X Phone: Galaxy S4'e en ciddi rakip!

CHIP Online
20-03-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Başta Galaxy S4 olmak üzere tüm yeni ceplerin korkulu rüyası olacak gizemli "X Phone" ile tanışın!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/x-p ... di-rakip_39278.html

Resimlerle: Android 4'lü en iyi cepler!

Motorola, Android'li ceplerde uzun süredir ilk sıralardan uzak, ancak şirket 2013'te çıkaracağı söylenen "X Phone" ile bu durum değişebilir.


"X Phone" kod adı tek bir telefonu anlatıyor gibi görünse de, Motorola'nın 2013 için planladığı bir Android'li cep serisi de olabilir. Söylentilere göre ise X Phone, Motorola'nın sıradan bir telefon olmayacak, Samsung'un Galaxy serisiyle yarışacak kadar iyi bir cihaz olacak.


Galaxy S4, HTC One ve Xperia Z gibi cihazların ortalığı kasıp kavurduğu şu günlerde Motorola'nın işi oldukça zor gibi görünüyor. Nokia da Lumia cepleriyle Galaxy S3'ü hedef almış, ancak daha sonra daha ucuz Lumia'lar yapma yoluna gitmişti. Ancak tabi ki Android'in önünde WP8'deki gibi işletim sistemlerine has engeller yok ve durum, Motorola için daha farklı gelişebilir.


Geçen hafta ortaya çıkan bir rapor ise X Phone'un Haziran ayında tanıtılacağını, cihazın ömrü boyunca en az bir "büyük" Android güncellemesi alacağını ve cihazı satın alanların onun rengini, RAM'ini ve fazlasını kişiselleştirebileceğini söylüyordu. Akıllı cep piyasasında henüz böyle bir şeye rastlamasak da, söylentiler kulağa imkansız gibi gelmiyor. Dahası söylentilere göre taşıyıcılar, X Phone'a kendi uygulamalarını yükleyemeyecekler, yani X Phone, doğal bir Android deneyimi sunacak.


Android 5 ile beraber ortaya çıkması beklenen X Phone'un sadece çift çekirdek taşıyacağına dair raporlar var. Ancak Android and Me'den gelen yeni bir rapor, onun aynı S4 gibi 8 çekirdekli olacağını iddia ediyor. Site, bu çekirdek sayısının yanlış olması halinde bile cihazın en az 4 çekirdeğe sahip olacağını söylüyor.


Google'ın Mayıs ayında yapılacak I/O konferansında Android 5 ile beraber X Phone'u da erkenden görmemiz mümkün olabilir.

Tüm Konu: X Phone: Galaxy S4'e en ciddi rakip!

Resimlerle: Android 4'lü en iyi cepler!

Kaynak: www.chip.com.tr