Selamler...
Elimde dosya sistemi Ext3 [düzeltiyorum XFS] (Linux dosya sistemi) olarak gözüken 1 TB sabit disk var. Bu sabit disk üzerinde 250 GB lık önemli verilerim bir kısmı yanlışlıkla silindi. Verilerimi nasıl geri getirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
DENEDİKLERİM
• R-Studio programıyla geri getirmeye çalıştım. Orada sadece o anda silinmemiş dosyalar gözüktü.
• Diskinternal Linux Recovery programını denedim. Bu programla belli bir noktadan sonra program yanıt vermiyor. Beklemeler de boşuna oluyor tabi.
• Ext3 formatındaki bu sabit disk aslında ethernet girişli olan bir harici disk. Bu diskin PUBLIC klasörünüAğ sürücüsü olarak tanımladığımda dosya sistemi NTFS olarak gözüküyor. Böylece NTFS ve dizin taramayı destekleyen bir yazılımla ki ben Get Data Back Easy Recovery kullandım ve hiç bir sonuç alamadım.
EN SON YAPTIKLARIM
• Testdisk Recovery Photorec yazılımı ile Windows üzerinden ve Wubi ile kurulmuş Uuntu üzerinden tarama yaptım. Sonuç alamadım.
Ben daha diski okayamadım bile.
• Windows üzerinden linux disklere erişim izni veren Ext2IFS kullandım. Disk erişimini açtığıda diske girmeye çalıştığımda Diskin biçimlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Ext2IFSnin ext2 ve ext3 e destek verdiğini biliyorum ama XFS den %100 emin değilim.
• Wubi ile Ubuntu yüklü pcden dosyalara erişemedim. HDD bile göremedim Linuxta. Wubi ile yüklendiği için de olabilir mi bilmiyorum.
Denemeler devam ediyor. Desteklerinizi hala bekliyorum.
Yardımlarınız için şimdiden sağolu. Umarım bir çözüm bulabiliriz...