Xbox 360 alacağım birkaç sorum var

Snake Plisken
23-01-2007, 15:36   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Merhaba arkadaşlar. Xbox 360 alacağım onla ilgili birkaç sorum var.

1) Piyasadaki kopya NTSC oyunlar ; sadece firmwareli NTSC-U makinelerde mi çalışıyor?

2) Ben makineyi NTSC-U almayı düşünüyorum. Bunu Türkiye'de çalıştırabilmek için adaptör mü çevirici mi ne gerekiyormuş. Bunu tam anlayamadım. Bunla ilgili üç tane şey buldum. Size linklerini vereceğim. Bu üçünden hangisini alsam NTSC-U makinemi sorunsuz bir şekilde Türkiye'de çalıştırabilirim?

biri bu

dıgerı bu

sonuncusu da bu

Bu üçünden hangisini alsam NTSC-U makinemi Türkiye'de sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirim?

Babam elektrik mühendisi o dedi. Amerika'dan gelecek makinenin çalışma VOLTAJI ve FREKANSI Türkiye'dekinden farklı olur dedi. Yukarda saydığım cihazlar VOLTAJI Türkiye'ye uygun hale getiriyor. Peki FREKANSI nasıl Türkiye'ye uygun hale getireceğim. Yukarda saydığım cihazlar FREKANSI da Türkiye'ye uygun hale getirir mi?  Getirmezse Xbox 360'ımın Türkiye'ye uygun frekansta çalışmasını nasıl sağlayacağım anlatabilirseniz çok sevinirim.

3) Xbox 360'ımın üç kırmızı ışık hatası vermemesi için hangi tarihten sonra üretilmiş olanlarından almalıyım?   Ayı ve yılı net olarak belirtebilirseniz çok sevinirim. Bazıları Mart 2006 sonrası üretimler diyor , bazıları Haziran 2006 sonrası üretimler diyor.  Lütfen siz Xbox 360'ın kesin olarak 3 kırmızı ışık vermeyeceği üretim tarihini tek bir tarih şeklinde net olarak yazabilirseniz çok sevinirim.

Cevaplar için herkese teşekkürler. Hoşçakalın.

cell-o
23-01-2007, 16:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

xbox oyun konsolunda NTSC-U dediğiniz zaman bu amerikada çalışır.bunun için bu cihazlarda 220/110 volt çeviren xbox gibi oyun konsolları için tasarlanmış bir cihaz alacaksın.sonra frekansı sorun etme.zaten cihaz ona göre tasarlanmış. http://www.modchip.it/shop/net-s ... =idcategoria&dx=ALM buradanda görebilirsiniz.birde her türlü oyunu oynamazsın.çünkü bölge kodu kilidi olan oyunlarda hangi bölge ise onunla oynarsın.fakat bölge kodu kilidi olmayan oyunları ise istediğin bölgenin cihazıyla oynayabilirsiniz.birde xboxdan tutun diğer oyun konsollarına takılan mod chiplerle  tüm kısıtlamaları kırabilirsiniz.
bunun için site olarak;

buradan hangi chiplerin neleri yapıp yapamadıklarını görebilirsiniz.
Xbox 360'ı büyük bir heyecanla aldınız, belli bir süre oynadınız, deymeyin keyfinize... Eğer konsolunuz aniden siyah ekran ve 3 kırmızı ışık eşliğinde açılmaz hale geldiyse paniğe kapılmayın! Yapacağınız birkaç basit işlemle konsolunuzu hayata geri döndürebilirsiniz.

Öncelikle 3 kırmızı ışık nedir?, onu açıklığa kavuşturalım. 3 kırmızı ışık, Xbox 360'ın herhangi bir donanımsal hata esnasında verdiği hatadır. Özellikle bu konu hakkında etrafta çok fazla hurafe bulunmakta, sırf bu hatayı gördükten sonra yanlış yönlendirildikleri için konsollarına elveda diyen birçok kişiyi tanıyorum.

Hemen her elektronik aletin ilk üretimlerinde bazı problemler vardır. Xbox 360'da bu elektronik aletlerden biri. 3 kırmızı ışık hatası veren konsolların büyük çoğunluğunu, Kasım ayı üretimli, yani ilk fabrikasyon cihazlar teşkil ediyor. Bunun temel sebebi ise konsolun aşırı derecede ısınması. Mart 2006'dan sonra üretilen Xbox 360'larda 3 kırmızı ışık hatası görülmesi ender rastlanan durumlardan biridir.

Herhangi bir 3 kırmızı ışık hatası aldığınızda yapacağınız en kötü şey konsolu defalarca açıp kapatarak zorlamaktır. Eğer konsolunuz 3 kırmızı ışık hatası veriyorsa bunun mutlaka bir nedeni vardır ve bu nedeni bulup düzeltmeden konsolunuzun eski haline gelmesini bekleyemezsiniz. En basitinden görüntü kablosunun yuvasından oynaması bile Xbox 360'ın 3 kırmızı ışık vermesi için yeterli bir sebeptir. Bu yüzden 3 kırmızı ışık hatası alırsanız yapacağınız ilk iş konsolun tüm kablolarını çıkarıp yeniden takmak olmalıdır. (Konsolunuzda HDD gibi ekstra aparatlar varsa bunları da çıkarmanız tavsiye edilir.)Eğer yine aynı hatayla karşılaşıyorsanız bunun 2 sebebi olabilir. Aşağıdaki yöntemleri denemeden önce en yakınınızda ki yetkili Microsoft servisine gitmeniz yeterli olacaktır. Yetkili servisler bu tür 3 kırmızı ışık sorunlarını düzeltebiliyor, düzeltilemiyorsa bile karşılıksız olarak konsolunuzu yenisiyle değiştirebiliyorlar. Tabi Xbox 360'ın Türkiye'de resmi satışı yok, dolayısıyla yetkili servisleri de. Bu yüzden bu seçeneği yokmuş gibi farz edip, olası durumları anlatıyorum.

birde buraya bak.

kolay gelsin.

Son Düzenleme: cell-o ~ 23 Ocak 2007 16:33
İtacHi_
23-01-2007, 18:28   |  #3  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

arkadaşım xbox da iyi bir makine ama senin için playstation 2 veya 3 ü seçmen daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.(bu benim düşüncelerim sana xbox alma demiyorum ama play station 2 veya 3 ü alırsan daha ii olur)

Snake Plisken
23-01-2007, 21:23   |  #4  
OP Üye
63 mesaj

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Yalnız mesajlarınızda ilk sorumun cevabını net olarak alamadım. Ben şunu sormuştum?

1) Piyasadaki kopya NTSC oyunlar NTSC-U konsollarda çalışıyor değil mi ; NTSC-J konsollarda çalışmıyor?

Bunu da bir cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

cell-o
24-01-2007, 07:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

sorunun cevabını http://forum.donanimhaber.com/m_9199149/tm.htm buradan alabilirsiniz.

kolay gelsin.

Son Düzenleme: cell-o ~ 24 Ocak 2007 07:51