woltaj vermeden işemcı ve rame oc. yaptım işlemcının carpanlarını artırdım ram de 1333 mhzden 1600 mhz çıkardım problem olurmu rame de wolt vermedım sıcaklıklar normal işlemcının, ramın sıcaklıgını goremıyorum speccy programı var ama ram sıcaklıgı yok ramlerım corsair 4X2 8gb yane 1866 mhz oc ile oluyorlar .
wolt vermeden overclock !
woltaj vermeden işemcı ve rame oc. yaptım işlemcının carpanlarını artırdım ram de 1333 mhzden 1600 mhz çıkardım problem olurmu rame de wolt vermedım sıcaklıklar normal işlemcının, ramın sıcaklıgını goremıyorum speccy programı var ama ram sıcaklıgı yok ramlerım corsair 4X2 8gb yane 1866 mhz oc ile oluyorlar .İşlemciye nasıl yaptın? Çarpanları mı yükselttin yoksa oto mu yaptın? Bios içinden mi yaptın?
biostan yaptım o amd programıyla yapmadım carpanları yuksettım 20 yaptım 4 ghz oldu ram mhz yukselttım 1600 mhz fakat hıç bırınınede wolt vermedım çok yuksek degerlere çıkmadıgım için wolt da istemedi sanırım 4,2 kadar çıkar w vermeden belkı çıkar denıyecem .
woltaj degerlerını gecen sefer atmıstım hatırlarmısın işlemcı w 6 w dusuyor dıye w deegerlerının resmınıde koymusutm 1380 w du yuksek bıraz demıstın o deger otamatık anakartın uyguladı oc. degeriydı sıstem 4.2 oluyordu o degerde 4.2 de w isterse o degeri uygularım .
biostan yaptım o amd programıyla yapmadım carpanları yuksettım 20 yaptım 4 ghz oldu ram mhz yukselttım 1600 mhz fakat hıç bırınınede wolt vermedım çok yuksek degerlere çıkmadıgım için wolt da istemedi sanırım 4,2 kadar çıkar w vermeden belkı çıkar denıyecem .4.2GHz turbo ile çıkmıyormuydu, oto olarak öyle hatırlıyorum 8150leri. Neyse, güç kaynağın ve ekran kartın neydi senin?
woltaj degerlerını gecen sefer atmıstım hatırlarmısın işlemcı w 6 w dusuyor dıye w deegerlerının resmınıde koymusutm 1380 w du yuksek bıraz demıstın o deger otamatık anakartın uyguladı oc. degeriydı sıstem 4.2 oluyordu o degerde 4.2 de w isterse o degeri uygularım .Güç kaynağın ve GPU?
turbo ozellıgını kapattım o zamn oyleydı turbo ile cıkıyordu akasa wenom 750 w guç kaynagı ekran kartı nvıdıa zotax gtx 680 amp.
turbo ozellıgını kapattım o zamn oyleydı turbo ile cıkıyordu akasa wenom 750 w guç kaynagı ekran kartı nvıdıa zotax gtx 680 amp.o turbola 4.2ye çıak bildiği için turboyuda kapatsan gene çıkar çünkü 4.2 pontasiyeli var bu arda işlemci ne resimler küçük küçük göremedim ramlerinin soğutucusu ne ve ramler ne 1333 den 1600 çıkarmak ramlaeri iyi terletir dikkat yanmasınlar
Pankreas haklı, ramlara nasıl bir ayar verdin? Gecikme zamanlarını değiştirdin mi?o turbola 4.2ye çıak bildiği için turboyuda kapatsan gene çıkar çünkü 4.2 pontasiyeli var bu arda işlemci ne resimler küçük küçük göremedim ramlerinin soğutucusu ne ve ramler ne 1333 den 1600 çıkarmak ramlaeri iyi terletir dikkat yanması