Merhaba arkadaşlar. Xbox 360 alacağım onla ilgili birkaç sorum var.
1) Piyasadaki kopya NTSC oyunlar ; sadece firmwareli NTSC-U makinelerde mi çalışıyor?
2) Ben makineyi NTSC-U almayı düşünüyorum. Bunu Türkiye'de çalıştırabilmek için adaptör mü çevirici mi ne gerekiyormuş. Bunu tam anlayamadım. Bunla ilgili üç tane şey buldum. Size linklerini vereceğim. Bu üçünden hangisini alsam NTSC-U makinemi sorunsuz bir şekilde Türkiye'de çalıştırabilirim?
Bu üçünden hangisini alsam NTSC-U makinemi Türkiye'de sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirim?
Babam elektrik mühendisi o dedi. Amerika'dan gelecek makinenin çalışma VOLTAJI ve FREKANSI Türkiye'dekinden farklı olur dedi. Yukarda saydığım cihazlar VOLTAJI Türkiye'ye uygun hale getiriyor. Peki FREKANSI nasıl Türkiye'ye uygun hale getireceğim. Yukarda saydığım cihazlar FREKANSI da Türkiye'ye uygun hale getirir mi? Getirmezse Xbox 360'ımın Türkiye'ye uygun frekansta çalışmasını nasıl sağlayacağım anlatabilirseniz çok sevinirim.
3) Xbox 360'ımın üç kırmızı ışık hatası vermemesi için hangi tarihten sonra üretilmiş olanlarından almalıyım? Ayı ve yılı net olarak belirtebilirseniz çok sevinirim. Bazıları Mart 2006 sonrası üretimler diyor , bazıları Haziran 2006 sonrası üretimler diyor. Lütfen siz Xbox 360'ın kesin olarak 3 kırmızı ışık vermeyeceği üretim tarihini tek bir tarih şeklinde net olarak yazabilirseniz çok sevinirim.
Cevaplar için herkese teşekkürler. Hoşçakalın.