merhaba arkadaşlar bende XFX marka Hd5770 model ekran kartı var bunun ısı degerleri hakkında takıntım varda bilgisayar boşta iken ekran kartı ısısı 40 derecede oyun oynarken mesela race driver grid oynarken bu ısı 65 68 arasına çıkyıyor ve fan hızı %50 ye çıkıyor bu dogal mıdır
xfx hd 5770 ısı
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 10
2,368 mesaj
sıcaklıklar normal görünüyor ama FURMAK TESTİNE SOKABİLİRSİN.
furmark ı indir.Ekrana kıllı mıllı bişeyler çıkıo.Kartını zorlayıp test ediyo.Ayarlarıda çöznürlük felan...
Ayrıca sıcaklıklar normal gibi geldi.
Performansı etkiliyorsa sıcaklık o zaman soğutucu dandik olabilir veya gpu üretim teknolojisi olarak eskidir.Aynı işlemcilerdeki gibi..........
Banlandı
2,368 mesaj
kıllı mı :D .D.
oldu bide kalın deseydin
http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
peki genel olarak ekran kartları kaç derece ısıya dayanabiliyor arkadaşlar
Banlandı
2,368 mesaj
valla kardeş 100 derece olursa sakat olur ?
bence boşta güçlü kartlar mesela hd6850 35 derece olmalı
yükte max 65 derece hadi 70 olsun
onun haricinde bence kötü hadi 1080p oynuyorsun biraz daha sıcak çalışabilir.
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
729 mesaj
merhaba arkadaşlar bende XFX marka Hd5770 model ekran kartı var bunun ısı degerleri hakkında takıntım varda bilgisayar boşta iken ekran kartı ısısı 40 derecede oyun oynarken mesela race driver grid oynarken bu ısı 65 68 arasına çıkyıyor ve fan hızı %50 ye çıkıyor bu dogal mıdıEkran kartının ısısı normal eğer ekran kartının daha az ısınmasını istiyorsan soğutma sistemi iyi olan kasalardan mesala kasanın ön tarafında fanı olan yada yandan fanlı kasalarda birini alırsın ekran kartının ısısı 5-8 derece kadar azalabilir.