Yaşar Tuna
Yaptığım ufak bi araştırmadan sonra şuna rastladım.
The GeForce Go7600 does not support TurboCache. TurboCache, unlike ATI's HyperMemory, is a hardware feature and not a software feature. TurboCache support is not built into the Go7600 and therefore it cannot use it. The Go7600 can use shared memory but it's not via TurboCache.
Fakat 4GB ram'in 1GB'ını 7600'ün kullandığını onaylayamıyorum. Bunu yapsam en azından içim rahatlayacak.
Emin misini denedin mi öyle bir kullanıyorki. Ekran kartı turbocache açık tutmasa dayi sistemin ramini windows vista ve windows 7 otomatik ayırıp yükseltir.
Artı olarak 945PM Chipsetini kullanan bir notebookum var ekran kartım go 7400
benim TC destekli değil ama vista nın yapısından dolayı kendisi sistem belleği ayırmaktadır.
Ama bios ve windows hiçbir zaman 1 gb sini ekran kartına ayırmaz. (ekran kartı onboard değilse!).
bu soruna benzer yine tohsiba kullanan bir kullanıcı aynı hatayı aldığını yazmış:
Check your BIOS settings for something like Memory Mapping and make sure its
enabled. The option name is not always the same, but the feature allows the
system to remap memory around any memory in use by physical devices, like a
video card.
yine başka bir sitede bunu yazmışlar.
çevirebildiğim kadar "bellek haritalama kapalıysa açın yada açık olduğundan emin olun" yazıyor.
"The Mobile Intel 945GM/GME/PM and Intel 945GT Express Chipsets support
up to 4 GB of addressable memory space"
intelin sitesinde yazıyor:
Taşınabilir intel 945 chipsetler için maksimum adreslenebilir bellek 4 gb dir.
bu sitede birşeyler anlatmış belleği kullanan aygıtlar diye. resmi incelerseniz göreceksiniz orda nvidia 7800 ekran kartı fiziksel belleği kullanmakta ama kendi sistemime baktım bakın aşağıdaki resimde:
Benim ekran kartım belleği işgal etmiyor ama yinede windows ekran kartı için en üstteki resimde gördüğünüz gibi ekran kartına ram ayırıyor.
Şimdi dediklerimi dene aygıt yönetici(device manager) a gir.
Görünüm(View) menüsüne tıkla kaynak bağlantısı ile(resources by connection)(en alttaki menü) ye tıkla.
Benim resimdeki gibi Hafıza(memory) kısmında senin ekran kartın görünüyorsa sonuç açıktır windows rami ona aktarmıştır ve kendine 3 gb kullanılabilir bellek bırakmıştır.
hatta sen buraya benim gönderdiğim resim gibi gönder.
Not: Benim windows 32 bit. 2 gb ram var. senin 64 bit. herşey aynıdır ama fark doğabilir. sen resim gönder bakalım bizde.
Edit: Çeviri Hatası.