Evet arkadaşlar benim sorunum Ubuntuyu kuracağım diskte Wubiyiçalıştırmak ve farklı bir Wubi sürümü kullanmak. Çözümü size yazayımdabenim gibi cevapsız kalmayın.
Başlıyorum.
• Benim tercihim Ubuntu. Buradan 8.10 versiyonunu indirelim
• Winrar veya 7zip veya Ultra Iso gibi yazılımlarla indirdiğimiz Ubuntu Dağıtımını bir klasöre açalım.
• Açılan pencerede gerekli ayarları yapacağız.
-Yükleneceği yeri seçeceğiz. Mesela C ye kuracaksak bu dosyayı C deDegilde dede tutalım. Klasörün isminin de Ubuntu olmasını sağlayalım.
- Linux türü seçiyoruz. Burada Ubuntu.
- Dili seçiyoruz. Türkçe seçili gelir.
- Kullanıcı Adı: Türkçe karakter olmayacak. q ş ç ı vs.
- Parola giriyoruz. ve tekrarlıyoruz.
- Erişilebilirlikten Erililebilirlik ayarlırını da yapabiliriz. Varsayılan kapalıdır.
• İleri deyince Wubi bize işlemleri otomatik olarak ayarlayacak ve bilgisayarı Yeniden başlatmamızı önerecek.
•Bilgisayar Yeniden Başlayınca Windows sistemimiz ve Ubuntu diye bizeseçenek sunacaktır. Ubuntuyu seçi. Kurulum işlemine başlıyoruz.
Benevdeki bilgisayarımda Kotalı internet kullandığım için buna ihtiyacımvardı. İşyerinde her kurulumda indirip kuruyordum. Ancak evde deLinuxsuz kalmamam gerektiğini düşünmeye başladığım için Kotal kullanıcıolarak buna çözüm bulayım ve buldurayım diye düşündüm.
Buarada Windowsa altarnatif olarak herkese Linux kullanmayı önerirm.Belki şu an tek başına kullanılabilir durumda dağil; ama bir çokişinizi Linuxla halletmeye çalışarak hem kendinizi hem Linuxugeliştirebilir. Özgür yazılıma destek olabilirsiniz.