Öncelikle şunu belirteyim sorunumun kaynağını tam olarak bilmediğim için hangi bölüm altında açacağımı bilemedim o yüzden buraya yazıyorum.
Sorunum WoW'da düşük fps.Fakat sürekli düşük fps değil.120 fps ile başlayıp aradan belirli bir süre geçtikten sonra 15-20lere inen,birkaç saniye o şekilde kalıp tekrar 60-70lere fırlayan şekilde ortaya çıkıyor.Oyunda kalma sürem arttıkça da bu düşüşler giderek daha sık tekrarlamaya başlıyor.Giriş yaptıktan sonra 5-10dakika arası rahat oynarken birden fps aşırı derecede düşüyor 3-4saniye içinde eski haline geliyor.Oyuna devam ettikçe bu dalgalanmalar giderek artıyor ve ortalama fps de giderek düşüyor.Sistemimle ilgili ayrıca belirtmek istediğim şeyler var çünkü sorunun kaynağı orda yatıyor olabilir.Makinam apartmanın elektrik tesisatındaki problemden dolayı hasar gördü.Anakartım çalışmaz hale geldi.Eskiden Asus P5LD2Deluxe kullanıyordum ve üzerinde 2 adet leadtek px6600gt vardı.O zamanlar WoWda fps değerlerim 15-20 lere düşse bile şu an ki kadar sık tekrarlamıyordu.Ortalama fps 60tı ve sadece sistemi zorlayacak,çok geniş alanlara,kalabalık yerlere girdiğimde fpsde düşüş oluyordu.O zaman oyunun grafik ayarları maksimuma ayarlanmıştı ve kartın performans ayarlarıda kaliteye ayarlıydı.Anakartım bozulunca yerine Asus P5LD2-X model anakartı aldım ve üzerinde çift PCI16 olmadığı için şu an sadece tek ekran kartımı kullanıyorum.Sistemdeki başka bir bileşende değişiklik yapmadım.PCnin yeni haliyle oyuna girdiğimde yine maksimum grafik ayarlarıyla 60-70fps arası gayet rahat hiçbir kasılma olmadan 2 gün boyunca oynadım.2. günün sonunda ansızın başlangıçta anlattığım şekilde fps dalgalanmaları başladı ve hala düzeltemiyorum.Grafik ayarlarının tümünü minimuma çekmeyi denedim.Kartın performans-kalite ayarlarının tümünü performansa çektim.Sorunu gideremedim.WoW klasörünü yedekleyerek format attım.Ekran kartının en son driverlarını indirip tekrar denedim yine bir değişme yok.Çok garip ve çileden çıkaran bu sorundan nasıl kurtulabilirim? Acaba power supply zarar görmüş olabilir mi? Feel marka kasa kullanıyorum içinde kendisiyle gelen 550watt görünen bir power var.Ama tersine makinadaki güç tüketimide azaldı ona da aklım ermiyor.Anakart ufaldı,bir ekran kartı çıktı.Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.