bi ekip lazım dedim ekpı kurdum suan calısıyoruz bu iş üzerinde .
SADECE SİZE ANLATMAK İSTEDİM.
WOLFTEAM PVP'Yİ KURMAYI ÇOK İSTEDİM DÜŞÜNDÜM VE BAŞARDIM
BEN WOLF TEAM İ ÖRNEK VERİM SANA OYUNU ŞÖYLE OLMASINI İSTİYORUM
1- OYUNCU SİTEDE OYUNA ÜYE OLDU
2- OYUNU İNDİRDİ
3- YÜKLEME YÖNETİCİSİ AÇILDI
4- OYUNU YÜKLEDİ
WOLFTAKİ GİBİ OYUNU ÜTÜNE TIKLADI YÜKLENDİ KULLANICI ADINI YAZDI VE GİRDİ
5- TAKIMIYLA CAHT YAPSIN
6- VE SİLAH ALSIN ÖLDÜRDÜĞÜ KARA PARA ASLIN BUNU PROGRAMINI SORUYORUM BİLEN VARSA SÖYLESİN
DOĞUKAN SAĞOL BEN ARAŞTIRIYRUM SENDE ARAŞTIR BAŞARLILASR AMA NAKİT SORUNUNU BEN BİR YERDE GÖRDÜM GİBİ GELİYOR BULURSAM SAN LİKN ATARIM YÜKSELMENİ BENDE İTERİM GÖRÜŞÜRÜ,Z BY
Link bulursan ve atarsan tşk ederim sana bi program sölüyeyim Unity 3D harika bir program sana öneririm ilk önce ındır herşey çok kolay basit ve sana 3dakademi diye bir yer var orda unty 3d yi videolu anlatım yapıyorlar konusmalı gerçek hayatta derste veriyorlar tabi üşenip gitmezsen evinedn videolara bakabilirsin (:
Link bulursan ve atarsan tşk ederim sana bi program sölüyeyim Unity 3D harika bir program sana öneririm ilk önce ındır herşey çok kolay basit ve sana 3dakademi diye bir yer var orda unty 3d yi videolu anlatım yapıyorlar konusmalı gerçek hayatta derste veriyorlar tabi üşenip gitmezsen evinedn videolara bakabilirsin (:
Bunlarla ugrasma cünkü ben wolfteamın pvp serverini kurmayı buldum ..! gecen ay bunu çok düsüyordum nasıl kurarım diye uyuya kalmısım bi an rüyamda nasıl kurcagımı gordum suan ayrıntılara gırmeyeym sımdı herkez kurarsa kotu olur mt2 gbi olur bunu ilk deneme amaclı hamaci ile kurmaya calıstım başarısız oldum tabii ilk başta sonra tekrar denedim ve tekrar sonunda başardım bir server arıyordum facebookun kuruldugu bir domaın gordum Network solu bişey bişey tam hatırlamıyorum işte burdan kurmustu facebook bende burdan bi server istedim yapacaklarımı google ceviriciden cevirerek onlara msj attım ılk 15 gun free yanı bedava server verdier 40gb banwıth birde 10 gb alanı fln flan vardı online yaptım test amaclı oldu ilk bunu kendı arkadaslarıma gosterdım oyunu sonra @gmail olan herkez uye olabilyirdu tabi oyunun bazı bugları lagları wardı her oyuna olan bir sey ama nakit sorununu cozemedım bunu yapmak icin bi ekip lazım dedim ekpı kurdum suan calısıyoruz bu iş üzerinde .http://www.turkmmo.com/wolf-team ... alar-twitter07.html o kdar uğraşmana gerek yok nette zaten anlatımları verilmiş...
SADECE SİZE ANLATMAK İSTEDİM.WOLFTEAM PVP'Yİ KURMAYI ÇOK İSTEDİM DÜŞÜNDÜM VE BAŞARDIM
USTA ŞİMDİ ÜNTY 3D DENİN OYUN YAPMA PROGRAMIMINIMI İNDİRİM WEP PLAYERİMİ GEREKENLERİ BAN LİNK OLARAK ATARSAN
Kardeşim öyle bi oyun yapmak affedersin ama biraz Koyar bir defa oyunu online yapican arama motoruna baglıycan sonra site satın alcan oyuna baglıyacan en az 5 kişilik professiyonel bir takım ile çalişman gerek en az 3-4 seneni alır bir m2 pvp açmak bile 6 ayımı aldı benim wolfteam fena koyar :D
online olmasa botlarla oynanacak olsa cantır gibi silahlar b il alına bilecek olsa progmamı verirmisin!!!
oyuncunun sitene üye olması için javascript dili lazım,yükleme yöneticini kendin tasarlaman için c++ ağır gelebilir c# veya visual basic(ki visual basic kolay olmasına rağmen fonksiyonları azdır, hobi olarak kullanabilirsin) , oyunun setupu için c dili gerekir veya hazır setup yapıcı indirebilirsin , takımıyla chat yapabilmesi için f2f i öğrenmen iyi olur, oyun için c dilinin ve 3d modellemelerin fazla olması gerekiyor(her harita için değişik 3d modellemeler ) , sonra ise server alıp bütün yaptıklarını birleştirmen gerekiyor. kolay gelsin :D