arkadaşlar şirkette ağlar arasında çalışma grupları var ayrı ayrı herkez birbirini görebiliyor. ancak A B C D E gibi guruplar ben mesela C gurubunda bulunan Kullanıcıları kendi arasında görmelerini istiyorum yani bi paylaşım açtıklarında diğerleri göremiyecek sadece o gurubundaki pcler girebilecek diğer çalışma grubundakiler erişemiyecek. şifreleme tarzı gibi bişi arıyorum. Nasıl yapabilirim anlatırsanız sevinirim XP TR PRo işletim sistemleri mümkünse ayrıntılı bir şekilde yardımcı olan olursa sevinirim. pek fazla anlamıyorum paylaşımlardan şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
XP Ağlar arası Çalışma grubu Şifreleme
Şifreleme olayı xp de olmuyor malesef ama şöyle bir şey yapabilirsin.
Her gurubun çalışma gurubunu ayrı yaparsan örneğin A gurubundakilere A1 ismini verirsin B grubundakiler B1 diğerlerinede aynı şekilde yaparak sadece grublar arası çalışmasını sağlayabilirsin AMA bu dediklerimi yaparsan, A grubundaki bilgisayarlar A grubu dışındaki bilgisayarlarla bağlantı kuramaz.Bu olay diğer grublar içinde geçerli.
yok anlatamadım sanırım Grubun içerisinde paylaşım verilen Klasöre şifresi beln kişiler acabilsin hani XP de basit ağ şetlikde değilde kullanıcı ekleyerek yapılan girişlerde söz ediyorum.
istediğin şey amatörce yapılacak kadar basit olsa network mühendisliği, sistem yöneticiliği gibi profesyonellere ihtiyaç kalmazdı. birtakım ilkel çözümler bulsan bile başına çorap örersin. madem profesyonel bir firmasınız, bu işlerde uzman profesyonel bir firmaya uygun bir ücret karşılığı ağınızı düzenletin. domain server kurulup ayarlamalar yapılacak ya da daha basit de olsa ayarlama ve düzenleme gerektiren detaylı ve ciddi işlemler yapılacak.
bilgisayarlar ve ağları, ezbere ya da deneme yanılmayla hükmedilemeyecek kadar karmaşık, zaman zaman işin uzmanlarını bile raydan çıkaracak kadar detaylı bir yapıya sahiptir.