eger 80-90 gibi fiyatlara bulursam zaten buradan alırım birsekilde biriktirip..yurtdısından da 70-90 tl ye geliyor ortalama bir oyun ..3 5 tl'nin hesabını yapmaya da degmez direk alırım burdan..maksat ucuk kacık rakamlar cıkmasın karsımıza :)
XBOX 360 LİVE mi PLAYSTATİON 3 NETWORK mu ?
bende trabzonda oturuyorum hazirana doğru istanbulda oturan dayıma xbox 360 siparişi vericem . sen nerden aldın xbox 360 ı . bana istanbulda biryer önerirmisin
ramsonshop diye bir yer var burada meshur yazıcıoglu iş hanının yanındaki sokakta ben oradan aldım 680 tl di..onun dısında yine yazıcıoglunun içinde syd bilgisayar var orasıda iyi ve temiz düzgün bir yere benziyor garantsinden oyunlara malzemelere kadar bir cok sey satıyorlar..ozellikle oraya bir goz atmak lazım benim henuz fırsatım olmadı ama fiyatlar vs konusunda bakabildigimde haber veririm sanada..www.ramsonshop.com dan da bakabilirsin ama orada 850 tl dedigine bakma site güncellenmemis olabilir 680 e veriyorlar :) syd bilgisayarın ürünlerini gittigidiyor ya da sahibinden.com dan inceleyebilirsin..gold bilgisayar da bile 700 tl ye mevcut diye hatırlıyorum..
birde şu orjinal oyunların fiyatını öğren sana iyi bir dua edecem :D
:D eksik olma :) ögrendigimde yazarım sana bir sekilde merak etme :) xbox yeni anakartlı makineyi piyasaya suncak sanırım valhalla diye birsey..hazirana kadar tamamen belli olur hersey ona gore siparis verirsin bende tam olarak soylerim sana nerde kac paradır olur biter :)
son bir soru daha eğer live gold üyeliğin varsa sen nerden aldın ? türkiyeden alma şansı varmı vs ne fiyatı ne kadar ?
ben bir arkadasın kredi kartından siparis werdirdim..türkiyede gittigidiyor tarzı sitelere bir bak orada satan bilgisayarcı olabilir..weya bu sana anlattıgım syd bilgisayarda da satılıyor olabilir (olmadı istege baglı siparis werirler belki emin degilim henuz ugrayamadım oraya)..ben 12 aylık üyeligi 75 tl gibi bir fiyata almıstım diye hatırlıyorum..aylık alırsan 8 dolardı diye hatırlıyorum.
kardeşim sana bi soru daha xbox 360 philips 170s ekranda nasıl görüntü verir bir fikrin var mı ?
çok birsey bekleme usta...5ms tepki süresi var kotu degil de cozunurlugu falan cok dusuk ekranın..1280x1024 sanırım.bir de hd ready veya full hd ozelligi olmadıgı için xbox 360 denen aletin nimetlerinden cok yararlanamazsın grafiksel olarak..açıkcası bu aletten goruntu olarak iyi düzeyde yararlanmak için hd ready veya full hd bir monitör olması lazım elde...ki o da bazı secenekler dısında(48cm hd ready monitörler vs var) tv almak demek...biraz yüksek kontrast oranı ve düşük tepki süresiyle beraber..ekran cozunurlugude cok etkilidir bu konuda..1280x1024 zaten genel olarak biraz düşük..birde son donemlerde 1920x1080 cozunurluklu tvler falan yayıldı ve ucuzladı..
bana hangi marka monütör önerirsin xbox tan yüksek grafik almam için fiyat önemli deil
soyle tavsiye ediyim sana direk tv oneriyorum. (full hd ozelliginden dolayı oneriorm)...istanbul bilişimin sitesinden bakabilirsin tv lere..fiyatları 1000-1800 tl arası 82cm den 94 belki 106cm e kadar bulablirsin tv..ben lg kullanıyorum memnunum..lg veya philips modellleri önerebilirim kesinlikle..bu markaların tepki süresinin düşük olması da + kazandırıyor bana gore..sony de 8ms iken bunların cogunda 2-3 ms olarak degisiyor..ama hangi markadan alırsan al kontrast oranı 80.000:1 in mumkun oldukca altında olmasın yoksa aldıgın aletin faydasını goremezsin istedigin gibi..tepki süresi 2-5 ms,kontrast oranı 80.000 ve üzeri olsun.ve tabi çözünürlük 1920x1080..sunuda belirtmek istiyorum ekranı ne kadar büyük alırsan o kadar yüksek kontrast oranına ihtiyacın olur net çözünürlük için :) 82cm tv de 50.000:1 bile yeterli olurken 120cm de bu pek faydalı olmaz azcık daha yüksek olması gerekir :)
bütün plazma tv ler hd mi değilse nerden anlarız ? Birde eğer plazma hd değilse xbox tan tam verim alamam değil mi ?
hd ready ve full hd diye iki secenegin var..hd ready daha once cıkmıs hd ye hazırlık urunu olarak düşünebilirsin..ilk hd calısmalarının yapılıp sunuldugu tv gibi..full hd de adı gibi tamamen high definition goruntuye sahip.hepsi hd degil..hd ready de var o zaten alıcagın yerde yazar ya da onerdigim sitede herhangi bir urune bakarsan altında Full hd 1080 yada hd ready vs yazıları vardır oradan anlarsın..çözünürlügü zaten 1920x1080 se full hd dir diye biliyorum..onu ayırt etmek kolay yazıyor cunku sitelerde :) birde tamamen en iyi goruntu performansını almak istersen tabiki full hd her zaman bir adım onde..arkadan hd ready gelir ki sanırım en üst düzey goruntuyu wermez..ben direk xbox ve full hd tv aldıgım için tam olarak tüplü televizyon veya hd ready de nasıl gosterir alet bilmiyorum..ama philips 170s monitör de oturur karsısında aglarsın cozunurlugun ondan eminim :)
tam bu konunun üstüne babam akşam süpriz yaptı ve şu lcd tv yi getirdi sence xbox 360 dan %100 verim alırmıyım http://www.sunny.com.tr/40_LCD-AL-403C1-40-FULL-HD-LCD-TV.html
40 inc gercekten büyük bir ekran ve oyun için ideal çözünürlügüde 1920x1080 bu da güzel..ama kontrast oranıyla tepki süresi biraz boyuta göre düşük..bunlarda işini gorur sanırım ama 8ms tepki süresi yüksek,5 falan olsa en azından daha iyi olurdu tabi.bir de 30.000:1 kontrast biraz düşük goruntu kalitesi,renk keskinligi açısından..
bu tepki süresi nedir ki bi anlam veremedim
LCD monitörlerde, CRT monitörlerde bildiğimiz gibi bir yenileme hızı yoktur. LCD�yi oluşturan pikseller kendilerine sinyal verildiği sürece ışığı geçirir ya da engeller durumda kalabilirler. LCD monitörlerde sorun, görüntüyü oluşturan piksellerin elektrik uygulandığı anda hemen tam geçirgen duruma geçememesi, elektrik kesildiğinde de o anda ışığı tümden kesememeleridir. Bu durum, görüntüdeki değişikliklerde bir gecikme yaratır. Tepki süresi büyük, yani yavaş monitörlerde görüntülerin değişimi çok zaman alır ve örneğin bir oyunda hızla giden bir arabanın arkasında hayalet benzeri bir gölgesi kalır. Hızlı monitörlerdeyse bu efekt farkedilmeyecek kadar azalmıştır.
alıntı olarak yazdım bir yerden ama boyle bir acıklaması var :) ekranın goruntuye renk degisimine vs werdigi tepki..ne kadar düşük olursa o kadar cabuk goruntu kendini diger goruntuye adapte ediyor diye düşün..
bişey daha var bu tvde benim ps2 im var onu oynadım bi fark yok tüplüdekinden . full hd özelliğini nasıl ve nerde kullanabilirim bu tvde ?
ps2 full hd desteklemedigi için fark olmaması normaldir(mantıken boyle düşünüyorum kendi adıma :) full hd ozelligini sen birsekilde aktive edemezsin zaten..yani full hd dvd player ın olur takarsın filmni bi bakarsın goruntu cok daha iyi..aynı sekilde xbox tada 720p destegi oldugu için full hd denen farkı gorursun..full hd denen sey o tv ye taktıgın veya performansı gormek istedigin alette mevcuttur..720p ozelliginin ps2 de oldugunu pek zannetmiyorum :) tv dede aslında yayınlar normal oldugu için cok bir fark olmaz sadece biraz daha iyi gozukur..kontrast oranı daha yüksek olsa daha güzel goruntu alırdın..ama kanallar özel olarak full hd maçlar vs yayınlarsa,full hd film izlersen,2 oyun konsolundan birini takıp oynarsan anlarsın biraz daha farkı..birde bu xbox için orjinal oyun fiyatları sordum orjinal oyun bulamadım pes 2010 dısında onunda fiyatı 90tl..haber yaydım arkadas ortamına sonuc gelir mi bilmemde benim oyunlar yurtdısından akraba hediyesi oldugu için sormamıstım hic..simdi bende sıkıntıya girdim :) tanıdıklardan isticem sanırım yine..
saol araştırdığın için . peki bu scart ile hdmı girişleri arasındaki fark ne yani görüntü bakımından farklımı nedir bu ( senide sıktım bu arada ama yeniyim daha :D )
scart dedigin sey ps2 nin tw ye takılan zımbırtısı dimi :) soyle diyim ps2 kac yılında cıktı?2000 olması lazım..scartta onunla beraber geldi tüplü televizyon donemi 32 mb ekran kartıyla harikalar yaratılan dönem..hdmi dedigin sey tek olma yolunda emin adımlarla giden HDMI görüntü ve ses aktarım teknolojisi diye tabir edilebilir..özelden link atıcam oku bir istersen aklında olsun bilgi olarak..