Öncelikle merhaba arkadaşlar.Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım.
Sorum şu...Bundan yaklaşık 6 ay önce X58 anakartlı, i7 920 işlemcili,Zotac GTX 285,6 GB ramli bir makine topladım...Kendim endustriyel tasarımcıyım 3d max,Rhino,Maya gibi yazılımlar kullanıyorum çalışmalarımda.Yani anlayacağınız bu PC tamamen ticari amaçla alınmış bi makine!!! SANIYORDUM :) ama ben bilmeden 1 oyun makenisi yapmışım bi akıllı arkadaşımın sayesinde...İşlemcimden çok memnunum renderlarda çok hızlı,fakat Ekran kartım yoğun sahnelerde canımı çok sıkıyor performans alamıyorum sahnemi yavaşlatıyor Yazılım üstündeki hertürlü optimizasyonu yapmama rağmen.Bi arkadaşım sürekli yurt dışına gidiyor ondan rica edeyim ve bana bi Quadro Ekran kartı getirsin fiyatları gayet cazip geldi bana yurtdışında...GTX 285 ide satayım.
Asıl kafama takılan soru şu acaba X58 anakarta FX quadrolardan hangisi takılır.yani benim bildiğim FX 580 takılıyor.ama atıyorum FX 4800,FX 3800,FX 1800 takılıyormudur.içlerinde takılan varsa hangisini tavsiye edersiniz bana.5800 baya pahalı geldi ondan hiç yazmadın onu...
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim çok uzun oldu.
İyi günler
X58 Anakart ve Fx Quadro Ekran Kartları...
PCIe x16 veya PCI Express 2.0 girişli olan bütün ekran kartlarını sisteminize takabilirsiniz. Bütçenize uygun olan modellerin testlerini inceleyin, mutlaka vardır internette. Ayrıca Nvidia sitesinden modelleri ve karşılaştırma listelerini de inceleyebilirsiniz. ATI tarafında da profesyonel grafik kartı çözümleri bulunmakta ama konu hakkında detaylı bilgi sahibi değilim. Buyrun:
http://www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html
http://www.nvidia.com/object/IO_11761.html
Oncelikle yorumunuz icin tesekkur ederim Suleyman bey.acikcasi donanim hakkinda bi bilgi sahibi degilim.
Simdi gtx 285 in ozelliklerine bakiyorum gayet iyi gozukuyor.hatta rakamlar olarak cogu fx den ustun ama is 3d uygulamalara gelince neden fx ler daha performansli...tamam geforce oyun fx is icin ama rakamsal olarak pek bi fark yok gibi.biri bana veri hizlari onemli demisti 3d uygulamalarda bakiyorum gtx serilerinin hepsinde veri hizlari cok iyi.
Oncelikle yorumunuz icin tesekkur ederim Suleyman bey.acikcasi donanim hakkinda bi bilgi sahibi degilim.Mimariyle alakalı ciddi farklar olmalı...
Simdi gtx 285 in ozelliklerine bakiyorum gayet iyi gozukuyor.hatta rakamlar olarak cogu fx den ustun ama is 3d uygulamalara gelince neden fx ler daha performansli...tamam geforce oyun fx is icin ama rakamsal olarak pek bi fark yok gibi.biri bana veri hizlari onemli demisti 3d uygulamalarda bakiyorum gtx serilerinin hepsinde veri hizlari cok iyi.
alaacaksan quadro 2000 den yukarı olmalı herturlu anakartda çalışır ama kasa ve poversuple 450 yada ustu olmalı
quadro 600 kullanıyorum makine i7 3550 rak cpu rem 8 aktif olarak solidworks veauto cad kullanıyorum bu bile yetersiz geliyor
arada rahino