xbox 360 "kinect" hakkında..

123456a
16-01-2011, 00:16   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

arkadaşlar xbox360 almayı düşünüyorum (wii veya ps3 de düşünüyorum) .. kinect diye bir özellik varmış.ve ellerinle oynuyormuşsun hatta şu videoda gördüklerim çok hoşuma gitti : 

http://www.youtube.com/watch?v=4wKkev1BMsk&feature=related

acaba bu doğru mu ?

yani : kinect ready felan yazıyor onlar ne demek acaba? yani alınca içinde mi geliyor yoksa benim ayriyetten mi almam gerekiyor ? ayrıca nereden bulabilirim ve fiyatı ne kadardır ? :D 

ayrıca wii mi tavsiye edersiniz,xbox 360 mı ? teşekkürler arkadaşlar

uGuR.uK
16-01-2011, 19:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

kinect en gelişmiş oyun teknolojisi ve doğru evet. ayrıyeten satılıyor, xbox'ı aldıktan sonra yaklaşık 250-300$ gibi bi fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam(bizim ülkede de aynı mı bilmiyorum ama). "kinect ready"den kasıt oyunları bu aletle gördüğün gibi sade hareket ederek oynayabileceğin anlamına geliyor, henüz her oyun desteklemediği için bazılarında yine kolları kullanman lazım, ama geleceğin teknolojisidir kinect, her yeni oyun destekliyor nerdeyse artık...

123456a
16-01-2011, 21:25   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

teşekkürler peki ps3 move hakkında? ayriyetten ps3 ten orjinal olmayan oyunları oynatabilen bi çip üretildi mi ? eğer varsa,korsan oyun oynadıktan sonra xboxlive veya pslive gibi seçeneklerden (orjinal oyunlarla) yararlanabilir miyim ?

uGuR.uK
16-01-2011, 23:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: 123456a  
teşekkürler peki ps3 move hakkında? ayriyetten ps3 ten orjinal olmayan oyunları oynatabilen bi çip üretildi mi ? eğer varsa,korsan oyun oynadıktan sonra xboxlive veya pslive gibi seçeneklerden (orjinal oyunlarla) yararlanabilir miyim ?
1- ps3'teki move ayrı bir olay, uzaktan kumanda gibi bişey, elinde tutuyorsun onu sallayıp oynatıyorsun o hareketi iletiyor o kadar. kesinlikle kinect'le kıyaslanamaz, yanına yaklaşamaz.
2- ps3'te korsan çalıştırmaya yarayan bazı girişmler mevcut, ama en yeni versiyonlarda çalışıyor mu veya bizim ülkeyede geldimi seninde gidip alabileceğin-yaptırabileceğin şekilde ben bilmiyorum hiç kullanmadığım için.
3- korsan oynadıktan SONRA xbox live veya ps live'a girebilirsin tabikide, ama o an online oynadığın oyunlar orjinal olmalı. yoksa senin cihaz banlanır ve asla online sunuculara birdaha bağlanamazsın sonradan orjinal alsan bile.

123456a
18-01-2011, 20:29   |  #5  
OP Yeni Üye
22 mesaj

ps3 te korsan oynanabiliyorsa,ps3 ün çözünürlüğü daha yüksek ve alınası,

yardımlarınız için teşekkür ederim uGuR.uK ,

jabotage
24-01-2011, 19:57   |  #6  
jabotage avatarı
Yıllanmış Üye
104 mesaj

Kardeş yanlışın var.PS3 ün çözünürlüğü daha yüksek falan değil.PS3 ün görüntüleri bir tek Sony nin yaptığı oyunlarda daha fazla.Diğer oyunlarda XBOX ağır basıyor.

Mami4gs
24-01-2011, 20:05   |  #7  
Yıllanmış Üye
412 mesaj

Xbox kinect almak için bence biraz erken daha gelişir ve ucuzlar gibi me geliyo bana.Ama şimdi alıcaksansanda alınabilir yani ve böyle elle kolla kamerayla oynan oyunları babası wii'dir.Xbox'da olur ama PS3 bana biraz çakma gibi geliyo.Yinede oynadım oda oynanabilir.Eğer aşırı pro oyuncu değilsen hepsi seni tatmin edecektir.

jabotage
24-01-2011, 20:39   |  #8  
jabotage avatarı
Yıllanmış Üye
104 mesaj

Türklerin incelediği Kinect ve Move incelemelerinden de faydalanabilirsin.Artıları ve Eksilerini ölçerek bu iki konsol arasında karar verebilirsin.

uGuR.uK
24-01-2011, 21:42   |  #9  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

[url=../kisisel/204750/]jabotage[/url] doğru demiş, ps3'ün çözünürlügü fazla diye birşey yok. hatta xbox'ın grafik kartı çok daha güçlü ps3'ten, dolayısıyla en iyi görüntüyüde genel olarak xbox vermekte zaten. ps3'ün sadece işlemci çipi(cpu) daha güçlü ama maalesef oyunlarda grafik desteği daha ağır basıyor, xbox'takide bunu kaldırabilcek kapasitede zaten. donanım açısından ps3'ün öyle bir üstünlüğü yok yani, eğer bu açıyla değerlendirip alıcaksan alma.

wii'ye gelince, öyle uzaktan hareketli oyunlarda daha iyi bir deneyimleri var ve gerçekten eğlenceli oyunları var. bu işin en iyisi ve ilki onlar zaten, her açıdan. ama onlarında ekstra donanımları vs. kinect teknolojisiyle yarışamaz, tek gereken biraz daha zaman, daha çok yeni kinect, özellikle avrupa ve ülkemizde(abd'de en çok satılan ürün, buralara pek yansımadı henüz:)...