XP açılışında yatay kırmızı çizgiler

HPQ-User
07-10-2008, 15:27   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

atilgan53 sormuş:
XP açılışında "XP professional" yazısı çıktığında ekranda yatay kırmızı çizgiler oluşuyor ve kendiliğinden kayboluyor.Kapatana kadar da başka herhangi bir problem olmuyor.
Son yaptığım değişiklikler.
1- 1 GB RAM'e 2GB ekleyerek 3GB'a çıkardım.
2- Yeni bir modem alıp bağladım.

Sorunun çözümü hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
3 GB RAM
3,2 MHz intel Pentium D dual core işlemci
200 GB hard disk
256 MB ATI Radeon X550 grafik kartı
20" BENQ TFT

İnternet Tarayıcı: IE 7

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)

YasarS
07-10-2008, 15:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj

Çizgi sorununun modem değişikliği ve ram yükseltmeyle alakası yok.Tamamen grafik kartı ve monitörle alakası var.Ama alınan ram le grafik kartı arasında bir küçük savaşta olabilir.
EDİT: Ram yükseltme power zayıfsa bu tür çizgilere neden olabiliyormuş.Uzun araştırmam sonucu bu bilgiye rastladım

Son Düzenleme: YasarS ~ 07 Ekim 2008 15:38
atilgan53
08-10-2008, 09:42   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

ilginiz için teşekkür ederim.
ilave ettiğim 2 GB RAM'i çıkarttım.Sorun devam ediyor.
Bu sorun aslında bilgisayarımı formatlayıp yeniden XP'yi
kurduktan sonra başladı. Acaba ana kart üzerindeki "Ekran bağdaştırıcıları" altında gördüğüm intel 945P cipset'i driver'larından kaynaklanabilir mi? Bunları güncellememin bir yararı olur mu? Yani bunun hardware mi yoksa sofrware problemi mi olduğunu anlayamadım.
Teşekkürler

legatus
08-10-2008, 13:25   |  #4  
Üye
87 mesaj

aslında yeni aldığın modemlede alakalı olabilir.çünkü xp bazı bileşenlerle çakışma yapabiliyor.modemi çıkartıp tekrar dene.driverlarıda güncellemende fayda var.eğer imkanın varsa başka bir monitörde dene.belkide monitörün arıza yapmış olabilir.eğer hala sorunun çözülmezse modem vs. harici donamımlarını söküp format at derim.tabi çaresiz kalırsan!

atilgan53
09-10-2008, 10:07   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

Zaten herşey normal çalışıyorken XP'nin bulunduğu C diski çok dolduğundan formatlamaya karar vermemle başladı.Farmatladım ve sonra bu sorunlar ortaya çıktı.Hardware problemi olduğunu sanmıyorum ama küçük te olsa bir ihtimal olabilir.Dediğiniz gibi her bir aksamı tek tek deniyorum.Mesela monitörüm DVI ile ekran kartına bağlıydı.Çıkarıp Analog bağlantı noktasından balama yaptım. Şimdi deniyorum.İşin garibi her zaman da yapmıyor.XP açılışında "Windows" logosu çıktığında bir kırmızı yatay çızgiler oluşuyor.Sonra herşey normale dönüyor.Bilgisayarı kapatana kadar hiç bir sorun çıkarmıyor.
Teşekkürler

atilgan53
24-10-2008, 14:27   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj

Merhaba

DVI bağlantısını çıkarıp Grafik kartının Analog çıkışına bağlantı yaptım.10 gündür deniyorum.Herhangi bir çizgilenme yapmadı.Fakat dediğim gibi tekrar DVI bağlatı yaptığımda cizgiler oluşuyor(sadece başlangıçta). BenQ monitörün destek hattını aradım. DVI kablosunu değiştirip denememi söylediler. Bir tane bulup deneyeceğim.

İyi günler