XFX HD6870 "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti"

asmerhan
02-11-2012, 20:00   |  #1  
asmerhan avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
62 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

Windows 7 home prem. 64 bit bilgisayarımda son birkaç haftadır bilgisayarda bu hata çıkmaya başladı. İnternette gezerken, dosyalar arasında dolaşırken bu hatayı alabiliyorum. Ama özellikle PES 2012 oynarken çok şiddetli bir hata verme zinciri oluşuyor. Ekran donuyor, bu arada (ekran kartının/veya/işlemcinin/kasanın tam çozemedim, bence ekran kartının) bir fanıın sesi artıyor. Sonra aniden fan durup tekrar başlıyor, bu arada ekran 3-4 saniye siyah ekrana düşüp geri geliyor. Oyunda isem belki 1-2 dk. bu döngü oluşuyor.

Yaptıklarım: Sürücüyü driver sweeper ile temizleyip hem xfx hem amd sitesinden ayrı ayrı 12.8 i kurdum                                                                                           Onu da kaldırıp 12.9 beta dotnet4 ü kurdum                                                                                                                    Onu da kaldırıp 12.10 kurdum.  Düzelmedi.                                                                                                                                                      

Asus M5A97 Anakartı 1605 sürümüne bios güncelledim                                                                                                          Onboard ses kartı Realtek en güncel sürücüleri kurdum.                                                                                                      Windows Update güncel. Bazı ekran görüntüleri:

Sistem imzamda yazılıdır. Bu hatadan kurtulmak için ne yapmam gerekir?(sistem toplanalı 2 ay oluyor-Vatan'dan)

atif
03-11-2012, 01:15   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
67 mesaj

kartın  çok ısınıyor yani 120 lere kadar dayanmış kartını çok dikkatlice aç soğutucusunu çıkar macun falan hepsini temizle ve hiç birşey bırakma sinek kaydı olsun soğutucunun tabanı ve soğuttuğu kartın işlemcisi yüzeyini eğer sorun devam ederse kartı direk geri ver

Son Düzenleme: atif ~ 03 Kasım 2012 01:16
asmerhan
29-11-2012, 20:42   |  #3  
asmerhan avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
62 mesaj

sağ olun arkadaşlar vatan pc kart arızalı diye powercolor hd 6870 ile değiştirdi