merhaba arkadaşlar . yaza doğru bir konsol almak istiyorum . çok araştırdım ama hala daha karar veremedim . siz bana ne tavsiye edersiniz . birde online oyun oynamayı çok seviyorum . sizce hangisi daha hesaplı daha kaliteli live mi network mu ? şimdiden tşkler
XBOX 360 LİVE mi PLAYSTATİON 3 NETWORK mu ?
XBOX 360 Live için aylık ücret ödemen gerekiyor.PS3 Network için herhangi bir ücret ödemene gerek yok
arkadaşlar cavaplarınız için tşkler . xbox 360 almaya karar vedim . bir konu hakkındada fikrinizi sormak istiyorum . 3g modemle xbox 360 ın live özelliğini kullana bilir miyim ? yani online olabilir miyim ?
işlemci ve ileriye dünük sistem istiyorsan ps3 ama ucuz oyun ve görsel şölen istiyorsan bu günlerde xbox 360 en iyisi ileride bilmem ne olur.6 ay ile 1 sene arası daha beklersen xbox 720 çıkacak ps3 den 2 kat daha hızlı olduğu söyleniyor ve windows 7 de yüklenicekmiş içine diye haberler var nekadar doğru bilemem.Birde olaya şu yönden bak en iyi desteği kim veriyor bozulunca ürünü onaracak yurt dişina göndermeden onaran, teknik servisleri yaygın, hangisi için daha çok oyun çıkıyor hangisinin işlemcisi rami ekran kartı iyi.Bunları söylememin nedeni ekran kartı ram işlemci hangisinin iyi ise ilerde o konsola görüntü kalitesi yüksek oyunlar çıkarılacak anlamına gelir kötü olan işe kaldırmayacağı yükün altına sokmazlar ve oyun grafikleri belli oranda kalır ve oyun firmaları artık oyun üretmezler o konsala xbox 360 ve ps3 için durum bu bugun iyi oyunlar çıkıyor ama ileride zorlayan oyunlar çıktığında örneğin crysis 2 hangisi kaldıracak ve detayları sonuna kadar göstericek bunlarıda araştırmanda fayda var.
bak kardeşim şimdi napıyosun cıkıyosun carıya hangisi stokta var ona bk ps3 mü xbox mı var sonra tv sorunun yoksa al xbox keyfini yaşa ama ayda yada yılda belli para vermen lazım live kaliteli mukenbel bir yer network sade ama kullanımı cok kolay sen ne yap biliyor musun her yonuyle xbox ii ama benim gibi boluda oturursan işin iş:DxD
işlemci ve ileriye dünük sistem istiyorsan ps3 ama ucuz oyun ve görsel şölen istiyorsan bu günlerde xbox 360 en iyisi ileride bilmem ne olur.6 ay ile 1 sene arası daha beklersen xbox 720 çıkacak ps3 den 2 kat daha hızlı olduğu söyleniyor ve windows 7 de yüklenicekmiş içine diye haberler var nekadar doğru bilemem.Birde olaya şu yönden bak en iyi desteği kim veriyor bozulunca ürünü onaracak yurt dişina göndermeden onaran, teknik servisleri yaygın, hangisi için daha çok oyun çıkıyor hangisinin işlemcisi rami ekran kartı iyi.Bunları söylememin nedeni ekran kartı ram işlemci hangisinin iyi ise ilerde o konsola görüntü kalitesi yüksek oyunlar çıkarılacak anlamına gelir kötü olan işe kaldırmayacağı yükün altına sokmazlar ve oyun grafikleri belli oranda kalır ve oyun firmaları artık oyun üretmezler o konsala xbox 360 ve ps3 için durum bu bugun iyi oyunlar çıkıyor ama ileride zorlayan oyunlar çıktığında örneğin crysis 2 hangisi kaldıracak ve detayları sonuna kadar göstericek bunlarıda araştırmanda fayda var.saol kardeşim çok yardımcı oldum . xbox 720 sene çıkarsa 1 sene bekler seneye onu alırım sen seneye çıkacağı bilgisini nerden duydun ?
bak kardeşim şimdi napıyosun cıkıyosun carıya hangisi stokta var ona bk ps3 mü xbox mı var sonra tv sorunun yoksa al xbox keyfini yaşa ama ayda yada yılda belli para vermen lazım live kaliteli mukenbel bir yer network sade ama kullanımı cok kolay sen ne yap biliyor musun her yonuyle xbox ii ama benim gibi boluda oturursan işin iş:saol kardeşim . sen yine iyi bolu istanbula fln yakın ben trabzonda oturuyorum :D
arkadaşlar son bir sorum olacak . görüntü yani grafik bakımından genel olarak hangisi daha iyi ?
1.Soru
Ps Network u Xbox live den iyi bulan biri bence olamaz. Ama bence para derdi falan yok diye ben bu yaz ps3 alıcam.
2.Soru (grafik )
Bazı oyunlarda xbox bazılarda ps3. Ama sen geleceğe yönelik istiyorsan ps 3 al. Bak ps3 daha kendini göstermeye yeni başladı . Bu ilerde xbox a fark atacağını gösteriyor. En iyisi ps 3 .Hem sağlam konsol çok az bozuluyor. (oyunları pahalı ama sonuçta hatasız kul olmaz.;) )
xbox ta kendine ait yeni güncellemeler vs getiricektir bence..xbox 720 işi şu an tam kesin olmayan biraz fantezi bir konu...natal project üzerinde ugrasıyor microsoft su an..xbox a parca ekleyerek hareket sensoru olacak bir aygıt..xbox 720 ye ait birseyde resmi sitede su an mevcut degil diye biliyorum...live olarak xbox senelik bir ücret istiyor ama psn den cok daha iyi bunu herkes bilir..grafik olarak gelecekte ps3,xbox tökezlicek vs densede bilmiyorm acıkcası bende xbox war boyle seylere pek takmıyorm..ikiside su an dev konsol konusunda elbet birşeyler cıkıcaktır ps3 e cıkarken xbox ında oylece bakıcagını sanmıyorm kendi adıma..ikiside gercekten cok güzel alet..gonlunden geceni sana uygun olanı sec arkadasım..3k falan sorun degil artık xbox ta pek onuda unutma...aşırı nadir cıkıyor..goruntuye bakınca xbox daha iyi su an..ps3 kendini gostercek falan deniyorda kimse kesin konusamaz sanırım tabi bende :) gonlune gore sec birini..bana gore pişman olmazsın..blue-ray konusunada cok takılma :) xbox aldım memnunum ps3 te alsam aynı memnuniyetlikte kullanıcaktım cok sıkntı yaratma yani :)
xbox ta kendine ait yeni güncellemeler vs getiricektir bence..xbox 720 işi şu an tam kesin olmayan biraz fantezi bir konu...natal project üzerinde ugrasıyor microsoft su an..xbox a parca ekleyerek hareket sensoru olacak bir aygıt..xbox 720 ye ait birseyde resmi sitede su an mevcut degil diye biliyorum...live olarak xbox senelik bir ücret istiyor ama psn den cok daha iyi bunu herkes bilir..grafik olarak gelecekte ps3,xbox tökezlicek vs densede bilmiyorm acıkcası bende xbox war boyle seylere pek takmıyorm..ikiside su an dev konsol konusunda elbet birşeyler cıkıcaktır ps3 e cıkarken xbox ında oylece bakıcagını sanmıyorm kendi adıma..ikiside gercekten cok güzel alet..gonlunden geceni sana uygun olanı sec arkadasım..3k falan sorun degil artık xbox ta pek onuda unutma...aşırı nadir cıkıyor..goruntuye bakınca xbox daha iyi su an..ps3 kendini gostercek falan deniyorda kimse kesin konusamaz sanırım tabi bende :) gonlune gore sec birini..bana gore pişman olmazsın..blue-ray konusunada cok takılma :) xbox aldım memnunum ps3 te alsam aynı memnuniyetlikte kullanıcaktım cok sıkntı yaratma yani :)cevabın için saol kardesim . ben xbox 360 elite almaya karar verdim . sende bana ne kdr dayanır ?
aleti aşırı kasmadıgın sürece azcıkta üzerine titredigin sürece istedigin kadar dayanır bence :) 3k sorunu hala mevcut ama bunu başarabilmen için aletin hava ksımlarını kapatman (mesela halıya koymak gibi ) weya 8-10 saatten cok durmadan oynaman gerekir :) gün 24 saat zaten oyun süresini canın istedikçe yayarsın en ufakta bir sorun cıkmaz :) diyorsan ki ben arkadaslarıda cagırırım sabahtan aksama xbox oynarım o zaman azcık riskli :)
aleti aşırı kasmadıgın sürece azcıkta üzerine titredigin sürece istedigin kadar dayanır bence :) 3k sorunu hala mevcut ama bunu başarabilmen için aletin hava ksımlarını kapatman (mesela halıya koymak gibi ) weya 8-10 saatten cok durmadan oynaman gerekir :) gün 24 saat zaten oyun süresini canın istedikçe yayarsın en ufakta bir sorun cıkmaz :) diyorsan ki ben arkadaslarıda cagırırım sabahtan aksama xbox oynarım o zaman azcık riskli :)diyelim ki 8 - 10 saat oynadım ve 3k olayı oldu . konsolu ne kadar dinlendirirsem sorun ortadan kalkar ?
arkadaslar son bir sorum olacak bu 3k oyunu konsola takıp acma düğmesine bastığımızdamı yanıyor yoksa oyunu oynarken mi ?
3k ya yakalandıktan sonra düzelme ihtimali neredeyse yok diye biliyorum..siz güvenilir,garantisi olan biryerden alırsanız olası bir 3k durumunda size yardımcı olurlar veya aleti degistirirler yenisiyle..benimki 2 sene garantili o yuzden içim rahat biraz..aldıgım yerle konustum baya alırken..sordum sorusturdum.bir sorun halinde hemen goturmemi,duruma gore yenisini verebileceklerini soylediler..bende yeni kullanıcıyım su an cok memnunum sorunum olmadı hic...sogutma için fanlar vs war sanırım 35 40 tl civarı..xbox 360 sogutma olarak gecen bir parca..aleti ustune koyuyorsunuz sanırım fanlı falan bir olay ona bakabilirsiniz..ama tam olarak ne kadar işe yarar o konuda bilgim yok :) birde hdd den oyun oynarken daha az ısınır diye bir yazı okumustum tam dogrulugunu bilmemek kaydıyla aklınızda bulunsun :) Arkadasın dedigi gibi 3k yı her turlu gorebilirsiniz maalesef kendisi hemen belli ediyor başa geldimi :)
3k ya yakalandıktan sonra düzelme ihtimali neredeyse yok diye biliyorum..siz güvenilir,garantisi olan biryerden alırsanız olası bir 3k durumunda size yardımcı olurlar veya aleti degistirirler yenisiyle..benimki 2 sene garantili o yuzden içim rahat biraz..aldıgım yerle konustum baya alırken..sordum sorusturdum.bir sorun halinde hemen goturmemi,duruma gore yenisini verebileceklerini soylediler..bende yeni kullanıcıyım su an cok memnunum sorunum olmadı hic...sogutma için fanlar vs war sanırım 35 40 tl civarı..xbox 360 sogutma olarak gecen bir parca..aleti ustune koyuyorsunuz sanırım fanlı falan bir olay ona bakabilirsiniz..ama tam olarak ne kadar işe yarar o konuda bilgim yok :) birde hdd den oyun oynarken daha az ısınır diye bir yazı okumustum tam dogrulugunu bilmemek kaydıyla aklınızda bulunsun :) Arkadasın dedigi gibi 3k yı her turlu gorebilirsiniz maalesef kendisi hemen belli ediyor başa geldimi :)yani 3k bir kere geldimi konsolun ruhuna el fatiha :D
son bir soru daha sence fw limi aliyim xbox 360 ı fw siz mi ?
xbox live da bazı oyunlar var binlerce insanın hastası oldugu..halo 3 olsn,spor olarak fifa pes ikilisinden istedigin olsun(goruntu ve populerlik olarak fifa on planda su an).. call of duty olsn (pc kullanan herkes der o gamepadle nasıl mouse gibi oynancak ama sonra cogunluk vay anası be mükemmel der :)) .ve aldıgın oyunların cogunda live dan oynama sansın olur..amerikan güresinden tut call of-fifa-halo vs onlarca oyun secenegi olabilir..dersen ki ben orjinal oyun alabilirm veya yurtdısından ucuza siparisini verebilirim kesinlikle vazgecme fw'siz xbox tan..cunku live da inanılmaz eglenirsin..bu siparis için sayabilcegim birkac sitede var istersen sonra yazabilirim..dersen ki yok grafik falan olsun online vs pek işim olmaz o zaman fw'li al..10 tl ye de istedigin oyunu sec al..bitirirsin anında istediklerinin hepsni,o da güzel birseyde eger imkanın varsa xbox live dan vazgecme :) bende cok tereddüte düştüm bu konuda ilk ama sonra kırılmamıs aldım iyiki boyle aldım dedim..live vakit gecirmek için bire bir..diger türlü tek düze bitirdigim oyunlarla ugrascaktım veya fifa 10 da karsıma computer koyup takılcaktım :)
saol kardeşim . peki orjinal oyuna sen ne kadar veriyorsun ?
henuz buradan oyun almadım tanıdık sagolsun Almanya'dan tek seferde 6 7 tane oyun getirdi bana hala onlarla idare ediyorum..multisi olan uzun vadeli oyunlar istemiştim :) istanbulda oturuyorum ben..kadıkoy'e inip fiyatlara bakıcam..ps3 oyunları 80-90 tl orjinal..xbox ta o civardadır diye düşünüyorum (umarım oyledir.media marktta falan 160a gormustum sacmalık.)..bunun dısında kredi kartıyla üye olup güvenilir sekilde alabilecegin..play-asia.com,istedigin şeyi bulabilirsen gittigidiyor tarzı siteler,bir de e-bay i tavsiye edebilirim.ozellikle e-bay ve play-asia ya goz gezdir istersen..play-asia'dan siparis dogu asya dan geliyor kargo 10 gun falan alıyor sanırım gelmesi(binlerce kişi siparis veriyor bu siteden saglam bana gore:)) eger güvenmezsen e-bay zaten en güvenilir sitelerden biri..