x4 5551 ile ağ kurulumu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
iso
16-06-2004, 20:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

yeni aldığım zoom x4 5551 ile sorunsuz bir şekilde adsl bağlantımı gerçekleştirdim ama ikinci bir bilgisayarla modemi aracı yaparak ağ kuramıyorum! benim makinede win xp war ve modem usbden bağlı, diğerinde win me var ve ethernetten bağlı. ne yapmam gerekir? teşekkürler şimdiden...

artal73
22-06-2004, 11:35   |  #2  
Taze Üye
9 mesaj

Selam, konuyla alakasız ama size bir sorum olacak; sizdeki modemin aynısından aldım Zoom 4X 5551 internet hattım açık modemimin yeşil ışıgı sürekli yanıyor fakat internete giremiyorum siz baglantıyı nasıl yaptınız, Telekomdan sadece kullanıcı adımı ve şifremi verdiler, lütfen bana yardımcı olun modemi nasıl baglayacagım usb ve etherneti aynı andamı baglıyacagım zoom konsolunda kullanıcı adı ve şifremden başka girmem veyahut degiştirmem gereken bir ayar varmı Teşekkürler.

hyilmaz054
10-07-2004, 11:23   |  #3  
Taze Üye
3 mesaj

Karesler
1.zoom x4 modemi xpde usb den tanıttın bağlanıyor.(ok)
2.düz kablo cekeceksin 2.pc(me) ile x4v arasına bilgisayarı ac kapa ikiside internette(cunku router lı oldugun dan 1ipc akapalı olsa dahi 2pc internetten kopmaz)
Şayet gene ikincisi bağlanmassa dns verecen zoom fırmasıyla grus versinler sana tel:olusum.com.tr den al
----------------------------------------------------------
bu da b planı
1.xp yi ana bilgisayar yap.
2.me yi de kullanıcı
3.xp de donatlar iletişim ağ kurulum sihirbazından disket olustur.
4.me olusan dısketı kur kesın bağlanır
---------------------------------------------
sorun cozulurse haberimiz olsun mail atarsın

compuman
11-07-2004, 23:04   |  #4  
Yeni Üye
38 mesaj

SEvgili iso...
  Senin yaptığın internet bağlantısında Zoom x4  modem ile iki bilgisayarı ağ  olarak tanıtamazsınız. Yani iki bilgisayara internete girebilir ama bilgisayarlar birbirlerini göremezler. Bilgisayarların biri USB diğeri Ethernet ten internete giriyor anladığım kadarı ile. bu modemde bu şekilde iki kısımda aynı anda kullanılabiliyor.  Fakat bilgisayarları ağda görmek için yapman gereken bir hup alacaksın. 4 lü bulursan al.ama piyasada bulunmuyor ve üretilmiyor. belki elinde kalmış bir bilgisayarcı bulursun.. HUB aldıktan sonra modemin ethernet çıkışını HUB ın herrhangi bir girişine takacaksın. diğer girişlere de bilgisayarları takacaksın o zmaan senin  istediklerin gerçekleşir..

compuman
11-07-2004, 23:07   |  #5  
Yeni Üye
38 mesaj

Sevgili artal73....
   Modem ile internete girebilmen için modem ayar sayfasına girmen lazım. bunun için internet explorer adres satırına 10.0.0.2  yaz entere bas eğer modem bağlıysa kullanıcı adı ve şifre soran bir sayfa çıkacaktır karşına  kullanıcı adı=admin  şifre olarak da=zoomadsl gir ayar sayfası açılacak karşına.. orda kullanıcı adı ve şifre girmen gereken bölüme yazacaksın gerekli bilgileri...