XB BROWSER

ECHELON_
20-04-2009, 01:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

arkadaşlar xb browser diye bir tarayıcıya rastladım sitesi :

lakin siteyi mcafee site advisor sarı yani casus yazılımı kodları içerdiğini bildiriyor. benim burada konu açmam bu site zararlı felan demek değil ben şunu öğrenmek istiyorum:

bu xbbrowser i ben anonym sörf araştırması yaparken buldum yani bu browserla nette iz bırakmadan dolaşabiliyor muşuz. şimdi sorulara gelelim:

1. bu site zararlı mı yoksa bendeki mcafee site advisor biraz kuruntu mu yaptı.

2.en önemli soru: bu xb browseri daha önce kullanan var mı; gerçekten anonymlik sağlıyor mu.

vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 21 Nisan 2009 05:25
Turkish Developer
20-04-2009, 01:23   |  #2  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Xero Bank - (Browser)

Kullanmadım,Fakat Altta Alıntısını Eklediğim Detaylarını Değerlendirdiğimde;
Böyle Bir Özellik İçin, Tarayıcıya Teslim Olacak Kullanım Zorunluluğu Duymazdım.

Alıntıdır:

'' XB Browser; Firefox ve Onion Router teknolojilerini kullanan, portable, anonim sörf yapma amaçlı tarayıcıdır
Firefox 20010 tabanı sayesinde kullanıcının vazgeçemediği eklentilere destek sağlayan Xb Browser, proxy programlarıyla cebelleşmenize gerek kalmadan IP'nizi gizliyor, gizliliğinizi sağlıyor hemde internetinizi fazla yavaşlatmadan Ücretsiz oluşu (Sistemin ücretli ve daha hızlı çalışan versiyonu da mevcut) kolay kullanımı, taşınabilirliği ve tabii ki Firefox desteği programı kullanılabilir kılıyor Açık kaynak kodu sayesinde binlerce kullanıcının geliştirebilirliği yapının sağlamlığı açısından farklı bir güvence oluşturuyor Eğer XeroBank Plus hesabını kullanarak daha hızlı anonim sörflemek isterseniz 3 gün ücretsiz deneme şansı var '' Diyor.

ECHELON_
20-04-2009, 01:29   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Turkish Developer
Xero Bank - (Browser)

Kullanmadım,Fakat Altta Alıntısını Eklediğim Detaylarını Değerlendirdiğimde;
Böyle Bir Özellik İçin, Tarayıcıya Teslim Olacak Kullanım Zorunluluğu Duymazdım.

Alıntıdır:

'' XB Browser; Firefox ve Onion Router teknolojilerini kullanan, portable, anonim sörf yapma amaçlı tarayıcıdır
Firefox 20010 tabanı sayesinde kullanıcının vazgeçemediği eklentilere destek sağlayan Xb Browser, proxy programlarıyla cebelleşmenize gerek kalmadan IP'nizi gizliyor, gizliliğinizi sağlıyor hemde internetinizi fazla yavaşlatmadan Ücretsiz oluşu (Sistemin ücretli ve daha hızlı çalışan versiyonu da mevcut) kolay kullanımı, taşınabilirliği ve tabii ki Firefox desteği programı kullanılabilir kılıyor Açık kaynak kodu sayesinde binlerce kullanıcının geliştirebilirliği yapının sağlamlığı açısından farklı bir güvence oluşturuyor Eğer XeroBank Plus hesabını kullanarak daha hızlı anonim sörflemek isterseniz 3 gün ücretsiz deneme şansı var '' Diyor.

hocam önecelikle yorumun için saol

anladığım kadarıyla yani senin yazdıklarından bu xb browser ücretli sadece deneme için üç günlük deneme süresi verior galiba o zaman yüklemeye gerek yok ama paralı olduğuna göre işe yarıyor demektir.

sen bu xb browser tarzı şeylere ihtiyaç duymuyorum dedin tor felan mı kullanıyorsun ya da ne tavsiye edersin anonymlik içinBeğendim

mk1
20-04-2009, 01:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

gizlilik falan onlar diğer tarayıcılardada var yani illa ücretli browser a gerek yokki...

ECHELON_
20-04-2009, 01:47   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
mk1
gizlilik falan onlar diğer tarayıcılardada var yani illa ücretli browser a gerek yokki...
friefoxu felan kastediyorsan onlarda sadece araçlar ayarlardan her oturumu kapattığımda çerezleri ve özel bilgileri sil seçeneğini seçerek çerezleri silersin her kapatışında browserı

bu xb browser tam anonymlik sağlıyor yani onu vadediyor yani girdiğin site çıktığın site ıp ni göremiyor nerden bağlandığını göremiyor gohst oluyorsun benim anoymlikten kastım bu ne kadar anonym olursan o kadar güvende olursun amacımda bu

Turkish Developer
20-04-2009, 02:16   |  #6  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj
SCARFACE_
hocam önecelikle yorumun için saol

anladığım kadarıyla yani senin yazdıklarından bu xb browser ücretli sadece deneme için üç günlük deneme süresi verior galiba o zaman yüklemeye gerek yok ama paralı olduğuna göre işe yarıyor demektir.

sen bu xb browser tarzı şeylere ihtiyaç duymuyorum dedin tor felan mı kullanıyorsun ya da ne tavsiye edersin anonymlik içinBeğendim

Rica Ederim.

Kullanıcısına ve Kullanım Alanlarına Göre Değişir.
Ne Kadar Gizlenme Gerçekleştirildiği Ortaya Atılırsa Atılsın, Muhakkak Gerisinde Bir Takım Döküntüler Bırakır. Bu Kalıntıları Bulmak İçinde Arayıcının Professional Bir Düzeyde Olması Gerekir.

Çok Çok gerekmedikçe Bu Tür Programları Kullanmıyorum, Gerektiğinde Bir Takım Araçlar Kullanırım O Ayrı.Fakat Onlar Program Değildir. Onların Üzerinden Şu An Kullanıcı Bilgisi Toplamak Hiç Değil, Neredeyse İmkansızdır.Artık Programların Bir Gizliliği Yoktur,Bu Yüzden Önerebileceğim Bir Program Yok.Var Olan Standart For Hidden Tools ları Biliyorsun...
Şunuda Hatırlatmak İsterim;

Çok Vaad Veren ve Cezbedici Özelliklerle Süslenen Sunum İçerikli Herşeyde Tehlike Sezin. (Bilinen Tool's ları Tenzih Ederim) :)=

Ne Fazla İfşa, Ne Fazla Gizlilik Zaten İyi Değildir. Olduğun ve Göründüğün Gibi Kal Diye Tavsiyede Bulunup, Nasihat Vereyim :)

Kısık Seste , İron Maiden - Set me Free , (A Tout le Monde) Çalıyor Şu An Zaten ...:P

ECHELON_
20-04-2009, 02:26   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Turkish Developer
Gerektiğinde Bir Takım Araçlar Kullanırım O Ayrı.Fakat Onlar Program Değildir. Onların Üzerinden Şu An Kullanıcı Bilgisi Toplamak Hiç Değil, Neredeyse İmkansızdır.Artık Programların Bir Gizliliği Yoktur,Bu Yüzden Önerebileceğim Bir Program Yok.Var Olan Standart For Hidden Tools ları Biliyorsun...
bir takım araçlar derken anlamadım ama sanırım donanımsal bir şeyi kastettin hocam ben öyle bu konulara fazla bilgili felan değilim sadece öğrenmeye çalışıyorum. bu for hidden tools anladığım kadarıyla bir donanımsal parça

neyse yinede saol aydınlattığın için

keskyyyn
22-05-2009, 04:11   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

işe yarıyor mu ne kelime... meb'den rapidshare sitesinden dosya bile indiyor. tavsiye ederim ;)

keskyyyn
22-05-2009, 04:12   |  #9  
Taze Üye
2 mesaj

yalnız firefoxta java script ayarlarını yapmak gerekiyor.

zrgnlr04
22-05-2009, 09:11   |  #10  
Yıllanmış Üye
977 mesaj

http://www.networkturk.net/forum ... i-koru-t2201.0.html