I-Metniniz küçük harf ile yazılmış ise. Metninizin istediğiniz kısımlarını seçin:
Kod:shift+F3 tuşuna basın. Metin büyük harf kullanarak yazılmış olacaktır.
Tam tersi ise yani Metniniz büyük harf ise:
Kod:shift+F3 basın seçtiğiniz metin küçük harfler ile yazılı hale gelecektir.
Kelimenin ilk harfi büyük diğer harfleri küçük isterseniz yine aynı tuşlara basmanız yeterlidir.
(alıntı)
II-Word'un(kendi özelliği)entere basmaya gerek kalmadan satır atlamasıdır.Kendimiz entere basıp bir satır aşağıya insin dersek 2 satır iner.Tek satır inmesi için [shift+enter] tuş kombinasyonunu kullanın.
Web masterler için Frontpage'de(microsoftun html programı,web sitesi tasarlamaya yarar)entere bastığımızda yine 2 satır aşağıya iner,ancak [shift+entere] basar iseniz tek satır aşağıya iner.
III-Office 2007'nin bir özelliği:(bu uygulama yanlızca Excel,Word,Powerpaint,Access de çalışıyor,yeni office 2007 arayüzü olan programlarda mesala infopath ta çalışmıyor)
Yapacağınız[shift+f6]ya basmak,bastığınızda ''Menülerde Kısayollar'' beliriyor.Örneğin O ya basınca Ekle menüsü,P ye basınca resim ekle penceresi açılır,böylece 2 tuş ile resim ekleyebiliyoruz.
IV-Menülerde bazı harflerin altı çizilidir."Alt" tuşu ile birlikte ilgili harfe basılınca o menü seçili hale gelir.Office 2007'de hangi işlemin hangi harfle yapılacağı sekmenin hemen üzerinde görülüyor,sadece o harfe basarak istenilen işlem penceresi açılıyor.Bir taraftan mouse bir taraftan klavye kullanmak istemeyenler için faydalı bir yöntem.
V-Biçim menüsü-->yazı tipin'den istediğiniz seçenekleri (yani yazı tipini-yazı tip stilini-boyutunu-rengini-efektleri vs.) seçtikten sonra solda [Varsayılan]'a tıkladıktan sonra ekrana küçük bir pencere açılacaktır, burada: (bu yaptığınız değişikler yeni açılacak olan tüm belgelere yansıyacak)şeklinde yazar. Tamam dedikten sonra Word'un her açılışında sizin ayarladığınız şekilde yazı yazılacaktır.
word(ipucu\yeni eklemeler ile)
ben böyle birşeyi uzun zamandır arıyordum kardeş .Allah ne muradın varsa versin.
Sağolasın..
viking'den dersler
saol paylasım icin, bole bole baya bi bilgi birikimi yaptın ee, az cok bisiler ogrendik
(pikacu imzan hosuma gitti bu arada)
-(kaldığımız yerden devam)
Microsoft Word Püf Noktaları:
Çift Satır Sonlarını Teke İndirmek:
Word'ün bul ve değiştir seçeneklerini kullanarak çift satır sonlarını teke indirebilirsiniz. Bunun için eskiden yaptığınız gibi yazıları Word belgesine transfer edin. Daha sonra imleci belgenin en başına getirin (bunun için CTRL + HOME tuşlarına basabilirsiniz).İmleci getirdikten sonra CTRL + H tuşlarına basın. Bu tuşlara bastıktan sonra ekrana Word'ün bul ve değiştir diyalog kutusu gelecektir.Bu diyalog kutusu içerisinde ARANAN bölümüne ^p^p yazın, DEĞİŞTİRİLECEK kısmına da ^p girin. ^ işaretini çıkartmak için klavyeden SHIFT + 3 tuşlarına basın. ekranda önce bir şey görünmeyecektir ancak p tuşuna bastığınızda ^p yazacaktır. Bu bilgileri girdikten sonra TÜMÜNÜ DEĞİŞTİR düğmesine basın.
Word çift satır sonlarını tek satır sonuna indirecektir. Böylece daha az kağıt harcayabileceksiniz.
Belgelerin Tümünü Kaydedip kapatmak
Eğer Word'de aynı anda birden fazla belge ile çalışıyorsanız hepsini kapatma zamanı geldiğinde gerçekten büyük bir işkence yaşarsınız. Aslında sizi bu işkenceden kurtaracak çok basit bir yol var. Ama Microsoft her zaman olduğu gibi bu seçeneği biraz gizlemeyi uygun görmüş.
O an çalıştığınız bütün Word belgelerini kaydetmek veya kapatmak istiyorsanız belgelerinizin herhangi birinde SHIFT tuşuna basın ve DOSYA menüsüne tıklayın. Karşınızda TÜMÜNÜ KAYDET ve TÜMÜNÜ KAPAT biçiminde yeni seçenekler göreceksiniz. Adlarından da anlaşılabileceği gibi TÜMÜNÜ KAPAT seçeneğine tıkladığınızda o an çalıştığınız tüm belgeleri kapatacaktır. TÜMÜNÜ KAYDET seçeneğine tıkladığınızda ise tüm belgelerinizi kaydedecektir.
Metinleri Sütunlara Dönüştürmek:
Şurası bir gerçek ki Word ile tablolar hazırlamak oldukça pratik. Ancak bazı Word belgelerinizde kağıda dökerken düzenli bir görünüm arzetmesi için TAB'lar kullanmış olabilirsiniz. Word'ün metinleri tablolara dönüştürme seçeneğini kullanarak bu TAB'lı görünümden tablolu görünüme geçiş yapabilirsiniz.
Bunun için TAB ile ayrılmış satırları seçili duruma getirin, daha sonra da TABLE menüsünden CONVERT * TEXT TO TABLE komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda OK düğmesine bastığınızda TAB işaretleri tarafından ayrılan metinlerin hepsi bir tablo içerisinde düzenli olarak sıralanacaklardır.
Aynı yöntemi, virgül veya başka herhangi bir özel işaret ile ayrılmış satırları da tablolara dönüştürmek için kullanabilirsiniz. Burada da yine bir önceki örnekte olduğu gibi ilgili metni seçin ve TABLE menüsünden CONVERT * TEXT TO TABLE komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisindeki OTHER bölümündeki metin kutusuna ayırıcı işareti girin ve OK düğmesine basın. ayırıcı işaret gidecek, yerine düzgün bir tablo gelecektir. Bundan sonra bu tablo içerisindeki düzenlemelerinizi yapabilirsiniz.
Arka planı ve yazı renklerini değiştirmek:
Word ile uzun süre çalışanlar genelde gözlerinin yorulmasından şikayetçi olurlar. Eğer sizde aynı problemden muzdarip iseniz, arkaplanı mavi yazıları ise beyaz yapmayı deneyebilirsiniz. Açıkçası bu işin gediklileri öyle yapıyor. Bunun için öyle uzun uzadıya uğraşmanıza gerek yok. ARAÇLAR menüsünden SEÇENEKLER' i seçin. Karşınıza çıkan menüden GENEL sekmesine tıklayın. Buradan MAVİ ARKAPLAN, BEYAZ METİN seçeneğini işaretleyin. İşte yeni çalışma ortamınız... Ayrıca bu belgeyi yazdırmak istediğinizde siz özel olarak değiştirmediyseniz arkaplan beyaz, yazılar siyah çıkacaktır.
Word link vermesin
Word belgelerinizde herhangi bir site veya e-mail adresi yazdığınızda hemen rengini maviye çevirip, üstüne tıkladığınızda adrese gidecek biçimde link biçimine dönüştürüyor. Belgeyi yazıcıdan çıkarttığınızda da sayfanın adresi normal metin rengi yerine mavi ile yazılmış biçimde çıkıyor. Eğer bunu önlemek ve düz metin biçimine geri çevirmek istiyorsanız adresinin üzerine gelip sağ tuşla tıklayın. Çıkan menüden KÖPRÜYÜ KALDIR seçeneğine tıklayın. Artık adres düz metin biçiminde gözükecek.
Word Kısayol Tuşları
SAYFA SONUNU KENDİNİZ BELİRLEMEK İÇİN:
Sayfa sonunun yapılacağı satıra gelin ve ENTER yerine CTRL + ENTER tuşlarına basın.
BİR BELGE PENCERESİNİ KLAVYEDEN KAPATMAK İÇİN
CTRL + W tuşuna basmanız yeterlidir.
KÜÇÜK HARFLERİ BÜYÜK HARFLER YAPMAK İÇİN
Değiştireceğiniz metni seçin, SHIFT + F3 tuşuna basın. Harfler istediğiniz dizilime (sadece ilk harfler büyük, hepsi büyük, vs...) gelen kadar da bunu tekrarlayın.
ÜSLERİ YAZMAK İÇİN
Sayıyı yazın, CTRL + SHIFT + 4 tuşlarına basın (imleç yukarı çıkacaktır), üssü yazın, tekrar CTRL + SHIFT + 4 tuşlarına basın ve boşluk bırakarak devam edin.
GİZLİ KARAKTERLERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN
SATIR sonu, boşluk, TAB gibi gizili karakterleri görmek için CTRL + SHIFT + 8 tuşlarına basmanızın yeterli olduğunu biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz.